Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ioana-Gabriela Costache, fostă ambasadoare în Polonia, a fost numită consul general la New York

Miercuri, 4 Septembrie 2013 (18:35:50)

Guvernul a decis, miercuri, numirea Ioanei-Gabriela Costache în funcţia de şef al Consulatului general al României la New York, abrogând o hotărâre anterioară privind numirea în aceastî funcţie a lui Claudiu Lucaci, coordonator cu atribuţii de Director Ştiri la TVR.

Claudiu Lucaci a renunţat la funcţia de consul general al României la New York şi îşi va desfăşura în continuare activitatea în Televiziunea Română, unde este coordonator cu atribuţii de Director Ştiri.

Claudiu Lucaci a confirmat miercuri, pentru MEDIAFAX, că a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu privire la decizia sa.

"Am informat oficial, la începutul săptămânii, Ministerul Afacerilor Externe, care a făcut propunerea", a spus Claudiu Lucaci.

El a precizat că a trebuit să aleagă "cu părere de rău" între funcţia de consul general al României la New York şi activitatea sa de şef al Ştirilor TVR.

"Am luat o decizie la începutul săptămânii ca, în urma câştigării concursului de director la Ştiri, să continuu să lucrez în Televiziunea Română, deşi în cariera mea profesională mi-aş dori să mă întorc în diplomaţie. Dar am luat această decizie mai mult raţional decât emoţional, având în vedere că ar fi fost nedrept faţă de toţi cei care au mizat în ultimul timp pe proiectul meu de şef al Ştirilor şi ar fi fost nedrept să plec tocmai când acest proiect devenea viabil", a spus Claudiu Lucaci.

Guvernul a decis, în şedinţa din 12 iunie, pe baza unei propuneri din partea MAE, numirea în funcţia de consul general al României la New York a lui Claudiu Lucaci, care, la momentul respectiv, era director interimar al Ştirilor TVR. Informaţia a fost confirmată atunci, pentru MEDIAFAX, de purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.

Predescu a precizat că Lucaci a mai deţinut funcţia de consul general al României la Los Angeles.

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, făcută pe baza datelor de import-export pe 2011 ale Institului Naţional de Statistică (INS), Ioana-Gabriela Costache se afla pe locul al cincilea în topul celor zece "cei mai slabi" ambasadori ai României în funcţie de deficitul comercial înregistrat de economia locală în relaţiile comerciale cu aceste pieţe. România înregistra în 2011 un deficit comercial de peste 1 miliard de euro în relaţia cu Polonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioana-Gabriela Costache, fostă ambasadoare în Polonia, a fost numită consul general la New York.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioana-Gabriela Costache, fostă ambasadoare în Polonia, a fost numită consul general la New York0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei