Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Rezultate

Aproape 70% dintre candidaţii suceveni, picaţi la bacalaureatul din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 70% dintre candidaţii care au dat bacalaureatul în toamnă, din promoţia 2013 sau dintr-o promoţie anterioară, au picat examenul de maturitate. Dintr-un total de 2.694 absolvenţi înscrişi la bacalaureat – sesiunea din toamnă, 2.079 s-au prezentat la examen (77,54%), 605 au ales să nu intre în examen (22,46%), doi candidaţi au fost eliminaţi, iar 1.451 de absolvenţi, adică 69,46%, au fost respinşi.

Dintre cei 636 de absolvenţi (30,45%) care au promovat bacalaureatul, aproape 90% au obţinut note între 6 şi 6.99 şi doar 0,47% au primit din partea comisiei de examinare note cuprinse între 8 şi 8.99. Nici un candidat nu a obţinut note de 9 sau 10.

 

327 de absolvenţi care au terminat liceul în anii anteriori nu au luat bacul

La sesiunea din toamnă a bacalaureatului s-au înscris 2.024 de absolvenţi din promoţia 2013, din care doar 1.568 s-au prezentat la examen. Doar 443 de absolvenţi (28,25%) au reuşit să promoveze bacalaureatul. Din promoţiile anterioare, s-au înscris la bacalaureatul de toamnă 2013 670 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, la examen s-au prezentat 521 de candidaţi (77.76%), un elev a fost eliminat din examen şi doar 193 (37.04%) au reuşit să promoveze bacul. Ceilalţi 327 de absolvenţi, care au terminat liceul în anii anteriori, au pierdut, deocamdată, lupta pentru o diplomă de bac.

În ceea ce priveşte promovabilitatea pe unităţi de învăţământ, dintre cei 41 de absolvenţi de la Liceul Tehnologic “Vasile Deac” Vatra Dornei care s-au înscris la bacul din toamnă, zece nu s-au prezentat, iar din cei rămaşi, 28 au fost respinşi şi doar trei au luat examenul. De la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au susţinut bacul 129 de absolvenţi, din care 39 nu s-au mai prezentat. Din cei rămaşi, doar 11 au trecut examenul de bac, 79 fiind pe lista respinşilor. Cei doi candidaţi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava care au dat bacul în toamnă au luat examenul. Dintre cei doi absolvenţi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava care au repetat examenul în toamnă, doar unul a luat bacul.

 

95 de picaţi la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi

De la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului 143 de absolvenţi,dintre care 12 nu s-au prezentat. Din cei care au dat bacul în toamnă, doar 35 au luat examenul, ceea ce înseamnă 26,72%. Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni a intrat în sesiunea de toamnă a bacului cu 214 înscrişi, dintre care 39 au absentat de la examen. În final, dintre cei rămaşi în sălile de examinare, 138 au fost respinşi şi 37 au trecut bacul. La Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, s-au înregistrat 168 de candidaţi înscrişi la bac, 36 neprezentaţi, 95 picaţi la bac şi 37 admişi (28.03%). La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, au luat bacul în toamnă 31.34% dintre candidaţi, în timp ce la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, au luat bacul în sesiunea din toamnă 43.37% dintre candidaţi.

 

După bac, mulţi absolvenţi optează pentru postliceală

Simona Iacob, în vârstă de 19 ani, a absolvit anul acesta Liceul Tehnologic din Dumbrăveni. Fericită, după afişarea rezultatelor, Simona ne-a spus: „Am luat bacul cu 7. Am căzut doar la română, în prima sesiune, şi acum am luat 5. Deocamdată, nu ştiu ce o să fac mai departe, pentru că am fost foarte dezamăgită de rezultatele de la prima sesiune. Aş vrea să mă înscriu la o facultate, la Ştiinţele educaţiei”. Andreea Vremescu, absolventă a Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” Suceava: „A fost cam greu în prima sesiune. Acum am luat 5,65 la matematică, singurul obiect care mi-a creat probleme. Vreau să mă înscriu la o postliceală cu profil medical”. Andrei Rotariu a terminat în acest an Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava. „Am picat în vară la o singură probă, la matematică. Am făcut pregătire şi am reuşit să-l iau. Am luat 5.50. Momentan vreau să fac o postliceală şi, poate, pe viitor, să mă gândesc şi la o facultate”, ne-a pus tânărul, fericit că a luat bacul.

Robert Strugariu a terminat la Liceul Tehnologic „Nicanor Moroşan” din Pârteştii de Jos: „Am picat, în vară, la română, dar acum am luat nota 6. Cred că mă apuc de muncă, prin străinătate”.

Vasile a absolvit Colegiul „Alexandru Cel Bun” Gura Humorului. Tânărul ne-a spus că a luat 2.10 la bacul din toamnă, iar în vară nu s-a înscris. „Nu are rost să fac contestaţii, dacă ştiu că nu am scris nimic. Vreau să muncesc ca şofer şi voi vedea anul viitor ce voi face cu bacul”, ne-a explicat tânărul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 70% dintre candidaţii suceveni, picaţi la bacalaureatul din toamnă.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 70% dintre candidaţii suceveni, picaţi la bacalaureatul din toamnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei