Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infractori

Falşii inspectori pentru protecţia consumatorilor şi-au făcut din nou apariţia pe piaţa suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Falşii inspectori pentru protecţia consumatorilor şi-au făcut din nou apariţia pe piaţa suceveană. Aceştia sună la agenţi economici, în special la pensiuni, şi pretind că au reclamaţii împotriva lor sau chiar au întocmite procese verbale de contravenţie. Aşa-zişii inspectori le solicită agenţilor ca, până ajung ei la faţa locului să verifice situaţia, să cumpere două-trei cartele telefonice de 10 euro şi să le comunice codul de reîncărcare.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Vasile Latiş, a declarat că falşii inspectori care folosesc această metodă pentru a-şi reîncărca telefoanele mobile acţionează în judeţul Suceava de circa o săptămână, el fiind informat de agenţi economici din zonele Vama, Vatra Dornei, Rădăuţi şi Suceava.

„Se pare că sunt falşi inspectori de la distanţă, fiindcă sună la agenţi economici, în special la pensiuni, dar şi la agenţi economici cu alte domenii de activitate, pretind că au reclamaţii împotriva lor sau că deja au întocmit un proces verbal, dar îi roagă ca, până ajung ei la faţa locului, să cumpere trei cartele telefonice de 10 euro şi să le comunice codul de reîncărcare”, a spus Latiş.

Vasile Latiş le recomandă agenţilor economici să nu dea curs unor astfel de telefoane, iar dacă totuşi unul dintre falşii inspectori ajunge la sediul firmei, să anunţe poliţia. „Le recomand să nu dea curs acestor telefoane pentru că nici într-un caz procedura de control a comisarilor de la protecţia consumatorilor nu prevede acţiuni de acest gen. Eu sunt convins că agenţii economici ştiu care este procedura noastră de control”, a spus Latiş.

 

Cel mai probabil falşii inspectori operează din puşcărie

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor consideră că prin modul de operare falşii inspectori sunt mai mult ca sigur puşcăriaşi. „Mai mult ca sigur sunt din penitenciar prin modul de a opera de la distanţă. Cu toate că e posibil să aibă şi pe cineva în afară penitenciarului, fiindcă unul dintre agenţii economici a fost invitat să se întâlnească în faţa Prefecturii. Ori noi niciodată nu invităm agentul economic în faţa Prefecturii. Invitaţiile noastre tip se referă la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor”, a mai spus Vasile Latiş. Ultima dată, prezenţa unor falşi inspectori pentru protecţia consumatorilor a fost semnalată în urmă cu circa doi ani. Aceştia au „călcat” magazinele second-hand din municipiul Suceava pretinzând bani pentru a nu încheia procese verbale de contravenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falşii inspectori pentru protecţia consumatorilor şi-au făcut din nou apariţia pe piaţa suceveană.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Falşii inspectori pentru protecţia consumatorilor şi-au făcut din nou apariţia pe piaţa suceveană3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei