Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Credinţă

Mii de pelerini, aşteptaţi la Putna şi Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca în fiecare an, judeţul Suceava va fi unul dintre polii credinţei din România în ziua de 15 august, când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului. Pentru credincioşii ortodocşi, ţinta pelerinajului este Mănăstirea Putna, acolo unde îşi doarme somnul de veci domnitorul Ştefan cel Mare, în timp ce catolicii vin să se roage la icoana făcătoare de minuni Madona Neagră din Basilica Minor de la Cacica, o copie a icoanei care se află la Czestochowa, în Polonia.

Pelerinajul adună an de an mii de oameni, care vin să se roage şi să se purifice, iar nici o jertfă nu este prea mare pentru un moment atât de înălţător.

Mulţi dintre pelerinii care au ajuns la Putna şi la Cacica au plecat de acasă încă de marţi, iar timp de două nopţi au privegheat în zona lăcaşurilor de cult, rugându-se şi cântând melodii religioase.

Aseară, atât la Mănăstirea Putna, cât şi la Basilica Minor din Cacica au avut loc slujbe oficiate de înalţi prelaţi ai bisericilor ortodoxe şi catolice. Slujbele de astăzi, de Adormirea Maicii Domnului, vor încheia practic un ciclu de câteva zile de rugăciuni şi post.

Şi măsurile de ordine în apropierea celor două lăcaşuri de cult au fost sporite, astfel încât pelerinii să poată participa în linişte la slujbe şi să nu rămână fără bunurile personale.

La Putna şi la Cacica, pe lângă pelerinii care vin în mod constant, sunt aşteptaţi şi o serie de politicieni, cel mai cunoscut fiind premierul Victor Ponta, care şi-a anunţat prezenţa, cel puţin la slujba de la Mănăstirea Putna, dar este posibil să ajungă şi în rândul credincioşilor catolici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de pelerini, aşteptaţi la Putna şi Cacica.
 Vizualizări articol: 1861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mii de pelerini, aşteptaţi la Putna şi Cacica5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei