Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Conducere nouă

Centrul Cultural Bucovina a suferit o reorganizare majoră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Centrul Cultural Bucovina şi-a reorganizat activitatea la nivel instituţional, ca urmare a implementării prevederilor OUG nr. 77/2013, care vizează „ajustarea şi reaşezarea structurilor funcţionale de o manieră flexibilă care să permită îndeplinirea cu eficienţă a activităţilor instituţionale”.

 

S-au înfiinţat trei direcţii, pe scheletul celor trei secţii existente până acum

Într-o conferinţă de presă organizată ieri la sediul instituţiei, managerul Centrului Cultural Bucovina (CCB), ec. Viorel Varvaroi, a anunţat că, prin aplicarea HCJ nr.113/26.07.2013 privind aprobarea numărului de personal, a organigramei şi a statului de funcţii, s-au înfiinţat trei direcţii pe scheletul celor trei secţii existente până acum, respectiv Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Şcoala de Arte „Ion Irimescu” şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Subliniind faptul că aceasta este prima conferinţă de presă organizată de conducerea CCB din anul 2009, Viorel Varvaroi (care a prezentat pe scurt programul activităţilor culturale ale lunii august, între care manifestarea cea mai mare este Festivalul Internaţional „Bucovina Rock Castle”) a precizat că a fost reorganizată totodată şi activitatea personalului administrativ şi financiar din cadrul instituţiei.

Astfel, biroul financiar contabil şi buget a fost transformat în compartiment, compartimentul tehnic-deservire a devenit serviciu administrativ-organizatoric şi deservire, iar pentru compartimentul teatru al Ansamblului „Ciprian Porumbescu” s-a aprobat structura funcţională de atelier.

 

Tamira Gonda Cojocariu, Ion Băiţan şi Victor T. Rusu, directori interimari ai celor trei direcţii

În urma acestei reorganizări majore au dispărut (odată cu secţiile care au fost desfiinţate pentru constituirea celor trei direcţii) şi funcţiile de şefi de secţie, ocupanţii acestora primind funcţii de execuţie conform pregătirii şi vechimii în muncă (este vorba de funcţiile deţinute până acum de Sorin Răzvan Filip, Petre Horvat şi Călin Brăteanu).

Odată cu constituirea celor trei direcţii (care sunt coordonate de trei directori interimari) s-au înfiinţat un post de şef serviciu administrativ şi un post de şef de atelier la Compartimentul de teatru al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, desfiinţându-se în acelaşi timp funcţia de şef birou financiar-contabil.

Începând de ieri au primit decizii de directori interimari (coordonatori de direcţii) Tamira Gonda Cojocariu (Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”), Ion Băiţan (Şcoala de Arte „Ion Irimescu”) şi Victor T. Rusu (CCPCT).

„Vreau ca în mandatul pe care îl am - a spus managerul Viorel Varvaroi - să lucrez şi să colaborez cu cei trei directori cu care sunt sigur că am să mă înţeleg”.

 

„Sperăm ca împreună să avem succes!”

Viorel Varvaroi a accentuat faptul că cei trei directori care coordonează direcţiile, „nefiind artişti de carieră”, vor avea o poziţie echidistantă faţă de cei din subordine şi faţă de colaboratori.

Tamira Gonda Cojocariu, care coordonează de acum activitatea Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, a precizat că „important este ca ansamblul să aibă spectacole de valoare”.

„Sunt foarte mulţi oameni de valoare în cadrul ansamblului - a subliniat ea - şi trebuie să fim mai vizibili”.

La rândul său, Ion Băiţan, directorul interimar al Şcolii de Arte „Ion Irimescu”, a declarat că doreşte să dezvolte secţiile şi să redeschidă secţiile externe (din judeţ), care au dispărut în timpul conducerii anterioare.

Victor T. Rusu a spus că-şi doreşte în primul rând transparenţă la nivel instituţional. Totodată, a precizat el, „doresc să aprofundez anumite lucruri care au fost tratate până acum cu superficialitate”. Cât despre planurile de viitor, acestea „se vor contura din septembrie, când se vor definitiva programele culturale pentru anul 2014”.

„Sperăm ca împreună să avem succes!”, a încheiat managerul Viorel Varvaroi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Cultural Bucovina a suferit o reorganizare majoră.
 Vizualizări articol: 3129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Centrul Cultural Bucovina a suferit o reorganizare majoră3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei