Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piţurcă: Mutu nu mai este viitorul echipei naţionale

Joi, 15 August 2013 (17:20:21)

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, că atacantul Adrian Mutu nu mai este viitorul echipei naţionale, ci trecutul şi a precizat că Raul Rusescu ar trebui să joace cel puţin şase-şapte ani pentru prima reprezentativă.

"Mutu nu mai e viitorul echipei naţionale, e trecutul. Am dat un răspuns din care să se tragă concluziile. Viitorul e reprezentat de jucători ca Maxim, Grozav şi alţi jucători care vin din urmă şi ei trebuie să ducă greul echipei naţionale. Când am venit la echipa naţională, aceasta nu se calificase de opt ani cu Mutu la un turneu final. Mutu a fost un jucător mare şi putea să fie şi mai mare, dar nu mai e viitorul echipei naţionale. Am trecut cu vederea prea multe, gata, s-a încheiat. I-am trecut cu vederea pentru că juca la un anumit nivel, dar acum nu mai este la nivelul acela", a spus Piţurcă la DigiSport.

Selecţionerul a precizat că Raul Rusescu poate face parte din lotul României în următorii şase-şapte ani. "Raul Rusescu e tânăr, joacă la Sevilla. E un jucător care face parte din lotul de perspectivă, care trebuie să joace cel puţin şase-şapte ani pentru echipa naţională. Am experienţa necesară de a aduce jucătorii care merită. Dacă un jucător calcă pe bec, dar eu cred că ne poate ajuta, se va afla pe teren", a explicat Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că generaţia lui Gheorghe Hagi a avut rezultate, deoarece a avut modestie, nu ca generaţia de acum. "Obiectivul este crearea unei echipe competitive, ceea ce cred că am reuşit în mare parte, şi calificarea la Campionatul European din 2016. Cam ăsta e lotul pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia. Şi chiar dacă o să batem Ungaria şi Turcia, noi nu suntem o mare echipă, mari echipe sunt Spania, Argentina, Germania, Olanda. Generaţia lui Hagi a fost una bună, cu jucători foarte valoroşi şi modeşti. Astăzi, aceste generaţii, mai ales jucătorii din ţara noastră, nu înţeleg că pentru a ajunge vedetă trebuie să ai cel mai elementar lucru, modestia. Eu nu ştiu cum e Messi, cum sunt jucătorii ăştia mari de o modestie formidabilă. La noi, cum baţi o echipă bună, gata suntem mari fotbalişti", a completat Piţurcă.

Victor Piţurcă s-a arătat deranjat de modul în care Gheorghe Grozav s-a pregătit pentru meciul amical cu Slovacia, în care a evoluat o repriză. "Când îl chemam la echipa naţională şi nu juca la cea de club era mult mai motivat. Probabil calificarea şi golul marcat l-au făcut să se simtă un jucător foarte mare şi probabil nu a mai fost conectat şi concentrat la acest joc. Maniera în care s-a comportat în a doua repriză ne dă foarte mult de gândit şi trebuie să-i dea lui de gândit. Eu nu accept astfel de comportament la niciun jucător, poate să fie el cel mai mare jucător. S-a văzut că a intrat pe vârfuri", a subliniat Piţurcă.

El a precizat că îşi doreşte ca fundaşul Iasmin Latovlevici să elimine greşelile pe care le face pe faza defensivă. "Eu v-am spus tot timpul că eu ştiu la momentul respectiv cine trebuie convocat, asta e meseria mea, o cunosc foarte bine şi cred că am o experienţă vastă. A jucat bine la Steaua, dar aici este un alt nivel. Indiferent dacă joacă bine la Steaua cu Ajax şi câştigă cu Ajax, la echipa naţională este un nivel, adică orice jucător este foarte periculos. Dacă nu eşti concentrat, primeşte mijlocaşul de bandă o minge în adâncime şi nu îl mai prinzi, la revedere! Sigur voi miza pe el, chiar dacă a jucat un meci mai slab. Greşelile au survenit pe atacuri poziţionale ale echipei adverse, nu au fost pe contraatacuri. Pe mine nu mă interesează modul cum se bucură, ci să fie concentrat la joc, să îşi facă treaba bine şi să fie convocat la echipa naţională. Pe mine mă interesează să elimine greşelile pe care le-a avut", a menţionat Piţurcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă: Mutu nu mai este viitorul echipei naţionale.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piţurcă: Mutu nu mai este viitorul echipei naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei