Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Familie în derivă

Fiul de 15 ani şi-a ucis tatăl, cu o rangă, pentru a-şi proteja mama de bătăile crunte aplicate de soţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dramă cumplită într-o familie din comuna Satu Mare, acolo unde fiul în vârstă de 15 ani şi-a ucis tatăl cu o rangă după ce acesta din urmă i-a băgat mama în spital. Viaţa unei familii aparent normale până acum câteva luni de zile s-a transformat într-un coşmar după ce, povestesc apropiaţii, capul familiei a început să bea din ce în ce mai mult şi să-şi bată soţia. Tatăl mort, fiul de 15 ani care va trăi de acum încolo cu pecetea de ucigaş de părinte şi o mamă care va trebui să-şi crească singură ceilalţi doi copii, aceasta este în câteva cuvinte drama familiei din Satu Mare.

 

A sunat de două ori la 112: prima dată a cerut ajutor pentru mama sa, apoi a anunţat că tatăl său este mort

Conform anchetei poliţiei, marţi noapte, Adrian Valentin Tomşa, în vârstă de 40 de ani, a ajuns la domiciliu băut şi, după un scenariu care s-a repetat în ultima perioadă, a început să-şi acuze soţia de infidelitate şi a luat-o la bătaie. În jurul orei 1.30, Valentin, fiul cel mare al celor doi soţi, a sunat la 112 şi a cerut ajutor, relatând că tatăl său i-a bătut mama şi a tăiat-o cu un cuţit. La faţa locului a sosit o ambulanţă, femeia, Doina Tomşa, în vârstă de 37 de ani, fiind transportată la Spitalul Municipal Rădăuţi. După agresiune, soţul violent a dispărut de la domiciliu.

Câteva ore mai târziu, miercuri dimineaţă, aproape de ora 6.00, fiul în vârstă de 15 ani a sunat din nou la 112 şi a anunţat că şi-a găsit tatăl mort în şură, plin de sânge în zona capului.

 

Scenariul şocantei crime 

Poliţiştii ajunşi la faţa locului aveau să-şi dea seama în scurt timp că minorul nu spune adevărul atunci când afirmă că nu ştie cine l-a omorât pe tatăl său. Panicat şi speriat, acesta a povestit în timp ce s-a întâmplat. Scenariul comiterii faptei este unul înfiorător.

Valentin, băiatul de 15 ani, a recunoscut că, revoltat de faptul că tatăl o bătuse pe mama sa, l-a lovit, în mai multe rânduri, cu o rangă pe care a găsit-o în şură. Băiatul a povestit că tatăl său s-a întors în cursul nopţii acasă şi a continuat să facă scandal. El şi-a dus fiul prin grădină şi prin şură, unde bănuia că soţia sa, mama băiatului, îşi făcea de cap cu alţi bărbaţi. Băiatul a mai povestit că în momentul când se aflau în şură a pus mâna pe obiectul contondent şi l-a lovit pe tatăl său. Forţa loviturilor a fost teribilă. Bărbatul a fost lovit în mod repetat cu ranga în cap, până când a rămas fără suflare, într-o baltă de sânge. 

 

Presupusul autor al crimei, un copil cuminte fără nici un fel de antecedente

Minorul în vârstă de 15 ani tocmai absolvise opt clase şi din toamnă trebuia să înceapă cursurile la un liceu din Rădăuţi. Anchetatorii cred că acesta a dat dovadă de atât de multă cruzime şi de frică, după prima lovitură între el şi tatăl său având loc o luptă.

De altfel, tânărul, cu un fizic firav, nu a mai avut până în noaptea crimei antecedente violente. Era cunoscut printre vecini ca un băiat cuminte, iar la şcoală avea rezultate bune la învăţătură.

“Era un băiat bun, nu era un băiat problemă. Certuri au mai fost în familia lor. Dacă tatăl lui a bătut-o pe mamă-sa, el, săracul, nu a mai ştiut ce face...”, îi plângea de milă o vecină, Alina Covaliuc.

 

Alcoolul, patima jocurilor de noroc, datorii şi gelozie 

Viorica Florean, mama femeii în vârstă de 37 de ani, a relatat că relaţia fiicei sale cu soţul s-a deteriorat de la începutul acestui an. Bărbatul consuma mult alcool şi o acuza de infidelitate. Vecinii au povestit că acesta căzuse şi în patima jocurilor de noroc, la barurile cu păcănele din sat. Conform soacrei sale, acesta acumulase datorii de 2.500 de lei doar la un singur bar şi refuza să-i dea soţiei măcar bani de pâine.

La Spitalul Municipal Rădăuţi, Doina Tomşa a fost diagnosticată cu mai multe leziuni, atât prin lovire cu pumnii, cât şi prin tăiere. 

Conform medicului Radu Cezar, directorul medical al Spitalul Municipal Rădăuţi, „pacienta în vârstă de 37 de ani a fost internată cu un traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, traumatism lombar, echimoze, şi plagă tăiată la antebraţul drept, leziune care a fost suturată corespunzător. Starea de sănătate a pacientei este stabilă”. Medicii au stabilit că aceasta va avea nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale, rămânând internată.

 

Minorul va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ 

Fiind vorba de un caz de omor, ancheta a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Având în vedere vârsta minorului, care are răspundere penală limitată, procurorul a decis ca acesta să fie internat la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi. Aici acesta va fi supus unei expertize psihiatrice, în urma căreia se va stabili dacă a avut discernământ la comiterea faptei. În funcţie de acest rezultat, tânărul va ajunge după gratii ori va fi internat, în regim de detenţie, la un spital de psihiatrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul de 15 ani şi-a ucis tatăl, cu o rangă, pentru a-şi proteja mama de bătăile crunte aplicate de soţ.
 Vizualizări articol: 7268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 9 voturi
Fiul de 15 ani şi-a ucis tatăl, cu o rangă, pentru a-şi proteja mama de bătăile crunte aplicate de soţ4.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant. trimis de
(15 aug 2013, 12:03:05
Daca baiatul a anuntat prin 112 ca mama sa a fost batuta sunt foarte curios de ce nu a ramas politia sa supravegheze casa la intoarcerea arbatului avand in vedere ca legea protejeaza femeile batute de soti. Marturisirea de vatamare corporala exista deja prin 112, dar politia nu a facut nimic. Cred ca ar trebui facuta o sesizare in acest sens. Mai ales ca baiatul a sunat la 112!!!! Politia trebuia sa il caute deja pe agresor. Eu daca il bat pe unul pe strada nu incepe politia sa ma caute? Nu de alta, dar sa stiu, poate m apuc sa ii bat la rand pe toti ca doar politia nu te urmareste.
1.1  RE: Interesant. trimis de
(15 aug 2013, 12:45:04
Nu te cauta nimic..iti garantez 100%. Celui lovit politia ii va spune urmatorul lucru.. Aaa pai nu poti depune plangere, ai nevoie de certificat medico-legal, iar ei stiu bine ca ptr o bataie fara semne.. nu primesti certificat. Dar legea zice ca se poate depune plangere pentru loviri si alte violente si fara certificat. Asta face politia in Suceava
1.2  RE: Interesant. trimis de
(15 aug 2013, 12:47:31
nimeni . Pentru orice plangere cand te duci la politie incearca sa te vrajeasca pentru ca n-au chef de munca.pai sa vezi pai sa nu crezi .. nu au nici o bucurie ca cineva depune o plangere si ei au de lucru. te poarta de la unu la altu pana te plictisesti . las ca.l chemam noi vorbim cu el.. la la la si bla bla bla.. e o lunga istorie
2.   Comentariu trimis de
(15 aug 2013, 12:04:01
Copil distrus din cauza nepasarii autoritatilor. De ce dracu exista 112 atsa si politie in Romania?
3.   Se putea evita trimis de
(15 aug 2013, 12:43:25
sericiul 112 e bun si functional
tragedie ce putea fi evitata daca acel organ care a intervenit in urma apelului nu era asa nerabdator sa mearga iar la culcare
de ce nu dati numele acelui organ care a intervenit e perfect legal si legitim sa stim cine si-a facut datoria
bine ca puteti da amenzi la radar cu 63-65 h dar sa mai stea putin pe langa acea casa nu s-a putut
auzi la ei prevenire si protectie
3.1  RE: Se putea evita trimis de
(15 aug 2013, 12:51:06
E functional pe drecu.. la fiecare sesizare politia trebe sa faca un raport de inchidere a apelului 112. la inceput se fereau ca de dracu de 112, dar acum au gasit portite de scapare si stiu cum sa faca acele verbale.. de ex in cazul de fata probabil au scris urmatoarele.. S.a intervenit la solicitarea 112 dar vinovatul nu a fost gasit la fata locului. Tot ce face politistul e sa zica celui care a apelat..da de ce ai apelat ma 112? ce nu puteai veni la sectie?? daca mai vine pe aici ne suni pe noi . . si lasa nr lor de telefon
3.2  RE: Se putea evita trimis de
(15 aug 2013, 13:26:17
Daca mai citesti tot pe acest ziar si alte articole..
500 de politisti +150 pentru ziua de azi pe strazile sucevei care sa asigure ordinea
iar alt articol
Politia trimite scrisori pentru prevenirea inselatoriilor prin telefon.
Sunt prea ocupati.. desi se stie ca totul pleaca de la penitenciare...ei trimit scrisori . In alte tari cartela de telefon mobil se cumpara doar cu buletin si se activeaza dupa 24 de ore..E atat de grea rezolvarea acestei probleme?? si costuri minime? Dar na..cine sa mai trimita scrisori si politistii sa fie mai ocupati
3.3  RE: Se putea evita trimis de
(15 aug 2013, 13:36:50
cu,ce este de vina serviciul de urgenta 112 ca organu a facut treaba la misto
4.   Comentariu trimis de
(15 aug 2013, 13:09:14
Hai sa facem noi sesizare. Monitorul de Suceava, ajuta-ne sa facem sesizare catre acel organ de politie. Si cerem sa ni se dea numele lui.
5.   Comentariu trimis de
(15 aug 2013, 13:11:39
Acum sa vede Monitorul Sv de treaba serioasa sau doar scrie despre4 crime si gata!
6.   Infiorator trimis de
(15 aug 2013, 14:35:20
Insa nu 112 e problema, ci militianul care a ajuns la fata locului. A stat probabil cateva minute si a plecat, bifand fireste inca o treaba "rezolvata". N-a contat ca reclamatul se putea intoarce oricand.

Unii politisti suceveni sunt mult mai preocupati de rezolvarea treburilor proprii in timpul serviciului. Insa culmea, cat a fost Todirut n-au prea miscat in front. Am citit insa ca a fost (iarasi) schimbat. Si atunci am facut legatura cu faptul ca iar vad politisti, imbracati in uniforma (pe care o fac de ras), prestand servicii de taxi pentru plozi si consoarte cu masina Politiei, reparandu-si fara nici o jena masinile personale in timpul serviciului etc.

Astia vrem noi sa ne pazeasca si sa ne apere? Ei sunt ocupati mai, vorba cuiva de mai sus, sa trimita scrisorele in posta. Serviciul Odihna Publica al Politiei va multumeste pentru colaborare!
7.   Servim patria ! trimis de
(15 aug 2013, 18:40:29
Serviciul 112 a funcționat perfect la Cumpărătura când sticleții fugeau după cai verzi pe pereți.
8.   Rusine trimis de
(15 aug 2013, 20:45:03
Va intrebati ce fac unii politisti?
Isi construiesc case pe banii din traficul de tigari si vin de n ori pe zi in timpul serviciului, cu masina politiei si verifica cat au lucrat muncitorii..
Pot sa va dau n exemple de nume de politisti din Radauti care fac acest lucru..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei