Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Operaţiune spectaculoasă în Obcini

Urmărit naţional, prins cu focuri de armă, după ce a sărit de pe un bloc ca să scape de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un individ din Falcău – Brodina, dat în urmărire naţională, a fost prins ieri seară, pe raza municipiului Suceava, după o operaţiune spectaculoasă, cu focuri de armă şi cu suspectul sărind de pe un bloc cu patru etaje.

În jurul orei 18:30, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ajutaţi de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins la un bloc de pe strada Bistriţei din cartierul Obcini, având informaţii că la etajul IV al imobilului, într-o garsonieră, se ascunde un individ dat în urmărire naţională.

Respectivul se numeşte Alexandru Andrei Juravle, are 25 de ani şi este din Falcău - Brodina. Tânărul este un client mai vechi al poliţiştilor, fiind condamnat anterior pentru mai multe furturi. Tot pentru astfel de fapte, pe 23 mai a.c., Judecătoria Rădăuţi a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Juravle, acesta fiind acuzat că spre sfârşitul lunii aprilie a.c. a spart două case din Volovăţ, fapte cu prejudiciu de 12.000 de euro. Acelaşi tânăr din Brodina este suspect şi în alte furturi din locuinţe comise pe raza municipiilor Suceava şi Rădăuţi.

 

Ce s-a întâmplat după ce poliţiştii au bătut la uşa garsonierei în care se ascundea suspectul

Ofiţeri de la Investigaţii Criminale au bătut la uşa garsonierei în care se ascundea suspectul lor şi l-au somat pe acesta să deschidă. Nu a răspuns nimeni. Au spart uşa şi, deşi nu au găsit pe nimeni în apartament, au auzit zgomote care veneau dinspre acoperiş. Luptători de la Acţiuni Speciale care se aflau în faţa uşii de la intrarea în scară l-au observat pe acoperişul blocului pe tânărul de 25 de ani şi şi-au anunţat colegii de la etaj. Între timp, suspectul a intrat în mansarda blocului. A fost din nou somat să se predea de poliţiştii care l-au văzut dintr-o cameră folosită drept uscător, însă bărbatul s-a dus pe latura nordică a blocului şi a sărit pe un burlan, de unde şi-a dat drumul până la nivelul etajului II, iar de aici s-a aruncat pe un autoturism parcat, după care a luat-o la fugă pe strada Duzilor.

Poliţiştii au plecat în urmărirea fugarului şi au tras mai multe focuri de armă în aer, cerându-i să stea pe loc. Cum Juravle a ignorat avertismentul oamenilor legii, aceştia au îndreptat pistoalele în direcţia suspectului şi au tras.

Au fost în jur de opt-zece focuri de armă, iar unul dintre gloanţe l-a nimerit în glezna piciorului drept pe Alexandru Andrei Juravle.

A fost încătuşat de poliţişti şi dus direct la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, unde, după acordarea primelor îngrijiri medicale, a rămas internat, cu poliţiştii la uşa salonului, în secţia de Ortopedie.

Ca un fapt divers, ieri suspectul şi-a sărbătorit ziua de naştere, iar după externarea din spital îşi va primi şi „cadoul” de la oamenii legii, o celulă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

„Furturi, eu? Nu sunt eu. Eu sunt cu contrabandă”

Pe holurile spitalului, încătuşat, pe o targă, Alexandru Andrei Juravle a negat că ar fi comis furturi din locuinţe şi s-a arătat surprins de aceste acuzaţii. „Furturi, eu? Nu sunt eu. Eu sunt cu contrabandă. Am cărat cu cârca ţigări de la ruşi. Ce am făcut aşa periculos?”, a declarat tânărul împuşcat în picior. El a mărturisit că ştia că este căutat de mai multe luni de poliţişti, iar întrebat de ce nu s-a predat, a răspuns: „Pentru că nu a vrut cariciul meu să mă predau... Am sărit (n.r. - de pe bloc) pentru că mă ţine”.

 

L-a ameninţat pe poliţistul care l-a împuşcat

De pe targa pe care se afla, legat cu cătuşe şi escortat de cagulişti, Alexandru Andrei Juravle a avut tupeul să-l ameninţe pe poliţistul care l-a împuşcat în picior: „Stau să mă fac bine (n.r. - în spital), după care mă duc militar vreo doi ani de zile şi când vin, care-o tras... n-o să mai tragă”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a declarat că se fac cercetări în acest caz şi asupra poliţiştilor care au folosit armamentul din dotare, pentru a se stabili dacă situaţia o impunea şi dacă s-au respectat toate măsurile de siguranţă, având în vedere că împuşcăturile au avut loc chiar printre blocuri, într-o zonă destul de populată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărit naţional, prins cu focuri de armă, după ce a sărit de pe un bloc ca să scape de poliţie.
 Vizualizări articol: 5198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Urmărit naţional, prins cu focuri de armă, după ce a sărit de pe un bloc ca să scape de poliţie4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Judecatori trimis de
( 8 aug 2013, 18:21:04
Cred ca ar trebui sa-i dea drumul, deoarece nu reprezinta pericol public, n-a atacat pe nimeni. Sarcastic, vorbind...
2.   Asa ceva nu am vazut trimis de
( 8 aug 2013, 22:13:58
cum sa trageti printre oameni si copii,intamplator treceam prin zona si am vazut scena,politistii au tras focuri de arma,erau copii acolo,erau multi copii care erau speriati si fugeau care incotro,cum sa folosesti arma in locuri publice cu copii,normal ca e mai simplu sa tragi cu pistolul si apoi sa-l prinzi,dar conditia lor fizica a acestor politisti unde este,care trebuia sa-l prinda pe acel lesinat din doua miscari,sa vedem ce spune corpul de control al ministrului in asemenea situatie,o sa fac o sesizare ministrului
3.   ... trimis de
( 8 aug 2013, 23:24:13
Eram intr-un oras din USA, si am fost martor la un incident asemanator. Acolo, cand politistul a somat cu arma scoasa, toata lumea s-a culcat la pamant. Eu si familia mea am ramas in picioare uitandu-ne ca prostii. Un agent ne-a facut semn sa ne culcam, apoi a plecat in urmarire. Nu stiu pe cine urmarea (nu am vazut), nu stiu ce s-a intamplat, singurul lucru pe care il stiu era ca stateam in picioare ca... turistii.
Aici la noi, cand politistul someaza si trage, lumea se uita ca la circ. Daca te culci la pamant (ca sa te protejezi si sa lasi politaiul sa-si faca treaba) ceilalti o sa rada de tine.
Ar trebui facuta putina educatie prin scoli si pe la televizor, pentru ca cetatenii sa stie cum sa se comporte in astfel de cazuri.
4.   Taci kante ca esti un mare bou trimis de
( 9 aug 2013, 11:24:45
si ce daca a tras ma printre oameni?oameni nu stiu ca in astfel de contitii te culci la pamant,pai jandarmeria politia dece mai fac circ pe la mall ca saa vada un prost ca tine si cand e vb de asa ceva sa isi aminteasca si sa se conformeze.taci ca nu ai dreptate macar taci,si data viitoare nu te mai pisa in pantaloni ce pune mana si ajuta la prinderea zdrentei
5.   Si asta trimis de
( 9 aug 2013, 11:26:43
are reporterita asta un glas de ma spart frate banuiesc ca crapa 2 pachete la zi ce zici doamna domnisoara lasate de meserie ca ai vocea prea masculina

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei