Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Agent de pază, trimis în judecată pentru tentativă de omor deosebit de grav la petrecerea zilei sale de naştere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii criminalişti l-au trimis ieri în judecată pe un tânăr în vârstă de 22 de ani, agent de pază la o firmă de profil, acuzat de tentativă de omor deosebit de grav, fapta fiind comisă în dimineaţa zilei de 14 aprilie, într-un bar din localitatea Neagra Şarului, unde inculpatul şi-a sărbătorit ziua de naștere.

 

Doi fraţi băgaţi în spital, după ce au fost loviţi cu un scaun metalic de bar

Alexandru Iordache este acuzat că a lovit cu un scaun metalic de bar doi tineri, Marius Ionuţ Dascălu, de 30 de ani, şi fratele acestuia, Cristian Dascălu, de 26 de ani, din comuna Şaru Dornei, în urma unui conflict spontan.

Primul dintre fraţi a ajuns în stare critică la spital, fiind la un pas de moarte. Potrivit anchetatorilor, Marius Ionuţ Dascălu a fost lovit cu respectivul scaun (de mari dimensiuni) în zona capului, o singură dată, însă în urma loviturii a ajuns la spital în comă de grad III, cu traumatism cranio-cerebral acut, dilacerare cerebrală, edem cerebral şi alte leziuni la nivelul capului. El a fost supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale, medicii apreciind că viaţa i-a fost pusă în pericol. Tânărul a fost transferat din secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Suceava la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Oblu” din Iaşi, leziunile suferite necesitând între 65-70 de zile de îngrijiri medicale.

Celălalt frate, Cristian Dascălu, a fost lovit de mai multe ori cu acel scaun în zona cefei şi a spatului şi a suferit o fractură de omoplat drept, necesitând între 22-25 de zile de îngrijiri medicale.

Agentul de pază a fost  reţinut pentru 24 de ore, iar pe 15 aprilie a fost arestat preventiv, tânărul fiind şi astăzi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

De la ce s-au luat la bătaie. Victimele au provocat scandalul

În urma anchetei procurorilor criminalişti, s-a stabilit că în noaptea de 13/14 aprilie, agentul de pază, aflat în timpul liber, şi-a sărbătorit ziua de naştere într-un local din Neagra Şarului.

Pe la o bucată de noapte au intrat în barul respectiv şi fraţii Dascălu, unul dintre aceştia (Cristian Dascălu) fiind însoţit de soţia sa. Aceasta din urmă s-a dus la masa sărbătoritului şi, întrucât se cunoştea cu unii dintre invitaţii acestuia, s-a oprit să stea de vorbă cu aceştia.

Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, Cristian Dascălu a aruncat pe jos cu un obiect de la masa la care se aşezase cu fratele său, după care s-a dus la soţia sa, care stătea de vorbă la masa lui Alexandru Iordache, şi i-a cerut acesteia să se ridice şi să plece de acolo. Ajutat de fratele său, susţin procurorii, şi acesta în stare de ebrietate, a început să-i ameninţe şi să-i înjure pe tinerii de la masa agentului de pază. Acesta din urmă, ajutat de doi amici, i-a scos din local pe cei doi fraţi, după care au continuat petrecerea.

Spre dimineaţă, însă, în jurul orei 5.30, când barmaniţa le-a solicitat să meargă la casele lor, întrucât intenţiona să închisă, în local au intrat din nou fraţii Dascălu, iar cel în vârstă de 30 de ani l-a lovit pe unul dintre tinerii invitaţi la ziua inculpatului.

În acel moment, Alexandru Iordache a pus mâna pe scaunul metalic şi a început să-i lovească pe cei doi fraţi.

„Altercaţia fizică a fost de scurtă durată, însă a fost de mare intensitate, ambii fraţi se aflau căzuţi la sol, în stare de semiconştienţă”, arată anchetatorii în actele înaintate instanţei de judecată.

În faţa anchetatorilor, Alexandru Iordache şi-a recunoscut faptele, dând vina pe alcoolul care i-a îmbuibat minţile şi pe faptul că victimele au fost cele care l-au provocat.

El riscă o pedeapsă de la şapte ani şi jumătate până la 12 ani şi jumătate de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agent de pază, trimis în judecată pentru tentativă de omor deosebit de grav la petrecerea zilei sale de naştere.
 Vizualizări articol: 2378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Agent de pază, trimis în judecată pentru tentativă de omor deosebit de grav la petrecerea zilei sale de naştere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei