Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Prea ofensiv pentru Piţurcă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Latovlevici a făcut ce-a făcut şi i-a dat dreptate lui Piţurcă: în loc să respingă de pe linia porţii lui, a dat-o în poarta cealaltă! În această controversă artificială despre profilul de fundaş al lui Latovlevici, propun să alegem partea bună, adică aceea că degeaba are Piţurcă dreptate, asta nu-l afectează cu nimic pe jucătorul Stelei. E ca şi cum ai spune despre un tenisman că e mai bun pe rever decât pe forehand. Asta e, se va plia pe o anume tactică. Sigur, dacă Latovlevici ar vrea (şi ar şi putea) să se perfecţioneze pe segmentul de bază al postului său, asta n-ar fi decât în folosul său. Dar el poate continua fără probleme şi la nivelul actual fiindcă, atenţie, Piţurcă n-a spus că e bun în ofensivă şi catastrofal în defensivă, ci doar că excelează într-o direcţie în comparaţie cu cealaltă. Un exemplu pentru Latovlevici ar putea fi Contra. Nu întâmplător acesta a făcut carieră în fotbalul spaniol, acolo unde latura ofensivă e la mare preţ. De exemplu, prin ce ne-a rămas nouă în memorie finala Cupei UEFA dintre Alaves si Liverpool? Păi prin scor, în primul rînd, apoi prin driblingurile şi fentele de centrare cu care Guriţă îşi întorcea adversarii în colţul careului. A fost magnific, a dat două pase de gol, însă tot la fel de adevărat este că apărarea din care făcea parte a încasat nu mai puţin de 5 goluri! Randamentul său ofensiv îl punea în umbră pe cel defensiv, ceea ce a făcut ca, atunci când a ajuns la Milan, să fie folosit mijlocaş. Da, poate fotbalul italian nu i s-ar potrivi nici lui Latovlevici, dar cine spune că Il Calcio e o destinaţie obligatorie? Acolo modelul e „Tractorul” Zanetti, despre care e greu să spui ce ştie mai bine să facă, să se apare sau să atace. Sau, ca să ne întoarcem în timp, Maldini a făcut de toate în atac, dar nimeni nu poate spune că nu se achita la superlativ de treaba „murdară” din apărare. Să nu uităm că fotbalul italian a dat de curând şi un Balon de Aur tip fundaş de fier, Cannavaro, care excela aproape într-un singur sens, acela din fişa postului.

Ca să concluzionăm, singurul risc pentru Latovlevici este ca profilul său de jucător să nu-i fie pe plac lui Piţurcă, adică unui antrenor care porneşte în primul rând de la ideea de a nu primi gol. Dar asta nu înseamnă ca oficialii stelişti (şi cu atât mai puţin nevestele lor!) trebuie să exagereze şi ei cu ofensiva...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea ofensiv pentru Piţurcă.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prea ofensiv pentru Piţurcă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei