Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandal de proporţii

„Mascaţii” poliţiei, mobilizaţi la Mironu, unde doi soţi au fost loviţi şi tăiaţi, cu o coasă, de un nepot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, din comunitatea de romi din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, aseară, după ce au fost loviţi cu o coasă de un nepot. La puţin timp după agresiune spiritele din comunitatea de romi s-au încins, condiţii în care la faţa locului au fost mobilizate două echipaje de „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale, alături de poliţişti de la posturile comunale din zonă şi jandarmi. În total, în jur de douăzeci de poliţişti şi jandarmi s-au deplasat de urgenţă la Mironu.

 

Bărbatul tăiat cu coasa la cap a ajuns în stare de inconştienţă la spital 

Ieri, în jurul orei 19.00, Valentin Plaiu, în vârstă de 43 de ani, şi Elena Motan, de 39 de ani, părinţii a nouă copii, au fost atacaţi lângă casa în care locuiesc de către un nepot, fiul surorii bărbatului. Cu minţile îmbibate de alcool, presupusul agresor i-ar fi atacat pe cei doi cu o coasă. Bărbatul de 43 de ani a fost tăiat adânc în zona capului şi a căzut la pământ. Şi femeia a primit mai multe lovituri şi s-a prăbuşit la pământ. Agresorul, însoţit de încă un tânăr, a fugit, iar în câteva minute la faţa locului s-au adunat în jur de o sută de romi, bărbaţi, femei şi copii.

„Ne-a nenorocit părinţii, suntem nouă fraţi, am rămas pe drumuri”, strigau cu disperare copiii celor doi, mulţi dintre ei minori. Nimeni, nici din familie, nici dintre vecini, nu a putut preciza motivul agresiunii. Cel mai probabil totul a plecat de la consumul excesiv de alcool. 

 

Măsuri speciale, având în vedere numeroasele violenţe de la Mironu

Cum satul Mironu este o zonă critică din punct de vedere al scandalurilor care degenerează imediat, au fost luat măsuri speciale. Forţele de poliţie trimise în zonă i-au ridicat pe presupusul agresorul şi pe încă un tânăr care ar fi participat la scandal. Ulterior, o parte a poliţiştilor au rămas în zonă cu misiunea de a preîntâmpina acte de răzbunare între apropiaţii celor implicaţi în scandal.

La o primă investigare medicală, la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, bărbatul a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism occipital. Deşi a fost adus la spital în stare de inconştienţă, plin de sânge, ulterior Valentin Plaiu şi-a revenit. Medicii apreciau aseară că starea sa nu este gravă, însă urmau să îl investigheze mai amănunţit la computerul tomograf. Femeia avea şi ea o serie de traumatisme destul de severe, însă viaţa nu îi era pusă în pericol.

 

Mironu, satul ticsit de romi asistaţi social

Între familiile de romi din satul Mironu scandalurile sunt la ordinea zilei, iar adesea acestea degenerează, aşa cum s-a întâmplat şi aseară. De cele mai multe ori încăierările violente se încheie în câteva zile cu împăcarea între părţi şi retragerea plângerilor. Totul pleacă de la consumul de alcool, la un moment dat primarul din Valea Moldovei având iniţiativa de a-i pune pe romi să se jure că nu mai beau în faţa unei troiţe, idee care însă nu s-a mai concretizat.

 

În comuna Valea Moldovei trăiesc în jur de 2.000 de romi, cam 40% din populaţie, majoritatea fiind concentraţi în satul Mironu. În marea lor majoritate aceştia nu au loc de muncă şi sunt asistaţi social. Aşa s-a ajuns ca în comuna Valea Moldovei să fie mai mulţi asistaţi social decât în municipiul Suceava. Acum patru luni de zile, când reporterii Monitorului de Suceava au realizat un reportaj la faţa locului, în satul Mironu figurau doar 15 angajaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mascaţii” poliţiei, mobilizaţi la Mironu, unde doi soţi au fost loviţi şi tăiaţi, cu o coasă, de un nepot.
 Vizualizări articol: 4990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Mascaţii” poliţiei, mobilizaţi la Mironu, unde doi soţi au fost loviţi şi tăiaţi, cu o coasă, de un nepot5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei