Google
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,665 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0855 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Un mic dejun copios poate preveni diabetul şi hipertensiunea

Un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului şi a hipertensiunii arteriale, precum şi a obezităţii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, publicat în Obesity, informează dailymail.co.uk.

Nutriţioniştii le spun de multă vreme persoanelor care doresc să slăbească că este important să ia micul dejun ca un rege, prânzul - ca un prinţ şi cina ca un om sărac.

Noul studiu confirmă aceste informaţii şi cuantifică influenţa pe care o are un mic dejun copios asupra greutăţii corporale.

Un mic dejun copios contribuie la scăderea nivelului de insulină şi glucoză din organism, prevenind diabetul şi reducând riscul de maladii cardiace, hipertensiune arterială şi hipercolesterolemie. De asemenea, reduce probabilitatea de a simţi nevoia unei gustări în timpul zilei, micşorând riscul de obezitate.

La studiu au participat 93 de femei obeze, care au consumat fie un prânz copios, fie o cină bogată, pe parcursul a 12 săptămâni. Dieta zilnică a tuturor, cu un conţinut moderat de carbohidraţi şi grăsimi, totaliza 1.400 de calorii. Primul grup consuma 700 de calorii la micul dejun, 500 la prânz şi 200 la cină; al doilea, 200 de calorii la micul dejun, 500 la prânz şi 700 la cină. Cina şi micul dejun erau identice.

În ceea ce priveşte grupul care a optat pentru un mic dejun copios, s-a înregistrat o scădere a nivelurilor de grelină, un hormon al apetitului, insulină, glucoză şi trigliceride mai mare decât în al doilea grup. Mai mult, după încheierea studiului, persoanele care au optat pentru un mic dejun bogat au pierdut în greutate, în medie, 8,6 kilograme, în timp ce voluntarele care au adoptat obiceiul unei cine copioase au slăbit, în medie, 3,5 kilograme.

De asemenea, circumferinţa taliei s-a redus cu 8,3 centimetri în cazul primului grup, comparativ cu 3,8 centimetri în grupul al doilea.

Autorii acestui studiu concluzionează că nu este important numai ce se consumă la o masă, momentul acesteia, dieta alimentară corectă, alături de exerciţiile fizice fiind indispensabile unei bune stări de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mic dejun copios poate preveni diabetul şi hipertensiunea.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un mic dejun copios poate preveni diabetul şi hipertensiunea0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei