Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Cromatica estivală

Tabăra de pictură de la Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei organizează, în intervalul 5-17 august, cu finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava, o tabără de pictură care reuneşte, la cabana Direcţiei Silvice Judeţene de la Pătrăuţi, 17 membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR).

 

Cei 17 artişti au discutat cu vicepreşedintele CJ Ilie Niţă şi au apreciat iniţiativa organizării acestei tabere

Tabăra, care s-a deschis la începutul acestei săptămâni, a fost vizitată ieri de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, care a venit să-i cunoască personal pe artiştii participanţi, interesându-se totodată dacă aceştia sunt mulţumiţi de condiţiile de cazare şi masă şi dacă dispun de toate materialele necesare creaţiei.

Cei 17 artişti, majoritatea membri ai UAPR - Filiala Suceava, au discutat cu vicepreşedintele Ilie Niţă şi au apreciat iniţiativa organizării acestei tabere,

Aşa cum a spus artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedinta UAPR - Filiala Suceava, programul taberei nu se limitează doar la activitatea creativă din locaţia de desfăşurare, ci cuprinde şi o deplasare la Suceava pentru vizionarea expoziţiei „Arta germanilor din Transilvania din sec. XVIII-XIX” (expoziţie care se deschide astăzi, la ora 12.00, la Muzeul de Istorie), precum şi vizitarea unor obiective turistice din zonă (este vorba de bisericile monument UNESCO „Sfânta Cruce”, din Pătrăuţi - biserică ctitorită de voievodul Ştefan cel Mare în anul 1487 - şi Arbore - biserică ridicată în anul 1502, cu hramul Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul).

 

La finalul taberei va fi organizată o expoziţie pe simezele Muzeului de Istorie Suceava

Artiştii plastici participanţi (maeştrii Ion Grigore şi Liviu Suhar - cu origini sucevene, dar membri ai filialelor UAPR Bucureşti, respectiv Iaşi - artistul plastic Dumitru Bostan, membru UAPR - Filiala Neamţ, şi sucevenii Oana Chinchişan, Cătălin Alexandru Chifan, Anton Costîn, Ioan Coţofan, Oana Ruxandra Hrişcă, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Mihai Pînzaru PIM, Puşa Pîslaru, Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu, Camelia Rusu Sadovei, Vasile Anghel Siminiuc şi Constantin Ungureanu BOX), care şi-au amplasat şevaletele în balcoane, pe terasele cabanei sau la marginea luminişului din pădure, au abordat cu precădere peisajul (pentru că, aşa cum a precizat Lucia Puşcaşu, „trebuie să profităm de această reîntoarcere la natură”), dar şi tematica florală sau natura statică.

Pentru unii este o reîntoarcere prelungită la natură, pentru că, aşa cum am aflat de la maestrul Liviu Suhar, acesta, împreună cu un grup de 14-15 artişti (din România, Ungaria şi Polonia), va fi prezent într-o altă zonă din arealul bucovinean, şi anume la Iacobeni (locul de baştină al maestrului Suhar), unde se va desfăşura, în intervalul 18-28 august (sub auspiciile Asociaţiei „Artă şi Educaţie - Liviu Suhar”), cea de-a II-a ediţie a Simpozionului Naţional de Pictură şi Desen „Iacobeni - Particularităţi imagistice”.

Până atunci însă, pictorii din pădurea de la Pătrăuţi vor lucra pentru a pregăti expoziţia cu tablourile realizate în această tabără, expoziţie care va fi prezentată pe simezele Muzeului de Istorie Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de pictură de la Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Tabăra de pictură de la Pătrăuţi4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei