Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbatere

Prefectul anunţă demararea unei consultări publice pentru revizuirea politicii gestionării deşeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat demararea unei consultări pentru revizuirea politicii de gestionare a deşeurilor. Florin Sinescu a explicat că programul de lucru al Comisiei Europene pentru anul 2013 prevede o revizuire a politicii gestionării deşeurilor în conformitate cu clauzele prevăute în “Directiva-cadru privind deşeurile”, “Directiva privind depozitarea deşeurilor” şi “Directiva privind ambalajele”. Sinescu a arătat că în acest context, Comisia Europeană a lansat recent o consultare publică pe baza căreia se vor identifica ulterior opţiunile cheie pentru definirea noilor obiective pe această problematică.

El a precizat că scopul procesului de revizuire în domeniul deşeurilor constă în eliminarea ambiguităţilor legislative şi aplicării corecte a acesteia, prin menţinerea principiului ierarhiei deşeurilor. Florin Sinescu a mai precizat că acest proces de revizuire va conduce la consolidarea ţintelor existente, dar şi la introducerea altora noi, iar obiectivele celor trei directive menţionate constituie instrumente de operaţionalizare eficientă în ceea ce priveşte resursele şi materiile prime.

Consultarea publică lansată de Comisia Europeană este deschisă până pe data de 10 septembrie 2013 şi poate fi accesată la link-ul http://www.wasteargetsreview.eu.

Referitor la această iniţiativă a Comisiei Europene, Florin Sinescu a declarat că „implementarea cu succes a politicii gestionării deşeurilor prin obiective clare referitoare la reutilizarea, reciclarea şi depozitarea acestora ar produce îmbunătăţiri majore, atât în ceea ce priveşte protecţia mediului, cât şi pentru dezvoltarea componentei sociale în vederea creării a numeroase locuri de muncă.” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul anunţă demararea unei consultări publice pentru revizuirea politicii gestionării deşeurilor.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul anunţă demararea unei consultări publice pentru revizuirea politicii gestionării deşeurilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei