Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iniţiativă

Mama micuţului agresat de asistenta medicală a Creşei Nr. 1 Suceava a demarat campania „Pe mâna cui laşi copilul tău”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cazul băiatul în vârstă de 3 ani, din comuna Ipotești, care s-a ales cu leziuni la nivelul capului după ce o asistentă medicală din cadrul Creșei Nr. 1 Suceava i-a smuls câteva smocuri de păr, a stârnit un val de reacţii atât din partea părinţilor ai căror copii au trecut prin episoade asemănătoare, cât şi din partea celor care au ripostat şi şi-au exprimat dezaprobarea cu privire la astfel de practici. 

În vederea prevenirii unor astfel de situaţii dramatice, Cecilia Parascan, mama copilului lovit, este decisă să mobilizeze şi să încurajeze şi alţi părinţi să povestească ororile prin care trec unii copii şi, ajutată de către o prietenă, a demarat o campanie prin care atrage atenţia acestora asupra acestui gen de incidente.

Chiar în faţa unităţii, prietena Ceciliei Parascan a împărţit poze cu copilul „chelit” în două zone ale capului, cu mesajul „Pe mâna cui laşi copilul tău? Copil agresat de <d-na Crina> de la Creşa Nr. 1, Aleea Nucului”.

„Să sperăm că nu vor mai fi astfel de cazuri. Am auzit zilele astea de un caz de agresiune la grupa 3”, a spus un părinte. De cealaltă parte, câţiva dintre părinţii ai căror copii sunt înscrişi la creşă au refuzat poza, pe motiv că „micuţii sunt mulţumiţi, nu am probleme”.

Directoarea Creşei Nr. 1 şi preşedinta Uniunii Creşelor din România, Daniela Câmpan, a rispostat vehement faţă de acţiunea întreprinsă, menţionând că „sunt materiale denigratoare, iar unitatea este discreditată înainte de a se dovedi orice fel de lucru, înainte de finalizarea anchetei. Părinţii trebuie să aibă garanţia îngrijirii copilului”. Acesta a negat vehement zvonurile conform cărora ea ar fi încercat să muşamalizeze cazul, negând totodată orice relaţie de rudenie cu asistenta medicală Crina.

„Verbal au fost mai multe sesizări, însă nici un alt părinte nu a dat în scris cum că ar fi fost alte incidente, nu s-a mai confirmat nimic”, a mai declarat Daniela Câmpan

Referitor la afirmaţiile copilului de 3 ani care povesteşte de către cine a fost păruit, aceasta a declarat: „sunt copii care fabulează, la copii există vârsta fabulaţiei”.

 

Copilul va primi consiliere psihologică

Mama băieţelului povesteşte că după ce copilul a căzut victima furiei angajatei, acesta a rămas cu o serie de traume, pe care va încerca să le depăşească mai uşor cu ajutor de specialitate.

Potrivit Ceciliei Parascan, mama micuţului, „copilul este înscris la creşă de la începutul lunii ianuarie. S-a integrat cu greu şi plângea de fiecare dată când era adus. Am crezut că sunt doar probleme specifice acestei etape, însă pe parcurs am constatat că era din ce mai speriat, se scăpa pe el, lucru ce acasă nu se întâmpla, toate acestea dându-mi de gândit”.

Femeia a mai povestit că după incidentul petrecut, copilul a fost retras din cadrul unităţii al cărei prag îi era frică să-l mai treacă.

„Când ajungem în zona respectivă plânge şi mă roagă să nu-l mai duc acolo. Se trezeşte din somn plângând, strigând-o pe <doamna care fuge după el>. A rămas cu traume, astfel că va beneficia de ajutorul unui specialist peste a trece mai uşor de cele întâmplate”, mărturiseşte mama băiatului.

 

Două episoade de violenţă asupra aceluiaşi copil, în decurs de mai puţin de o lună

Cecilia Parascan povesteşte că primul incident neplăcut, chiar violent, al cărui protagonist a fost chiar fiul ei, a avut loc la începutul lunii iulie. „Pe 5 iulie, când l-am luat de la unitate, copilul avea o leziune la cap, iar părul îi era smuls pe o porţiune de 2-3 centimentri”, mărturiseşte aceasta. Disperată, ea povesteşte că a adus în atenţia personalului instituţiei acest fapt, scuzele, regretele şi promisiunile că astfel de episoade nu vor mai avea loc fiind principalele replici ale angajaţilor. Nu a trecut nici o lună până când femeia avea să asiste la un scenariu aproape similar, din păcate cu urmări ceva mai grave asupra celui mic. Aşa cum am relatat şi în numărul de ieri al cotidianului Monitorul de Suceava, Angela Cecilia Parascan a depus în data de 29 iulie o plângere la Poliția Municipiului Suceava. Femeia povestește că în data de 25 iulie, băiețelul ei s-a întors de la creșă cu lovituri la cap. „Copilul era speriat, agitat, iar printre lacrimi mi-a povestit că a fost tras din nou de păr. Leziunea are circa 4 centimetri”, mai spune Cecilia Parascan. Ulterior, femeia a obţinut un certificat medico-legal, document conform căruia băiatul are nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au declarat că se fac cercetări în acest caz, sub aspectul săvârșirii de loviri sau alte violențe.

Copilul ar fi fost tras de păr din cauza faptului că refuza să se joace alături de ceilalţi colegi ai săi, la groapa cu nisip, preferând, în schimb, să stea mai retras.

 

Plângere şi la Protecţia Copilului

O echipă de la Serviciul de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, s-a deplasat ieri la creşa unde s-a produs incidentul, după ce, tot ieri, mama copilului a depus o plângere scrisă la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Nicoleta Daneliuc, purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, a declarat că în cursul zilei de ieri reprezentanţii instituţiei au stat de vorbă cu şefa creşei, care le-ar fi spus că „după primul incident, îngrijitoarea ar fi fost atenţionată, după ce mama copilului a reclamat conducerii creşei agresiunea pe care a suferit-o fiul ei”. Şefa creşei le-a mai spus reprezentanţilor Protecţiei Copilului că de această dată: „se vor lua măsurile care se impun”. „Protecţia Copilului s-a oferit să le acorde consiliere psihologică mamei şi copilului, dar şi consiliere juridică. Noi am trimis o adresă către Direcţia de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Suceava, pentru ca şi acest serviciu să efectueze propria anchetă în acest caz”, a completat purtătoarea de cuvânt.

 

Hotărâtă să meargă până la capăt

După ce adecis să rupă tăcerea şi să scoată la iveală ororile prin care a trecut fiul său în cadrul unităţii, Cecilia Parascan mărturiseşte că de această dată este hotărâtă să urmeze „toate procedurile legale posibile pentru a se face dreptate, astfel încât niciodată să nu se mai întâmple astfel de evenimente”.

După incident, femeia a fost sunată şi invitată la discuţii de către reprezentanţii creşei, „în vederea identificării unei soluţii”.  După ce a fost rugată să nu întreprindă vreun demers legal împotriva instituţiei, femeia a fost sfătuită să-şi ducă fiul la un control dermatologic pentru a verifica dacă pricina lipsei părului din anumite zonei ale capului nu este cauzată de o micoză.

„Mulţi părinţi cred că micuţii lor sunt pe mâini bune, însă nu întotdeauna e aşa. Copiii trebuie protejaţi, respectaţi, formaţi în spiritul disciplinei şi respectului, şi nu abuzaţi”, mai spune mama băiatului.

Cecilia Parascan mai spune că după ce s-a întâmplat cel de-al doilea incident, numeroşi părinţi au contactat-o fie telefonic, fie prin intermediul internetului, pentru a-i relata fapte similare de violenţă prin care au trecut copiii lor. 

„Sunt multe cazuri asemănătoare, dar părinţii nu au avut curajul şi nu au mers mai departe cu toate procedurile legale pentru a se lua măsuri. Trebuie să prevenim astfel de evenimente. Sunt la mijloc copii mici lipsiţi de apărare care au nevoie de linişte şi protecţie”, a conchis Cecilia Parascan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama micuţului agresat de asistenta medicală a Creşei Nr. 1 Suceava a demarat campania „Pe mâna cui laşi copilul tău”.
 Vizualizări articol: 6420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 13 voturi
Mama micuţului agresat de asistenta medicală a Creşei Nr. 1 Suceava a demarat campania „Pe mâna cui laşi copilul tău”4.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Campanie ?! trimis de
( 1 aug 2013, 11:38:32
De la un incident urat si major, dar nu extrem (totusi nu vb de o crima) sa ajungem la o campanie locala/nationala e cale lunga. Trebuie aflat adevarul, vinovatul pedepsit si atat, asa-i firesc! Iar pe de alta parte Monitorul o festeleste, ca de obicei, neluand in calcul si parerea tuturor partilor si aici ma refer la . Daca copilul are intradevar o boala dermatologica, iar varianta cu inelul e cea reala? Nu stiu, probabil ca ma insel, dar de ce sa acuzam fara a cunoaste toate datele ? Pe de alta parte ma gandesc la mama mea, saraca, care a facut eforturi disperate pentru a nu ma da la cresa, sa nu iau contact cu acel mediu, si ce mediu era atunci, oho, stateam pe la matusi, unchi, vecini, doar sa nu ajung acolo. Nici nu exista termen de comparatie intre cresa de acum 40 de ani cu cea de acum. Disciplina, bataied si foamete. Asa am procedat si cu copilul meu, din dragoste! Oare aceasta mama lucreaza, ce meserie are, e atat de ocupata, o intrebare pur si simplu?
1.1  RE: Campanie ?! trimis de
( 1 aug 2013, 11:57:18
bine zici..si sunt total deacord cu tine. Cine iubeste copilul cu adevarat face eforturi ptr cresterea lui si il creste personal nu dat pe mana strainilor.
apoi acest copil poate are o crestere proasta de acasa si nu e deloc ascultator.
in primul rand copiii care nu sunt crescuti de proprii parinti au probleme.
nici eu nu sunt deacord ca cineva sa.mi atinga copilul, dar fac efortul sa stau alaturi de el
1.2  RE: Campanie ?! trimis de
( 1 aug 2013, 11:59:53
mai cred ca mama asta s.a hotarat ferm sa devina vedeta...
Mai bine sta acasa si isi creste copilul. eu unul asa as proceda.As renunta la institutiile statului ptr ca mereu au ucis copiii d.p.d.v. psihic si chiar maltratati.
Iti iubesti copilul? Creste-l singur cu eforturi cum au facut parintii nostri
1.3  RE: Campanie ?! trimis de
( 1 aug 2013, 12:18:11
Mai sunt mame care si lucreaza , nu toate stau acasa la cratita si la crescut copii , iar datul copilului la un camin sau angajarea unei baby siter mi se pare nomal .
1.4  RE: Campanie ?! trimis de
( 1 aug 2013, 12:44:40
@negloriosului lătrău kaghebist
Și mare greșeală a mai făcut doamna ta maternă că nu te-a dat la creșă!
Poate așa ai fi socializat cu alți copii mai sărmani, ai fi beneficiat de un bagaj de cunoștințe substanțial îmbunătățit care să-ți complinească instrucția de front primită acasă la tac-tu -secretarul BOB, instrucție fundamentată pe blestematele axiome rumânești: „Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie”, „Toate se fac cu OAMENI” * și mai ales „O mână spală pe alta, amândouă obrazul și tustrele poupă kourul sectarului bolșevik aflat pe treapta ierarhică superioară”
------
* e vorba doar de acei OAMENI care au ascultat îndemnul de „a se așeza liniștiți la locurili lor!”
P.s. N-am nimic cu un zevzec ca tine, dar mă rugă un kamarad - Mr.devil - să-ți transmit cele mai sincere futișaguri de mamuță. Îți mai aduci aminte ... drumul spre nori, lepădătură?
1.5  RE: Campanie ?! trimis de
( 1 aug 2013, 13:09:53
Lukane, ia pe loc repaus și belește-te în beculețele tale de ai grijă să nu produci a doua catastrofă de la Compostella.
KLAR, IMPIEGATULE!
Nu profita de faptul că ți-am acordat oarecare atenție acum ceva ediții, că șterg cu tine pe jos tot peronul gării din Ițcani.
Prost să-i spui lui fii-tu, lui tac-tu sau lui bunic-tu!
2.   Hmm... trimis de
( 1 aug 2013, 12:43:36
Nu exista joaca sau accident care sa justifice smulgerea parului din cap ... mai ales de doua ori ...(al dreaq coincidenta). la un par atat de scurt.... tre' sa te chinui putin sa apuci o suvita atat de mare.... "tanti Crina" daca are o farama de omenie ar trebui sa-si dea singura demisia.... nu-i crapa obrazul de rusine sa mai dea ochii cu vreun parinte? Am si eu copilul acolo, am avut norocul pana acum de niste doamne super dragute cu care comunic tot timpul in interesul copilului si pe care copilul meu le indrageste dar n-as vrea sa ajunga copilul meu pe mana unei asemenea fiinte.... ca om n-o pot numi. Nu trebuie sa generalizam ca sunt si asistente care au darul si placerea de a sta cu copiii, care merita toata aprecierea noastra. Aviz celor care au mai comentat pe aici: ferice de voi ca aveti bunici sau matusi sau aveti timpul necesar sa va educati singuri copiii insa nu toata lumea are aceste posibilitati. Solutia nu este sa stergem cresele de pe fata pamantului si sa ne transformam in mamici casnice.... si femeile cu copii au dreptul sa munceasca... daca-ti inscrii copilul la cresa nu inseamna ca l-ai abandonat sau ca l-ai dat "pe mana strainilor"... ci din contra, este un ajutor in educatia copilului pentru ca personalul este specializat, copilul invata mult mai usor sa socializeze, are un program mai ordonat, etc.... ceea ce ii va ajuta mai departe la gradi sau la scoala. Sigur, mai apar si exceptii gen "tanti Crina" ... fiecare padure cu uscaturile ei. La scoala sau la gradinita de ce va lasati copiii pe mana strainilor? in alte tari mai dezvoltate concediul pt cresterea copilului este de doar 4 sau 6 luni, au multe crese insa mult mai dotate si cu personal calificat doar ca acolo nu e atat de aglomerat ca la noi... exista o ingrijitoare la fiecare 6 copii. Deci solutia oameni buni nu este sa devenim casnice ci sa ni se ofere serviciile de calitate pt care cu totii contribuim la stat.
3.   Mult succes, Lady Cecil trimis de
( 1 aug 2013, 12:55:37
Dă de pământ și cu buhaii systemici și cu systemul lor vetust.
Nu accepta nici un compromis, nici o despăgubire. Mergi până în pânzele albe, caută-ți dreptatea până la Domnul Zeu și trei stații dincolo de ELU.
Cea mai mare realizare a destinului uman este să lase în urmă o atitudine schimbată înspre bine. Chiar cu riscul de a fi ulterior etichetat drept proscris sau reclamagiu.
Doar cei capabili să se ia la trântă cu morile de vând ale acestui system putrefact sunt cei care GENEREAZĂ PROGRESUL.
RESTUL (!) sunt doar niște creaturi celenterate, ducându-și existența numai de-a lungul orizontalității, arhi-satisfăcute de sațietatea tainului zilnic constând în șaorma și a paharul de Cola și a căror atitudine transformatoare asupra lumii este dâra de mucus fetid și efemer ce o lasă în urma lor.
Dar ține minte că te așteaptă un drum greu-greu de tot, căci au sectarii aceștia bolșevici un spirit al solidarității de castă de te sparii.
Cross fingers for you, Lady!
4.   Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 13:21:22

Ma pun in situaţia educatoarei cit ii este de greu ....in ce jungla cu ,,lei” a intrat! Sar pe ea gata s-o sfisie. Vor singe, vor cadavrul ei…doar pentru un ciufulici.
Este prea multa raspundere pentru citiva lei.
Eu, unul, as pleca si i-as sfatui pe toti sa plece din invatamint… Sa fie angajata mimica ,,eroina”...
Dar oricum, nu trebuia sa faca asta.

4.1  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 13:33:54
Cum pentru ce, pensionarule?
PENTRU O SOCIETATE MAI CURATĂ lăsată celor de după noi.
Unul este un frumos inconștient care obține drept discriminatoriu și neconstituțional un articol de lege organică, ce a funcționat 20 de ani fără ca zecile de mii de oi servile din sistem să-și dea seama de asta;
Altul, la fel de idealist, se luptă să elimine o procedură abuzivă ce încalcă noile drepturi civile nepatrimoniale;
Alta se ia la luptă cu lancea împotriva systemului să obțină drepturile LEGALE gemenilor și tripleților;
Exemplele sunt mii și mii.
Abia această atitudine constituie acțiunea SOCIETĂȚII CIVILE de a se opune aberațiilor sistemice și de a le corecta.
Apostolii acestei munci sisifice sunt miile de oameni verticali, cu mintea curată, care nu acceptă să împământeze genunchiul ca să-i fie mângâiat creștetul cu nagaiga politkomisarului.
DOAR Aceștia sunt frumoșii nebuni ai vremurilor noastre care vor lăsa copiilor lor o lume mai bună. O lume transformată de fiecare dintre ei, pe măsura posibilităților.
Dar tu nu ai cum înțelege aceste subtilități etice, PENSIONARULE!
4.2  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 13:51:07
Ai grija Mr. ca eu nu te-am etichetat in vreun fel.... pui problema ca si cum vinovata e mama care si-a dat copilul la cresa si nu acea "femeie nebuna fara copii"... in fine... scalda-te in continuare in mediocritatea ta si creste-ti singur copii asa cum stii. Mult succes si mult pa! Asa e..." daca te pui cu prostul, te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta"
4.3  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 14:00:27
Mai sus i-am raspuns d-lui Lukanu.... sa nu se-teleaga altceva....
4.4  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 14:22:34
Acum inteleg de ce unii batrani ajung la azil.. Cand o sa ajungi la o anumita varsta copilul tau va fi prea preocupat si o sa te trimita la un azil.. stii povestea cu strachina de lemn?
4.5  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 14:29:55
Batranilor acolo le e locul... la azil. Sau tu cresti copii ca sa aiba cine te ingriji la batranete? Eu ma duc bucuroasa la azil decat sa-mi necajesc copiii aflati in floarea varstei. Fiecare... cu ce-l doare.
4.6  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 14:32:41
MJOLNIR,

Nu-s pensionar, dar voi ajunge.
Ma rog, ce e rau sa fii pensionar? Observ ca-ti place mahalaua si te simti bine aici intre ai tai.
4.7  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 15:14:35
D-le Laatu ,de aceea vrei dumneata parcuri si spatii verzi ca sa-ti odihnesti oasele de viitor pensionat nu pentru joaca copiilor dumitale.Alt capos zice:,,a bai fratilor ce naiba a fost un accident,,eu unul a si face in asa fel incat si dumneaei sa i se intample un accident. Prietenii stiu cum!
4.8  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 15:21:35
Senior!
Te știu de vro 2 anișori și știu că nu-ți place să fii busculat.
Vrei SĂ FII RESPECTAT, RESPECTĂ!

Cam ce anume reprezintă ironia aia de șantier cu „mimica eroină”?
Ia fă-ți „mea culpa” (pardon, autocritica, în limbajul vost kominternist) și spune dacă nu meriți acuma să ți se bată, cu degetul index, opinca obrazului?
Ian de împinge o opinie!
4.9  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 15:53:55
T_REX,

Esti in tara parcurilor si muzeelor in aer liber, nu?...ce-ti veni sa te iei de mine si de nevoia de a avea parcuri in orasul nostru?

Observ ca ai cam uitat sa scrii romaneste, se intelege ca esti italian...

De ce trebuie parcuri in Suceava??
Imi pare rau de cum ai inteles, nu-mi trebuie mie verdeata, ci orasului, cit mai multa verdeata.

Nu-i nevoie sa-ti faci griji de odihna oaselor altora... ai putea sa te controlezi ca limba...tupeul iti este infantil si de prost gust!
4.10  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 16:00:21
Fii atent :

Specialistii spun ca fiecarui locuitor ii revin 26m2 de spaţiu verde care sunt prevăzuţi de norma europeană. O ora de plimbare in parc combina atat nevoia copilului de aer curat, de un spatiu deschis de joaca, cat si necesitatea ta de a te relaxa. Toata lumea are nevoie de destindere, de relaxare, mai ales cei care mai au unde munci.
Daca ne gindim la micuti, iesirile in aer liber, in spatiul verde, il ajuta pe copil sa se dezvolte pe toate planurile:
- Din punct de vedere fizic, deoarece are posibilitatea de a se misca in voie.
- Din punct de vedere al cunoasterii, fiindu-i permis, evident, intre anumite limite, sa exploreze spatiul ce il inconjoara.
- Din punct de vedere emotional si al comportamentului, micutul capatand o independenta specifica varstei.
Toate aceste beneficii ale unei simple plimbari in parc prezinta o semnificatie majora in ceea ce priveste maturizarea lui dar si recreerea noastra.
4.11  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 17:04:02
@ANCAH daca as avea o femeie ca tine as pune.o la grinda din prima zi.
4.12  RE: Atita mahala pentru ce? trimis de
( 1 aug 2013, 17:20:57
Mai Lukanule tine-ti tu femeia la cratita si educa-ti copilul in acest spirit dar nu mai da sfaturi altora ca nu esti in masura... Mult succes si mult pa! Femei ca mine sunt multe... la fel ca si frustrati ca tine... norocul e ca n-o sa ne intersectam niciodatawinking
5.   Dle Lukanu trimis de
( 1 aug 2013, 13:23:02
De ce vorbesti in necunostinta de cauza? cum adica cresele sunt niste puscarii? Ai intrat macar o data in cresa? Tu iti tii acasa copilul pana la 7 ani ca sa aiba cei 7 ani de acasa? Copii inscrisi la cresa au "parinti adevarati" care se implica activ in educatia lor... poate d-aia ii si dau la cresa in loc sa renunte la servici sau sa-i lase pe mana unor bunici sau alte neamuri care in timp ce stau cu copiii mai fac si alte treburi gospodaresti (mancare, vase, rufe, cumparaturi.... etc. ) - practic timpul de calitate alocat copilului este prea mic ca sa conteze atat de mult in educatia lui. La cresa au programe specifice varstei: jocuri de miscare, de recunoastere, li se citesc povesti, cantecele, poezii.... multe altele... lucruri pe care un parinte n-ar avea timp sa le faca chiar daca ar sta acasa.... Asa ca domnule.... vezi-ti de traba ta ca te-ai bagat ca "broasca-n beton"
5.1  RE: Dle Lukanu trimis de
( 1 aug 2013, 13:42:19
ti.as recomanda sa te informezi mai mult despre ce are nevoie un copil.
in primul si primul rand de dragoste parinteasca. un copil crescut de cresa va fi mereu un copil rece..
5.2  RE: Dle Lukanu trimis de
( 1 aug 2013, 13:57:44
Tu daca-ti dai copilul la gradinita inseamna ca e crescut de gradinita... nu-l iubesti? Crezi ca cresele sunt pentru copii abandonati?

5.3  RE: Dle Lukanu trimis de
( 1 aug 2013, 14:25:32
nu tu posedata..cresele sunt pentru parintii iubitori de bani. Daca il iubeai in cel mai rau caz plateai o bona sau o cresa mai buna.. nu cu doi lei sa.l faci primar. vrei doar ca cineva sa.ti creasca plodul cu doi lei. la gradinita are doar un anumit program..dupa care e preluat acasa..nu acolo doarme nu acolo mananca.. ce poate manca un copil o luna de zile cu ..cat platesti la cresa??
5.4  RE: Dle Lukanu trimis de
( 1 aug 2013, 14:45:49
Buhuhu! Adevaru-i ca-s plina de bani de cand mi-am dat copilul la cresa. Zi tu un servici care se termina la ora 12:00 si o gradinita care primeste copii de 2 ani. Cresele sunt ceva absolut normal in societatea in care traim si la impozitele pe care le platim doar ca ar trebui sa fie mai multe iar daca apar nereguli sa fie sesizate si sanctionate... pentru asta se lupta unii oameni de pe-aici, tu esti in afara povestii. Aaaaa si crede-ma ca la cresa copiii mananca bine, diversificat si sanatos cu acei 2 lei de care vorbesti.
5.5  RE: Dle Lukanu trimis de
( 1 aug 2013, 17:07:17
In ce institutie a statului ai tu incredere? in fiecare institutie sunt persoane "ocrotite" pentru diverse motive.
In exemplu de fata directoarea a protejat.o ptr ca e greu sa gasesti un prost sa stea ptr doi lei cu 100 de copii si multe alte motive..
in politie infractorii sunt protejati..daca acestia sunt informatori..si etc..
Atunci prefer sa.mi cresc copilul cu mana mea si sa fiu comvins ca pot fi mai bun decat o proasta de la cresa..
multi din voi considera o proasta fara copii o mama mai buna decat voi..
Normal daca ati fost crescuti cu desene animate
5.6  RE: Dle Lukanu trimis de
( 1 aug 2013, 17:32:25
Degeaba ti-am explicat .... n-ai cui... tocmai asta este scopul demersului... increderea ne-o construim daca raportam astfel de abuzuri si daca le pedepsim. Scopul e sa epuram aceste orori din sistem... daca stam cu mainile-n san sau ne-ntoarcem cu spatele nu se rezolva nimic. Solutia nu e sa nu apelezi la sistemul public ci sa-l faci sa functioneze corect in interesul cetateanului ca d-aia platim impozite.Daca stai acasa sa cresti copiii de unde ai bani sa le dai mancare? La gradinita si la scoala copii tai merg la particular? Nu tot la stat? Ce crezi ca la scoala nu s-au raportat astfel de abuzuri? Se poate intampla oriunde... chiar si la particular, chiar si cu o bona, chiar si cu o bunica... ideea e sa nu trecem cu vederea si sa nu lasam astfel de cazuri nepedepsite. Muuuuuuuuuuu
6.   Cresa nr1 trimis de
( 1 aug 2013, 13:48:59
Asa este , la aceasta cresa copii sunt batuti . 4 zile mi-am dus copilul acolo iar bucuria si entuziasmul cu care a intrat in acel colectiv s-au transformat in cosmar dupa prima zi . Prima zi bine ok fericita mititica abia astepta sa mearga iar candconfusedurpriza ! Am luat-o la 5 umflata de plans , a 3-a zi la fel , a 4-a iar inclusiv febra . Abia a reusit si borboroseasca "mama , tanti da nana " .Si asa am terminat-o cu aceasta mizerie de cresa
7.   Off topic trimis de
( 1 aug 2013, 15:22:40
O știre de pe surse, șoptită de un ornitorinc, retransmisă de un kangur și confirmată de o tortugă haitiană ce-o cerut azil politic ăn Tazmania, ne-a informat că în redacția Enervatorului de Suceava s-a lansat un concurs profesional inedit.
La inițiativa lui Tiberius Libertus Milogus Scribulus Obedientus și cu sprijinul unei infinitezimale retrageri bancare din unul din nenumărate conturi ale sus-numitului, s-a lansat concursul „Scârța pe hârtie și Câștigi”. Marele premiu al contestului este un autoturism Volkswagen Eos – model 2013.
La concurs s-au înscris toți enjineerii piulițari amploiați anapoda în redacția enervatorului de suceava.
Câștigătorul concursului va fi desemnat în urma contabilizării numărului de vizualizări, a numărului de commentarii și a notelor acordate de publicul hetroclit.
După doar 2 zile de alergătură, conduce detașat la toate capitolele Adeline-Adelinaaa, care și-a concentrat superior capacitățile volitive pe argumentul intrinsec al apartenenței ei la casta selectă a buchisitorilor în slove, licențiați Summa Cum Laude la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul USV (îndrumător – conf. univ. dr. Niculina Iacob) și nicidecum enjineeri piulițari graduați ID la Asachi – Jassy sau enjineeri în elecronică și neștiința calculatoarelor LZȘ la aceeași universitate suceveană.
De asemenea, exasperată fiind în a se mai deplasa în fiecare zi la serviciu cu bicicleta Montana, Adeline-Adelinaaaa s-a jurat pe toți sfinții și zeii creștini sau păgâni, cunoscuți sau necunoscuți, că EA VA FI câștigătoarea coroniței de lauri asociată wagonului popülar* atât de dorit de mulieris!
A ZIS!
7.1  RE: Off topic trimis de
( 1 aug 2013, 15:23:41
-----
*Michaelă, odaliscă nulipară, scoate draaqului din filtrul ceala cuvintele nevinovate și lasă lumea să se bucure de art. 10 CEDO.
p.s. tu nu participi la contest? Îț’ plași atât de mult trotineta ceea? Ia lasă naibii cenzura, cată un plaivaz bont pe sub birou și o bucată de hârtie de la meniul McGunoi de l-ați hăpăit la gustare și pune mână de la mână și alcătuiește și tu un eseu acătării.
N-ai văzut să te vezi câștigătoare? Las, nu contează că n-ai permis de conduită, că vin Io și prestez activitate driveristică pro-bono! Tu numai pune mâna și scrie o compunere. Zâ-i ceva gen amintiri din kopilărie, ca să ne scăpăm pe noi de râs, băeții de băeți, când stăm la un poloboc de bere!
7.2  RE: Off topic trimis de
( 1 aug 2013, 15:36:38
Addenda:
Michaelă, panaghie nuligestă, ce-i cu PORCĂRIA aia „Fii la curent cu ultimele știri” „Enervatorul de Suceava” „Îmi place” pe feisbucă.
Fără nici un fel de icon care să mă ducă dracului din fereastră, fără posibilitate de adăugare la filtrul Adblock.
Vez' că bagabonții ceia de la tehnoredactare s-au ]nțeles să facă șotia asta ca p-ormă să se râdă de tine când îți primești „osanalele„ cititorilor” enervați.

Uite na, NU-MI PLACE enervatorul de Suceava dar vreau să citesc ce scrie pe-aclo. Cum ies din mizeria aia de-o băgați pe gâtul poporenilor?
8.   Pt lukanu si laatu.. trimis de
( 1 aug 2013, 15:30:56
bai nasparliilor sunteti plini de bani si va permiteti sa va tineti copii acasa ,iar cand le da-ti drumul din ham nu stiu saracii care e stanga si care e drapta?/vai de capul vostru ...de parliti.. spre deosebire de voi altii mai si lucreaza cinstit, iar despre d-na care ,si-a incurcat inelul in parul copilului cred ca ar putea cineva sa isi incurce ghiulul in parul ei .,,,para...ta ce e ,,,ea""", stai acasa si incurca-ti inelele in floacele de la burta lui barbata-tu nu la capul copilului...RUSINEEEEEEEEEEEEE SA va fie celor de la cresa si institutiilor care nu isi fac treabaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
8.1  RE: Pt lukanu si laatu.. trimis de
( 1 aug 2013, 17:02:54
ba posedatule..tocmai spui ca "proasta de cresa" care iti nenoroceste copilul e cu mult mai buna educatoare decat tine. Apropo..un doctor stii ce zice?
Cel mai bun doctor al copilului este mama! De ce faci copii? sa tii creasca statul? l.ai facut ptr indemnizatie si alocatie? il faci cu o responsabilitate...si iubesti mai mult banul si munca. le pui pe primul loc..decat copilul si familia.
8.2  RE: Pt lukanu si laatu.. trimis de
( 1 aug 2013, 17:12:41
Acum inteleg..ai putina scoala se vede din comentariul tau ca nu stii nici macar limba romana.. normal..daca te.a crescut cresa..uitate la ce ai scris si cate greseli gramaticale ai.. poftim cine comenteaza ..normal ca nebuna de la cresa e mai buna decat tine ..aia macar are ceva mai multa pregatire
9.   Justice trimis de
( 1 aug 2013, 15:36:25
Aici unde viețuiesc eu de vreo 600 de săptămâni, dacă s-ar întâmpla așa ceva, n-ar reclama nimeni aaabsolut nimic, singurul lucru care ar impune niște cercetări ar fi dispariția unei toante care lucra la o creșă. N-ar avea ea norocul să fie reclamată...
Ce reacție să ai atunci când o bovină adultă îi smulge părul din cap copilului tău?
Nu mai contează că se-ntâmplă la creșă, pe stradă sau lângă vreun tobogan. După care ți se spune că probabil copilul fabulează...
Păi dacă-i așa, atunci și mie-mi vine să-ți lansez un obuz în goarnă după care ai să fabulezi permanent.
Dar noi nu procedăm așa, ca niște oameni civilizați apelăm la cei abilitați să remedieze astfel de probleme.
De aceea îi urez succes Ceciliei. Chiar dacă nu o să răzbească până la capăt, măcar o să confirme faptul că nu chiar TOȚI au fost îndobitociți complet.
9.1  RE: Justice trimis de
( 1 aug 2013, 15:46:39
pi la noi prin Tazmania se procedează mult mai ... practic.
Adică oaminii își iau oliber o zi de la serviciu, ca să meargă la creșă să rezolve problema.
Da' a draaqului treabă că pe aici oaminii mai mult lucrează prin Australia, pe la pădure.
Iar când își iau o zi liberă, și-o iau cu tot cu motofierăstrăul din dotare, nu de alta dar ca să nu-l lase aiurea și să-l fure niște Rromi haitieni.
Și au drujbele alea niște lame lungi de-un meter și ceva, iar lanțurile sunt toate Stihl genuine, de la mama lor de acasă.
------
P.s. Zâcei mai anu trecut că ai de neguțătorit niște Tomahawkuri. Le mai ai?
Apoi n-ai nica relații pe la broscarii ăia din Armata Italiana, ca să le ceri cu de-mprumut o căniță de zahăr și o duzină de proiectile săgeată? da ai grijă să fie dintr-alea din uraniu sărăcit, ca să fie distracție la maxim cu experimentele de transformare a energiei cinetice în energie termică la impactul cu bostanii systemicilor. Că mi se pare că treaba se-mpute pe dzi ce trece și ar fi păcat să nu ne facem iarna car și vara tanc.
9.2  RE: Justice trimis de
( 1 aug 2013, 22:06:26
Li mai am! Am intrat pi fir cu niști băieț de-ai Vrâncioaiei(di fapt de-ai Corleonoaiei) șî iia m-o lichit di niști zbanghii tatuaț cu Semper Fi.
Amu, marinarii o zâs că zahar nu pre au, greu sî discurcă șî ii cu cafelili, da proiectili cu uraniu au la greu.
Eu am vrut sî-i combin la un troc, sî-ni deie proiectili șî eu sî li dau Tomahawkuri.
Cân colu ni-o aratat c-aveu șî iia o gramada di tomahawkuri, nu știeu pi uni
sî li mai puie. Az n-am făcut niș o afaciri,ninica...
Da mâni, ma duc iarî pi capu lor, am văzut niști mitralieri Gatling cu cartușîli cât castravețîî, nu ma lăs pânî nu li ieu macar doo-trii bucăț, cu muniția aferentă.
Una ni-o pun pi elicopter, șî doo li mai țîn, poati-or trebui vrodată...
9.3  RE: Justice trimis de
( 2 aug 2013, 09:28:18
Ie-li, ie-li, că-s tare bune marafeturi la casa omului.
Nu de alta dar să fie asigurare materială și bibliografie berechet pentru vremile din viitorul apropiat când o să trebuiască să alergăm bolșevicii peste țarinile patriei.
Dacă nu te înțalegi cu broscarii din Nuova Forza vez că o fost unul amu vrun an, din Heimatlandul lui Frau Anhela, care promisese pe față și sprijin financiar dar și sprijin material direct și explicit.
Amu treaba e că nu-mi mai aduc aminte cum îl cheamă. Am răsfoit toată arhiva de anul trecut și n-am găsit nickul lui. E sigur c-a fost în pagină propunerea lui dar se pare că au șters-o iepurașii fricoși din redacția Enervatorului.
Dă tu mai bine un anunț la mica publicitate în Deutsche Welle și întreabă-l dacă mai e valabilă propunerea.
Și dacă da, ie de la iel tăt ce-ți dă, ascunde bine sub un viaduct și când o fi să vină vremea coridei cu bolșevicii sectar-systemici, îț trimet io un TIR în care să-ncărcăm marafeturile și să le aducem în Rromânistan.
TIR-ul deja l-am arvoanit, kamarazii așteaptă plictisiți; tu numa dă de urma la neamțu ceala și proceedează ca atare.
Nu mai zîdont tell anyone la niminea că-i netu plin depig melițieni șicow jândari care se șpațirăngehen prin calculatoarele oaminilor mai ceva ca vodă prin lobodă!
9.4  RE: Justice trimis de
( 2 aug 2013, 10:26:17
Nu, nu trimiti niș un tir, las că le-ncarc eu într-un C-130, așă vin mai răpidi șî mai sigur.
Tu numa ai grijă să nu fie niminea pi airoport cân vin eu la aterizare.
Ș-apu cum eu am să vin dispre sud înspre nord, am să larghez bombili pi ici pi colu, tu să-mi dai coordonatili exacte. Nu di alta, da când o fi di discarcat avionu cu giucării îi periculos di manipulat bombili, mai bini li plantez din aer direct la destinații.
Da asta trebu țânut în mari taină, eu amu scriu în șoaptă, ș-am scos bateria din compiuter, am închis tăti ușîli șî geamurili ca nu caricumva s-agiungă asăminea informații la cini nu trebui.
Di doișlandezu ceala habaaar n-am nica, da nu-ț bati capu, găsâm noi ferotane di tăti felurili.
10.   Este bine si al cresa.... trimis de
( 1 aug 2013, 15:47:10
eu cred ca mai bine este ca un copil sa stea la cresa decat cu bunicii sau alte rude...sunt atatea bunicii care tin copilul la tara printre curci si se iau cu alte treburi uitand complet de el....la cresa invata sa socializeze, e mai deschis cand il dai la scoala, iar doamnele si domnisoarele care isi cauta un astfel de servici, ar trebui sa fie mai intai testate daca sunt capabile sa faca asa ceva, am fost si eu batuta in clasa 1 de o astfel de profesionista, si pot sa spun ca nici azi nu mi-am mai revenit desi am mai bine de 26 de ani, frica de bataie s-a instalat in subconstient, am fost mereu un copil sperios si cu probleme de exprimare.....mama in cauza are dreptul sa-si apere copilul, altfel poate sa ramana traumatizat.....
11.   Unii chiar nu gandesc trimis de
( 1 aug 2013, 16:03:54
Unii chiar nu gandesc cand spun ca mai bine lasi copiii in grija bunicilor!!! Si noi am dat fetita la cresa dar DOAR in ideea de a socializa! Statea bunicul cu ea pana atunci, insa si bunicul a realizat ca acest copil doreste cu ardoare sa stea printre copii! si nu cu un batran . Am dat-o la cresa pentru ca a fost singurul loc unde o primeau la un an jumate! si nu pentru ca nu aveam bani de o gradinita privata!!! Copilul adora sa socializeze cu copiii! Cunosteam cazul unor copii stati cu bunicii, care inca nu stiau sa vorbeasca la 3 ani! Stalceu rau rau cuvintele si asta pentru ca bunicilor le place mereu sa vorbeasca cu copiii "pe limba lor"....si cat de "sociabil" il faci crescand cu bunicii??? Sa fim seriosi!
Cat despre "femeile trebuie sa stea acasa sa isi creasca copiii"..... asta e o fraza .... nici macar comunista! Gradinitele de stat primesc copii de peste 3 ani !!! Concediul de maternitate este de numai 2 ani!!!! Asta inseamna , la salariile mizere care sunt in tara asta, mama sa isi piarda serviciul cat si ajutorul banesc din partea statului, si sa stea acasa cu copilul 3 ani??? Si cu ce sa traiasca???? Cu banii pe care ii aduce tatal???? Cat trebuie sa castige acel tata ca sa intretina o intreaga familie cu hrana si cheltuielile normale ?? Sa fim realisti va rog si nu doar sa ne grabim in a arunca cu noroi!
12.   Si dupa ploie.. trimis de
( 1 aug 2013, 17:08:44
Dupa toate aceste valuri..apa se potoleste.. iar pietrele raman..
putin scandal si zarva..apoi revine totul la normal ..cu maxim o demisie.
Asteptam sa vedem
13.   Intelegerea si iertarea sunt monede gaurite azi?! trimis de
( 1 aug 2013, 21:17:52
Cindva, parul era cel mai de pret lucru. Puteai sa ai bani, grau, muschi, ochi albastri, animale sau pamant, daca nu aveai par, nimic nu erai. Un baiat cu parul lung si stralucitor era apreciat si respectat, unul cu parul scurt si neted era considerat atragator, si orice fel de par ar fi avut, nu conta, par sa fi fost – asta era cel mai important! Principiul “ai par, ai parte”, functioneaza si acum chiar si la virsta mica.

E incredibil cum oamenii chiar si azi pedepsesc atunci cand cineva atenteaza la parul copilului lor. Vor singe, vor cadavrul celui care a atentat la podoaba capilara a celui drag.
Dar de intelegere si de iertare, pentru cel ce greseste, nu poate fi loc!?
13.1  RE: Intelegerea si iertarea sunt monede gaurite azi?! trimis de
( 1 aug 2013, 22:22:42
Primul pas înspre obținerea iertării e recunoașterea păcatului.
E cazul și aici?
Sau trebuie să iertăm așa...necondiționat, oricine să ne facă orice, iar noi să iertăm la foc continuu.
Cine se simte bine în condiția de victimă permanentă n-are decât!
Și care-i treaba cu părul? Dacă-i stâlcea o ureche ce poveste ne-ai fi spus?
13.2  RE: Intelegerea si iertarea sunt monede gaurite azi?! trimis de
( 1 aug 2013, 22:26:43
coglione!
13.3  RE: Intelegerea si iertarea sunt monede gaurite azi?! trimis de
( 1 aug 2013, 22:32:50
Nu ti am spus tie Stapler ci aluia de mai sus,care este pentru violenta in educatia copiilor
14.   LAATU trimis de
( 1 aug 2013, 21:47:27
Cand copilul tau va veni acasa scalpat sau cu vreun ochi scos de un cadru care trebuia sa-i ofere ingrijire si protectie atunci vei ierta pana la Domnu' si inapoi . Este strict problema ta . Asa ca schingiure placuta tie si plozilor tai probabil e o trasatura de familie sa va faca placere aceste practici barbare .
15.   Lamuriri trimis de
( 1 aug 2013, 22:41:04
In calitate de frate al Ceciliei si de unchi al baietelului agresat vreau sa aduc cateva lamuriri.Multumesc mai intai celor care au fost sensibili si au inteles durerea prin care a trecut acest copil schingiuit ;si nu e vorba oameni buni de 4-5 zile de ingrijiri medicale,e vorba de posibile traume pe viata in astfel de cazuri.
Cand iti gasesti copilul maltratat cu parul smuls din cap pentru a doua oara ,dupa ce prima data ti se spune ca e un incident izolat ,ce reactie poti sa ai ca mama?
Gestul ei de a merge la politie si a reclama incidentul a fost un impuls ,un strigat de durere.
Vreau sa stiti ca la politie a declarat ca nu are nici o pretentie de la asistenta Crina(-preoteasa bestie ......,scuze,dar nu ma pot abtine)ci vrea doar sa fie trasa la raspundere dupa cum merita o asemenea fiinta si alti copii sa nu mai pateasca ceea ce a patit nepotelul meu.Rog pe toti parintii care au trecut prin traume asemanatoare sa rupa tacerea si sa isi expuna experientele si sa o sprijine moral pe sora mea in batalia cu sistemul ticalosit.Bestia se pare ca si-a dat demisia,dar doamna directoare care a tinut-o in brate atatia ani si a incercat si acum sa musamalizeze totul nu are nici o raspundere ?
Vreau sa dau un raspuns pentru SINEGLORIA:da ,aceasta mamica lucreaza o zi intreaga ,si o zi e libera.In ziua cand lucreaza nu avea alta varianta decat sa il duca la cresa,iar o zi statea cu baietelul acasa.Desi ar putea lucra in invatamant ,nu are post pentru ca stiti cum se intra in invatamant si lucreaza momentan ca vanzatoare intr-un magazin cu haine.Daca ar apela la o cresa particulara ar da cam tot salariul sau i-ar ramane vreo 100 lei din care sa traiasca pe luna.Vad ca din cei care au comentat aici,sunteti singura care crede in aberatiile cu inelul care se prinde in par (inel de ninja poate)si cu posibile afectiuni dermato-incercari hilare si grotesti ale directoarei si ale bestiei de a se disculpa ,de a ascunde adevarul sub pres si de a mani ☭ opinia publ
16.   Pentru LAATU trimis de
( 1 aug 2013, 22:55:46
13. Intelegerea si iertarea sunt monede gaurite azi?! trimis de LAATU
( 1 aug 2013, 21:17:52 | Romania Romania | RCS & RDS SA)

Vreau ii raspund acestui individ care semneaza LAATU:aici discutam de durerea fizica si de trauma psihica in primul rand ,nu e vorba de par...aveti o logica total pe langa subiect,foarte asemanatoare doamnei directoare.De fapt ea inca crede ca baiatului ii cade parul si dna Crina l-a mangaiat pe crestet.Domnule LAATU faceti un experiment va rog si extrageti-va doar un fir de par din capul dumneavoastra destept si veti vedea cam care e senzatia.Inmultiti apoi cu 500 sau 1000 si dati-ne apoi raspunsul
16.1  RE: Pentru LAATU trimis de
( 1 aug 2013, 23:41:26
AM VAZUT OAMENI UCISI..SI NU AM VAZUT ATATA ZARVA
17.   Ce ai cu individul care semneaza LAATU? trimis de
( 1 aug 2013, 23:37:09
IOSIF7,

Vreau sa imi cumpar doi pesti, 2 carasi aurii. Nu sunt un pasionat, dar imi doresc. Este o problema daca nu o sa am un acvariu bine dotat? Pestii pot supravietui? Sincer nu ma pricep deloc, dar imi doresc sa invat.

Oare educatoarea va supravetui!?
17.1  RE: Ce ai cu individul care semneaza LAATU? trimis de
( 1 aug 2013, 23:40:10
MOARTEA UNUI OM E O TRAGEDIE
MOARTEA A 100 000 ESTE O STATISTICA
18.   Mi se pare inutil să trăiesc miliarde de ani! trimis de
( 1 aug 2013, 23:59:48
Bine, atunci raspunde la o întrebare de genul "Ai adăuga un an vieţii tale dacă ai şti că este luat din viaţa altei persoane, alese la întâmplare?".

Mai înteb: cât ai fi dispus sa trăieşti dacă ai şti că pentru fiecare zi trăită de tine trebuie să moară un om (pe care nu-l cunoşti, ales la întâmplare din toată lumea)?

Mi se pare inutil de mult să trăiesc atâtea miliarde de ani. Dar educatoarea?

19.   Dupa fapta si rasplata trimis de
( 2 aug 2013, 00:36:18
Mda. se pare ca baietelul trage ponoasele in locul tatalui, care, cu putini ani in urma aproape I-a smuls parul din cap unei tinere in toaleta unui restaurant incercand sa o violeze.. El fiind insurat si sotia insarcinata. Halal tata, rusine
20.   Pentru LAATU si LUKANU trimis de
( 2 aug 2013, 00:42:03

Oricum din ultimele 2 comentariile ale lui LAATU nu inteleg mai nimic.
Noi discutam de o problema pamanteana,de o trauma ,de sentimentele unei mame si ale unui copil traumatizat.De faptul ca trebuie sa nu se mai permita asemenea tratamente intr-o institutie cum este o cresa si persoanele care au comportamente animalice si bat copiii altora sa se duca dracu acasa sau sa fie trimise la racoare.
Ce vrei sa spui cu pestii si cu carasii si cu filozofiile alea ale tale pe care nu le va intelege nimeni e problema ta.
Si incerci sa o victimizezi pe educatoare ca nu inteleg.Inca n-a paruit-o nimeni.
"Oare educatoarea va supravetui!?"
Dar ce ai vazut mustrari de constiinta la animale?
Stai tu linistit ca va supravietui ,socrul ii preot ,are 7 copii toti preoti,mergeti intr-o plimbare si uitati-va la iesire din Suceava spre Botosani vizavi de peco ce vila au ,(e de 2 -3 ori mare mare vila popilor decat biserica) si apoi reveniti si spuneti-mi oare va supravietui?
21.   Preoteasa trimis de
( 2 aug 2013, 07:29:32
URMARITI femeia care povesteste cum bestia credincioasa i-a lovit fetita cu capul de calorifer. ce mai spuneti acum , ce vina mai gasiti acestui ingeras de fetita , tot inelul e de vina ,sau fetita avea dermatita pe frunte
22.   * trimis de
( 2 aug 2013, 07:37:43
Dintre toate câte ochiu-mi văd prin presă
Ce citesc aici e, de departe, pe placul meu
Văd un articol însăilat, comentarii fără lesă
În care unu’ncearcă (vs altu’ ) să fie zmeu

mi-a plăcut fiecare comment, fiecare vorbuliţă
Cât de frumos e creozetul diferenţelor laolaltă ?!
Unii-s veniţi ,parcă, de pe-o’ndepărtată insuliţă
Îs frumoşi ! ( chiar dacă dau cu bota-n baltă)

Să fii părinte e, clar, cea mai grea meserie
Să fii pedagog ? brr, oribil ( în România)
Violenţa,însă…?! Oricâ ar face de multă gălăgie
Nu te-apuci, frate, să-i dezveleşti chelia !!!

Mda, oricum..într-un oraş de 3 parale chioare
În care părintele are poveri cât tot universul
Exagerează (la coarda sensibilă) , căci fiecare
(în funcţie de copilul său) îşi măsoară “versul"
***
articolu-ncepe bine: cazul băiatul de 3 ani...
şi se termină tot bine ( conchis, aşea )
comentariile, însă, fac o tonă de bani !!!
asta-i reala limbă ce-
23.   Strigator la cer!! trimis de
( 2 aug 2013, 10:13:02
E strigator la cer ce atitudine iau unii!!!! Femeia asta nu a avut nici o pretentie materiala!!!! Face asta doar pentru copiii altora, poate chiar copiii vostri sau nepoti, ai celor care o acuza pe aici si care va bateti cu pumnul in piept!!!
Si pentru LAATU : uita-te la noul caz, acolo intelegerea si iertarea au fost pe primul plan, in urma cu un an jumatate! Si uite unde au dus!!!!!! Sa fie si alti copii maltratati!!!!!
24.   Concluzie... trimis de
( 2 aug 2013, 10:20:34
... sau hermeneutica întoarcerii întru batjocorire și a celuilalt obraz:
„Lăsați copiii să vină la mine!”angel
-----
(cafeeling beat up să-i smotocesc cu ghiulul de neam-prost de-o să le sară fulgii!crying )
25.   Verde galben la semafor trimis de
( 2 aug 2013, 17:09:16
Filosoful acesta de Lukanu se numește Lucanu Dorin și locuiește pe str.Depoului.A lucrat la Dep.Sv. Nord în funcția de băgător de seamă și de curând e mare impegat de mișcare făcut la apelul bocancilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei