Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La recurs

Acuzat că este şeful dealerilor de etnobotanice din Suceava, a cerut să iasă din arest, pentru că este grav bolnav

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acuzat că este liderul dealerilor de etnobotanice din municipiul Suceava, grupare care a distribuit prafuri periculoase şi interzise de lege către sute de tineri, Ilie Popovici (42 de ani) a cerut ieri, la judecarea recursului împotriva măsurii de arestare preventivă, să fie eliberat din arestul poliţiei judeţene, întrucât est grav bolnav.

 

Diabet, bypass la inimă, afecţiuni ale ficatului, apă la plămâni

Avocata lui Ilie Popovici, Geanina Sîrghie, din cadrul Baroului Iaşi, le-a spus judecătorilor Curţii de Apel Suceava că Ilie Popovici a suferit un preinfarct şi a suferit o intervenţie chirurgicală pentru a i se aplica un bypass, iar periodic trebuie să se prezinte la o clinică din Braşov pentru consultaţii. Apărătoarea a mai arătat că Ilie Popovici suferă şi de cardiopatie ischemică, diabet, afecţiuni ale ficatului, dar şi apă la plămâni.

„Din punctul nostru de vedere acuzaţiile sunt nesusţinute de materialul probator existent la dosarul cauzei. Având în vederea starea lui de sănătate, care este foarte gravă şi susţinută de înscrisurile pe care noi le-am depus la dosarul cauzei, din punctul nostru de vedere se impune judecarea lui în stare de libertate”, a explicat avocata, arătând că, în condiţiile arestării preventive, clientului ei îi este frică să nu mai facă încă un preinfarct.

Geanina Sîrghie a subliniat şi faptul că Ilie Popovici are cazierul curat şi că nu există nici o conexiune clară între clientul ei şi ceilalţi inculpaţi care i-au vândut investigatorului sub acoperire etnobotanice cu substanţe considerate droguri de risc şi de mare risc.

 

Ioan Popovici, apărat de decanul Baroului Iaşi

De cealaltă parte, fratele lui Ilie Popovici, Ioan Popovici (35 de ani), zis „Ionel”, a fost apărat de avocatul Marius Striblea, care este şi decanul Baroului Iaşi.

Acesta a declarat în faţa completului de judecată că este intrigat de faptul că judecătorii primei instanţe (Tribunalul Suceava) au copiat aproape cuvânt cu cuvânt în motivarea arestării preventive referatul înaintat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Striblea a declarat că referitor la clientul său sunt 22 de rânduri de acuzaţii, mai puţin de o pagină. „Am citit şi... unde sunt probele împotriva lui Popovici Ioan. Îmi vine să zâmbesc, dacă nu ar fi vorba de libertatea unui om”, a explicat avocatul.

 

Ionuţ Păstrăv, fotbalist la Rapid CFR Suceava şi practicant de kick-boxing

Şi avocatul lui Ionuţ Păstrăv (25 de ani), zis „Recu”, a cerut completului de judecată să-i lase clientul în libertate.

Cezar Corneliu Crăciunescu le-a spus judecătorilor că nu există probe concrete potrivit cărora lăsarea în libertatea a clientului său ar reprezenta un pericol social.

Crăciunescu a adus la cunoştinţa instanţei faptul că Ionuţ Păstrăv este sportiv de performanţă, fiind legitimat la clubul sportiv Rapid CFR Suceava şi practicant

de kick-boxing.

 

Încă un inculpat cu probleme cardiace. Nu suportă stresul în arest

Probleme de sănătate a invocat şi avocatul lui Bogdan Andrei Nastasi (26 de ani), cerând eliberarea acestuia, într-un mediu fără stres permanent, aşa cum se întâmplă în situaţia actuală, a arestării preventive.

De altfel, şi avocaţii celorlalţi trei inculpaţi arestaţi în acest dosar, Andrei Diaconu (24 de ani), zis „Dică”, Ştefan Florin Papuc (23 de ani) şi Lucian Aluncăriţe (21 de ani), porelict „Creţu”, au cerut eliberarea clienţilor lor şi eventual înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a interdicţiei de a părăsi ţara sau localitatea de domiciliu.

„Creţu” a fost ţinut separat de ceilalţi inculpaţi, el fiind singurul care a dat declaraţii în faţa procurorilor, recunoscând că făcea trafic cu etnobotanice interzise.

Completul de judecată, format din trei judecători, a dat ieri după-amiază sentinţa: recursul celor şapte inculpaţi a fost respins, iar aceştia s-au întors în celulele arestului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Care sunt acuzaţiile

Toţi cei şapte inculpaţi sunt acuzaţi că au făcut parte din două grupări, una condusă de Ilie Popovici, cealaltă de Ioan Popovici, care distribuiau etnobotanice în principal pe raza municipiului Suceava, dar şi în alte localităţi din judeţ.

În total, susţin procurorii DIICOT, dealerii aveau sute de clienţi, iar multe dintre pliculeţele cu etnobotanice, de fumat sau de tras pe nas, conţineau substanţe interzise, aflate pe lista drogurilor de risc şi de mare risc.

Reţeaua a fost anihilată miercurea trecută în urma mai multor percheziţii domiciliare a ofiţerilor Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Anchetatorii au cerut în acest dosar şi arestarea preventivă, în lipsă, a unui alt suspect, Cristian Apăvăloaie (38 de ani), alias „Fărmatu”, tot din municipiul Suceava, individ care nu a fost de găsit, fiind plecat din ţară.

„Din analiza convorbirilor şi comunicărilor telefonice interceptate autorizat în cauză, precum şi din monitorizările ambientale audio-video în coroborare cu activităţile de supraveghere operativă efectuate, dar şi cu celelalte probe administrate până în acest moment în cauză, s-a stabilit că această grupare a comercializat droguri de risc şi mare risc, precum şi produse ce conţin substanţe susceptibile a avea efecte psihotrope unui număr de 479 de clienţi, cei mai mulţi dintre aceştia cumpărând de mai multe ori, fiind reţinute 915 acte materiale de vânzare de  droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv”, arată procurorii DIICOT în referatul propunerii de arestare preventivă înaintat instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzat că este şeful dealerilor de etnobotanice din Suceava, a cerut să iasă din arest, pentru că este grav bolnav.
 Vizualizări articol: 7164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acuzat că este şeful dealerilor de etnobotanice din Suceava, a cerut să iasă din arest, pentru că este grav bolnav0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sportiv de performanta trimis de
( 1 aug 2013, 13:28:46
Un adevarat sportiv care aduce cinste acestei tari prin rezultatele obtinute acest Pastrav Ionut laughing
2.   Comentariu trimis de
( 3 aug 2013, 12:59:39
nu pot sa-mi dau seama cum sunt asa bolnavi fratii astia??cand vindeau si prosteau copii sau ii obligau in cazu de fata sa vanda nu era bolnavi?pacat ca niste oameni de astia care sustin k au cazieru curat sunt intr-adevar un pericol ptr societate!!!multi oameni din suceava poate stiu cine suntdar le e frica sa vb !!!pacat de copii aia ca au fost obligati si incantatii poate k li se oferea bani!!!sper k judecatori sa faca dreptate si sa le dea drumu la baieti aia k au un viitor in fata si banuiesc k acuma sigur le pare foarte rau!!!sper k in continuare sa faca cercetarii POLITIA ROMANA si sa ii inchida pe astia care sunt acu adevarat inplicatii nu sa inchida copiii de astia prostii si sa ramana in libertate!!
2.1  RE: Comentariu trimis de
(21 aug 2013, 15:12:18
buna ziua domnul redactor nu ati mai scris nimic deste accest caz!!!!au trecut 29 de zile,ce sa mai intamplat???mai scrietii informatii despre caz!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei