Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FORT: Pensionarii ar putea rămâne fără reduceri la transport, din cauza neplăţii arieratelor

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) ia în calcul anularea transportului gratuit şi a tarifelor reduse pentru pensionari şi categoriile sociale defavorizate, din cauza faptului că Ministerul Transporturilor are datorii restante din iulie 2012 faţă de operatorii de transport.

Membrii FORT, care se declară nemulţumiţi de răspunsurile primite de la Ministerul Muncii şi Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte plata arieratelor faţă de operatorii de transport pasageri, anunţă că iau în calcul anularea facilităţilor la tarife acordate anumitor categorii.

"FORT a atras în nenumărate rânduri atenţia asupra faptului că datoriile Ministerului Transporturilor se acumulează, iar bugetul este din ce în ce mai redus. În momentul de faţă, MT are datorii restante la luna iulie 2012 faţă de operatorii de transport. Răspunsul la întrebarea clară lansată de FORT în 16 iulie nu a fost dat de nici unul din cele două ministere, care arată cu degetul la Ministerul de Finanţe. Principalul vinovat însă, de data aceasta, este Ministerul Muncii, care la începutul anului curent a anulat printr-o ordonanţă (4/2013) modificările aduse prin Legea 211/2012 de Parlamentul României la Ordonanţa 8/2011", se arată într-un comunicat transmis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, principala cauză ce conduce de ani de zile la această situaţie, în care se află MT şi transportatorii, o reprezintă sistemul greşit prin care se acordă reducerile şi gratuităţile.

"Parlamentul, după nenumărate intervenţii ale reprezentanţilor FORT, a simplificat procedura de acordare a acestor facilităţi, degrevând MT şi operatorii de transport de problema financiară. FORT consideră că atâta timp cât nu există buget pentru acoperirea acestor arierate, Guvernul trebuie să revină la soluţia dată de Parlament sau pur şi simplu să renunţe să facă protecţie socială pe «spinarea» agenţilor economici din transporturi", se mai arată în comunicat.

FORT consideră că "pe fondul diminuării bugetului MT cu încă 950 de milioane de lei, este clar că nu există şanse ca aceste arierate să fie achitate".

Acest fapt, susţine sursa citată, va conduce la refuzul transportatorilor de a mai acorda reduceri şi gratuităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FORT: Pensionarii ar putea rămâne fără reduceri la transport, din cauza neplăţii arieratelor.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
FORT: Pensionarii ar putea rămâne fără reduceri la transport, din cauza neplăţii arieratelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 aug 2013, 14:04:00
Tot ei sa sufere, saracii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei