Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instituţie nouă

Inspectorii antifraudă vor fi dotaţi cu pistoale şi sprayuri paralizante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, în Suceava va fi înfiinţată o nouă instituţie publică cu atribuţii la nivel regional, în toate cele şase judeţe ale Moldovei. Este vorba despre Direcţia Regională Antifraudă Fiscală, care potrivit Hotărârii de Guvern nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va avea sediul în municipiul Suceava. Noua instituţie, a cărei conducere va fi anunţată în perioada următoare, este o structură care va avea ca atribuţii prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală. Potrivit acestei hotărâri de Guvern, reorganizarea ANAF va avea loc începând cu data de 1 august 2013, acest lucru  însemnând în principal înfiinţarea Direcţiilor Regionale ale Finanţelor Publice şi a Direcţiilor Regionale Antifraudă Fiscală.

Potrivit actului normativ, dacă Direcţia Regională Antifraudă pentru zona Moldovei va avea sediul la Suceava, Direcţia Regională Fiscală urmează să aibă sediul la Iaşi. În aceste condiţii, actuala Direcţie a Finanţelor Publice Suceava urmează să fie transformată în Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, care va funcţiona în cadrul Direcţiei Regionale şi care va fi condusă de un şef de administraţie.

Tot în urma reorganizării ANAF, Garda Financiară Suceava ar urma să fie desfiinţată, acest lucru urmând să se întâmple în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a HG 520, adică de la data de 1 noiembrie 2013. Angajaţii actualei Direcţii Generale a Finanţelor Publice Suceava, care vor primi preaviz odată cu reorganizarea, vor avea la dispoziţie lista tuturor posturilor vacante în structurile Ministerului de Finanţe şi vor putea opta pentru un post în noua structură organizatorică.

 

Direcţia Regională Antifraudă Fiscală va funcţionacel mai probabil în sediul Finanţelor

Revenind la instituţia nou creată, Direcţia Regională Antifraudă Fiscală, cel mai probabil că aceasta va avea sediul în clădirea Finanţelor sucevene.

Noii inspectori antifraudă vor avea ca atribuţii realizarea de operaţiuni de control curent şi tematic, iar la orice acţiuni vor participa minim doi inspectori. De asemenea, inspectorii antifraudă vor purta uniformă în timpul serviciului, însemne distinctive, ecusoane, şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare. În baza Hotărârii de Guvern pentru organizarea ANAF, fiecare inspector antifraudă va primi câte un pistol cu un încărcător, dar şi câte un spray paralizant. Pentru dotarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală se vor achiziţiona maxim 500 de aparate de mici dimensiuni cu electroşocuri dar şi maxim 500 de pistoale sau bastoane cu electroşocuri. Insepctorii antifraudă vor mai avea în dotare veste de protecţie şi bastoane reflectorizante pentru acţiunile stradale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii antifraudă vor fi dotaţi cu pistoale şi sprayuri paralizante.
 Vizualizări articol: 4047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Inspectorii antifraudă vor fi dotaţi cu pistoale şi sprayuri paralizante3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei