Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 170 (5377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pagubă mare

Cablurile gigacalorimetrelor Termica, furate de patru romi, dintre care trei copii sub 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia au reuşit să-i identifice pe autorii furtului de cablu pentru funcţionarea gigacalorimetrelor de pe faţada mai multor blocuri din Suceava. Este vorba de trei minori de 10, 13 şi 14 ani şi un tânăr de 23 de ani, toţi de etnie romă, din comuna Şcheia. Printre ei şi află şi o fată. Cei trei minori erau coordonaţi de tânărul de 23 de ani, Ionuţ Buhai.

Autorii au fost depistaţi după ce au predat o cantitate de cupru provenită din cablurile sustrase la un centru de colectare a fierului vechi din cartierul Burdujeni.

„De la centru s-a reuşit recuperarea unei părţi din cantitatea de cupru. Cablurile recuperate au fost predate reprezentanţilor societății, care le-au recunoscut ca fiind cele sustrase în data de 22 iulie de pe faţada blocurilor. Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunii se ridică la 3.680 de lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţiştii au întocmit pe numele suspecţilor dosar penal pentru furt calificat, dar nu au reuşit încă să îi prindă.  

Directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu, declara marţi pentru Monitorul de Suceava că sute de metri de cabluri necesare pentru funcţionarea gigacalorimetrelor montate de Termica la blocurile din municipiul Suceava au dispărut de pe faţada unor scări de bloc din zona centrală a municipiului Suceava. În total, de furt au fost afectate 25 de scări de bloc.

Pentru a preveni dispariţia altor cabluri, cei de la Termica au cerut conducerilor asociaţiilor de proprietari să fie mai atente la ceea ce se întâmplă în zonele pe care le administrează, să atenţioneze şi membrii acestora, astfel încât problemele de acest gen să nu se extindă.

Dispariţia cablurilor de alimentare a gigacalorimetrelor afectează modul de repartizare a cheltuielilor comune pentru încălzire şi apă caldă.

De cele mai multe ori, ca şi în acest caz, furturile de acest gen sunt comise de minori, cei care sunt împinşi în faţă pentru că au o răspundere limitată în faţa legii, mai ales până la vârsta de 14 ani.

Prejudiciul creat este de zeci de ori mai mare decât valoarea efectivă a cuprului vândut de hoţi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cablurile gigacalorimetrelor Termica, furate de patru romi, dintre care trei copii sub 14 ani.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cablurile gigacalorimetrelor Termica, furate de patru romi, dintre care trei copii sub 14 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(25 iul 2013, 11:20:46
pai domnezeii mami lor de tiganoi e de mers peste ei si crapate capetele pai ma astia chiar nu mai au nici un respect fata de nimeni si ar trebui arestati parinti lor in primul rand si pusi sa munceasca cu forta in folosul comunitatii pentru ca si noi muncim ne platim darile la stat si le intretinem jegurile mici ca apoi sa vina sa ne de a in cap in propria noastra casa eu zic ca e bine la sapun cu ei si nu tot pupati in ☭ atat
1.1  RE: ... trimis de
(25 iul 2013, 11:40:10
degeaba,nici acolo nu sunt buni,nu fac spume
2.   Gipsy hunting trimis de
(25 iul 2013, 11:47:55
Ca să-i prindă trebuie să-i găsească. Ca să-i găsească trebuie să-i caute. Deja e greu, e complicat, e de competența Interpol-ului.
Bine că măcar ”poliția au reușit” să-i identifice.
Păcat că ”printre ei și află și o fată”.
2.1  RE: Gipsy hunting trimis de
(25 iul 2013, 11:54:44
Se vede ca esti din Italia.
Ca sa-i prinda, TREBUIE in primul rand ca politia sa vrea sa-i prinda, ca se barfeste ca sunt unii mana in mana cu baietii cu uniforme. Zeci de cazuri au rasuflat in presa nationala. La Suceava inca nimic. Apoi, ca sa-i gaseasca, TREBUIE sa-i caute. Corect?
2.2  RE: Gipsy hunting trimis de
(25 iul 2013, 12:16:19
Ce legătură are Italia cu ce-am scris eu?
Dacă nu ”prinzi” la o ironie e mai bine să taci.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei