Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 170 (5377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Nu dăm afară zeci de mii de oameni; desfiinţăm 60.000 posturi vacante şi restructurăm 2.800

Guvernul nu va concedia "zeci de mii" de oameni prin restructurarea aparatului administrativ central, ci va desfiinţa 60.000 de posturi vacante şi va restructura circa 2.800 de posturi din ministere şi Secretariatul General al Guvernului, afirmă premierul Victor Ponta.

"Am văzut că «zeci de mii de oameni» dăm afară astăzi. Nu dăm afară zeci de mii de oameni, desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, care însemnau în general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici măcar de posturile vacante din sănătate şi educaţie, însă în acest fel trecem la regula «unu la unu». Dacă vor pleca până la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred că e un lucru bun sau, cel puţin, pentru un politician de dreapta e un lucru bun. Noi, cei de stânga, nu suntem foarte fericiţi că mai restructurăm aparatul public", a afirmat Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, probabil, un ministru de dreapta, precum cel al Economiei, Varujan Vosganian, va fi fericit cu un aparat guvernamental mai suplu, care cheltuie mai puţin, însă ministrul Vosganian a replicat în engleză "no comment" (fără comentariu - n.r.).

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, mai multe hotărâri privind organizarea şi funcţionarea mai multor ministere. Printre instituţiile avute în vedere pentru restructurare se numără ministerele Dezvoltării, Finanţelor, Economiei, Societăţii Informaţionale şi Sănătăţii, precum şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Comisia Naţională de Prognoză sau autorităţi din domeniul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.

În urmă cu o lună, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că vor fi disponibilizaţi angajaţi din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, vor fi desfiinţate posturile vacante din administraţia centrală şi locală, nu şi de la cabinetul demnitarilor, şi va fi redus numărul funcţiilor de conducere la 12%.

Scăderea numărului funcţiilor de conducerela maximum 12% va fi raportată la numărul total al posturilor din respectiva instituţie publică centrală sau locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Nu dăm afară zeci de mii de oameni; desfiinţăm 60.000 posturi vacante şi restructurăm 2.800.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Nu dăm afară zeci de mii de oameni; desfiinţăm 60.000 posturi vacante şi restructurăm 2.8000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plagiat trimis de
(25 iul 2013, 12:21:06
pinochio a sosit clipa sa ne parasesti din fruntea guvenului,chiar nu exista politicieni cinstiti in aceasta tara?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei