Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 170 (5377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie guvernamentală

Direcţia Regională Antifraudă va fi condusă de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Războiul regiunilor a adus prima remiză între Suceava şi Iaşi. Guvernul a decis ieri unde vor fi sediile celor opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale ale Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF. Dacă despre Direcţia Regională de Finanţe era dinainte ştiut că va avea sediul la Iaşi, surpriza a fost aceea că sediul Direcţiei Regionale Antifraudă va fi la Suceava. Decizia a fost adoptată de Guvern printr-o hotărâre de reorganizare a ANAF.

"Toate cele opt sedii ale direcţiilor finanţelor publice regionale şi antifraudă au fost aprobate. Principiul a fost acela ca administraţia fiscală regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili", a spus Ponta.

El a arătat că sedii ale administraţiei financiare regionale vor fi înfiinţate la Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Galaţi şi Bucureşti.

Un alt astfel de sediu va fi înfiinţat la Galaţi, a completat ulterior Guvernul printr-un comunicat.

Ponta a mai afirmat că direcţiile antifraudă au fost stabilite pentru acele oraşe care au activităţi specifice frontierelor, precum Constanţa, Suceava sau Oradea.

Alte astfel de sedii vor fi deschise la Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Sibiu şi Bucureşti, a completat Guvernul, prezicând că sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localităţi din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor.

„În ceea ce priveşte realocarea resurselor umane, modelul de organizare creat permite redistribuirea personalului între diversele structuri de administrare fiscală şi vamală, în favoarea domeniilor deficitare (control, tehnologia informaţiei, juridic, birourile vamale de frontieră externă în UE), precum şi introducerea componentei antifraudă. Aceasta din urmă va beneficia, prin realocarea posturilor, de resurse umane suficiente şi foarte atent selectate pe criterii de profesionalism şi integritate, în aşa fel încât să înregistreze rezultate bune în prevenirea şi combaterea evaziunii şi a fraudei fiscale şi vamale, cu consecinţe asupra suplimentării veniturilor colectate la bugetul de stat. Din punct de vedere organizatoric, este important de menţionat faptul că structura de administrare fiscală existentă la nivel judeţean nu se modifică substanţial, întrucât administraţia finanţelor publice aflată în municipiul reşedinţă de judeţ va prelua o mare parte din atribuţiile vechii direcţii generale a finanţelor publice judeţene. Mai mult, deplasarea competenţelor către nivelul regional nu este însoţită de delocalizarea în totalitate a personalului”, se susţine în comunicat.

Guvernul mai arată că întreg procesul de reorganizare a ANAF va fi derulat în limita numărului de posturi ocupate în prezent.

Tot în cadrul şedinţei de Guvern de ieri s-a decis desfiinţarea Gărzilor Financiare, astfel încât angajaţii acestei instituţii din Suceava au la dispoziţie 90 de zile pentru a ocupa un post la nou-înfiinţata Direcţie Antifraudă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Regională Antifraudă va fi condusă de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Direcţia Regională Antifraudă va fi condusă de la Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi! trimis de
(25 iul 2013, 13:16:50
Dupa un an doi se va face o noua relocalizare si totul va pleca la Iasi. Trebuie sa fiti prosti sa cedati mai ales acum cind exista un ascendent. Cum am prevazut, Ponta a facut jocurile. Acuma vom vedea daca coloana vertebrala a sefilor locali este verticala sau de guma!
2.   ...nesemnificativ pentru noi! trimis de
(25 iul 2013, 13:50:18
Pentru regionalizare ar fi de dorit ca forurile raspunzatoare sa se implice fara rezerve.
Este un moment crucial, daca nu este folosit corespunzator, consecintele vor fi de lunga durata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei