Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 170 (5377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate preliminare

Toxiinfecţia alimentară de la pensiunea din Sadova ar putea fi cauzată de Salmonella

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toxiinfecția alimentară colectivă de la pensiunea Vranis din Sadova, unde zece cetăţeni străini participanţi la festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene”, care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute în Câmpulung Moldovenesc, au ajuns la spital, ar putea fi cauzată de Salmonella. Aşa indică rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice derulate imediat după incident de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, conform cărora agentul patogen responsabil de apariţia îmbolnăvirilor ar fi Salmonella. Testele de laborator continuă însă, iar concluziile finale vor putea fi trase de-abia în cursul zilei de astăzi.

Responsabili din cadrul DSP Suceava au explicat ieri că suspiciunea de Salmonella a fost ridicată în timpul analizării unei probe biologice recoltate de la o pacientă, însă prezenţa acestui microb nu a fost deocamdată confirmată, investigaţiile de laborator fiind încă în lucru. Cert este că testele efectuate pe probele recoltate din mâncarea servită turiştilor sâmbătă dimineaţă la micul dejun şi despre care se credea că ar fi contaminată, respectiv omletă, telemea de vacă, salam şi ceai au ieşit corespunzătoare, nefiind semnalată prezenţa vreunui germene care să fi stat la baza îmbolnăvirilor. Specialiştii în sănătate publică aşteaptă acum şi rezultatele analizelor efectuate pe probele biologice recoltate de la cele patru bucătărese ale pensiunii care au pregătit mâncarea, teste care vor fi gata în cursul zilei de astăzi.

 

Ce spun analizele despre mâncarea servită turiştilor la pensiune

„Regula spune că agentul patogen responsabil de apariţia unei toxiinfecţii alimentare trebuie să se găsească şi în alimente şi în probele biologice recoltate de la pacienţi şi angajaţi. Deocamdată, ştim sigur că mâncarea a fost bună. Pe de altă parte, documentele de provenienţă a alimentelor care ne-au fost puse la dispoziţie de reprezentanţii pensiunii arată că produsele au fost achiziţionate din surse sigure. De asemenea, probele recoltate la pensiune de pe suprafeţe au ieşit corespunzătoare”, au precizat responsabilii DSP.

Sâmbătă seară, zece participanţi la festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene” din Câmpulung Moldovenesc au ajuns la spitalul din localitate cu greţuri, vărsături, dureri abdominale, diaree şi febră. Turiştii, cinci din Polonia şi cinci din Ucraina, au fost internaţi cu forme uşoare şi medii de boală până duminică, când medicii le-au permis să plece către ţările din care provin, starea lor de sănătate fiind bună.

Alături de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava încearcă să stabilească de la ce alimente s-au îmbolnăvit cei zece cetăţeni străini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toxiinfecţia alimentară de la pensiunea din Sadova ar putea fi cauzată de Salmonella.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toxiinfecţia alimentară de la pensiunea din Sadova ar putea fi cauzată de Salmonella0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei