Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şocant!

Un tânăr de 17 ani a murit după ce, în urma unui pariu, a băut un litru de alcool

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de doar 17 ani a murit după ce a băut o cantitate foarte mare de alcool. Minorul, care era cioban la o stână, ar fi pus pariu că poate bea o sticlă de alcool nerafinat, gestul său nebunesc fiind echivalent cu un act sinucigaş involuntar, după cum au apreciat medicii. Tânărul nu a mai avut şanse de a fi salvat şi în condiţiile în care a băut duminică noapte, însă ceilalţi ciobani l-au găsit inconştient abia ieri dimineaţă.

 

Tânărul a intrat în comă alcoolică profundă

Gheorghe Boberschi, din satul Stroieşti, care a absolvit doar patru clase, lucra de un an şi trei luni de zile la o stână aflată pe dealul dintre satele Trei Movile şi Stroieşti. Duminică, minorul de 17 ani a fost în vizită pe la sora sa, unde a consumat două pahare de ţuică, după care s-a mai oprit la un vecin. Aici, rezultă din ancheta poliţiei, ar fi consumat împreună cu acesta în jur de 700 de ml de vişinată.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 5.30, un alt îngrijitor de la stâna la care lucra adolescentul a observat că acesta nu se mai poate trezi. Tânărul era deja în comă alcoolică profundă. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă. Personalul medical a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Doctorul Liviu Cîrlan, şeful Unităţii de Primire Urgenţe Suceava, a declarat că minorul a ajuns decedat la Spitalul Judeţean, după ce în prealabil echipajul de pe ambulanţă a efectuat timp de 50 de minute manevre de resuscitare cardio-pulmonară.

„Pacientul era în stop cardio-respirator ireversibil”, a declarat doctorul.

 

Ar fi pus pariu că poate bea un litru de alcool nerafinat

Conform declaraţiilor membrilor familiei, acesta nu a băut doar vişinată. La stână ar fi pus un pariu că poate bea un litru de alcool nerafinat.

Tatăl minorului, Ion Boberschi, a declarat: “Mi-a dat telefon un nepot că băiatul meu e căzut jos la stână.... Am aflat că alţi ciobani i-au dat să bea alcool neprefăcut. Au pus un pariu. Ar fi băut aproape un litru”.

Mama minorului, Brânduşa Boberschi, a spus şi ea că minorul „a pus rămăşag că rezistă la rachiul neprefăcut”.

Cert este că adolescentul a ingerat o mare cantitate de alcool.  Diagnosticul preliminar pus de medici a fost „comă alcoolică de gradul 4”, „intoxicaţie acută”, „stop cardio-respirator” şi „edem pulmonar acut”. 

Tânărul provine dintr-o familie săracă, cu zece copii. Părinţii săi sunt disperaţi acum că nu au bani de înmormântare. Ei au declarat că speră ca proprietarul stânii să suporte măcar jumătate din banii de înmormântare.

 

Efectul devastator al ingerării rapide a unei mari cantităţi de alcool

Doctorul Mihai Ardeleanu, specialist în medicină internă şi nefrologie, a declarat ieri că gestul tânărului de 17 ani de a consuma o cantitate atât de mare de alcool într-o perioadă atât de scurtă de timp a fost practic un act sinucigaş.

Medicul sucevean a explicat că în câteva minute minorul a consumat de 12 - 13 ori cantitatea de alcool care ar intra în definiţia alcoolicului şi care înseamnă 80 de grame de alcool pur pe zi, adică 200 de ml de spirtoase, un litru de vin şi doi litri de bere.

El a arătat că, odată intrat în organism, alcoolul se absoarbe rapid, încă din cavitatea bucală, şi face ravagii în interiorul corpului, dacă este în exces. După ce a pătruns în tubul digestiv, alcoolul poate irita şi eroda stomacul sau intestinul, producând nişte arsuri care devin fatale. Ulterior, prin circulaţia venoasă, alcoolul ajunge la ficat, pe care-l poate „colmata”, prin încărcarea celulelor hepatice cu grăsime, împiedicându-l practic să mai facă schimburile metabolice.

Dacă victima nu moare din cauza arsurilor la nivelul mucoasei stomacului sau intestinului, ori a blocării ficatului, decesul poate surveni în urma afectării sistemului nervos. Şi asta, întrucât, odată ajuns la acest nivel, alcoolul inhibă centrii respiraţiei şi ai circulaţiei. Acest lucru înseamnă că persoana în cauză „uită” să mai respire, iar inima „uită” să mai bată şi victima moare printr-o anestezie a sistemului nervos, conchide medicul sucevean.

Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei medicilor legişti.

Acum ceva mai mult de o săptămână, pe 13 iulie, un bărbat în vârstă de 51 de ani din Vicovu de Sus a murit după ce a băut o cantitate mare de alcool prefăcut. Bărbatul a fost internat cu diagnosticul inițial de „ulcer perforat”, ulterior medicii stabilind că este vorba de un şoc toxic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr de 17 ani a murit după ce, în urma unui pariu, a băut un litru de alcool.
 Vizualizări articol: 7473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Un tânăr de 17 ani a murit după ce, în urma unui pariu, a băut un litru de alcool4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prosit! trimis de
(23 iul 2013, 13:53:28
Se verifică(a câta oară?) că prostia nu are limite. A pariat pe viața lui și a pierdut.
Apoi, din ce subspecie de prostălăi tâmpiți și ignoranți fac parte boii ăia care i-au dat de băut? N-o să-i întrebe nimeni nimic, nu-i așa?
Ca să nu mai pomenesc de faptul că unii, săraci lipiți fiind, au ca principală preocupare făcutul copiilor: cât încape, cu ghiotura, la maxim! Asta fără să găndească în prealabil cu ce o să-i crească, cum o să-i educe, cu ce-i îmbracă, etc.
”Lasă, c-o avea Dumnezeu grijă de ei...” spun cei mai mulți.
Mda...bine...dar ce te faci dacă le dă Satan de băut?
1.1  RE: Prosit! trimis de
(23 iul 2013, 13:57:46
Oricum, e trist să mori așa... ca prostu la numai 17 ani. Lipsa educației implică riscuri nebănuite.
1.2  RE: Prosit! trimis de
(23 iul 2013, 16:52:00
Iar BOII ceilalți- tovarășii de pariu cică ... s-au râs!
Și mai au pretenția că sunt oameni maturi și cu capul pe umeri și ... se râd ei, așea, miștocarii, de un copchil.
Ar trebui puși toți la zid și împușcați în ceafă.
Nici o comunitate nu are nevoie de țacheri dintr-ăștia care pun pariuri pe kila de mitilic dată de dușcă.
Ca ... să se râdă!
BOII DRACULUI!
2.   Pfff trimis de
(23 iul 2013, 14:21:56
Selectie naturala... un viitor alcolic mai putin
2.1  RE: Pfff trimis de
(23 iul 2013, 16:48:29
Pi uni îmbli, uăi bagabontuli?i dont know

Ai rezolvat tărășenia ceia cu Rahoi?confused
Ai fost la cros la Pamplona? Ai scăpat kukurul nebortilit?rolling on the floor
3.   * trimis de
(23 iul 2013, 16:27:02
mde !
s-a grăbit să beneficieze de programul "ultima casă"
unde totu-i agheasmă şi formol ... şi panseluţe
norocosu' ! a câştigat şi pariul ( cu doamna cu coasă )
are cu cin' să bea, dimineaţa, cafeluţehappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei