Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Moldova Suliţa

Drum modernizat cu un milion de euro, distrus în mai puţin de patru ani de la inaugurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum judeţean modernizat în 2009 cu o investiţie de un milion de euro a ajuns într-o stare foarte proastă la mai puţin de patru ani de la efectuarea recepţiei, spre marea dezamăgire a celor care îl folosesc şi care se întreabă când vor mai fi bani pentru ca şoseaua să fie refăcută.

DJ 175 se întinde pe întreaga sa porţiune de la Pojorâta până la Izvoarele Sucevei. În 2009, după ce Consiliul Judeţean Suceava a accesat un program PHARE, DJ 175 a fost modernizat capital pe porţiunea Benia-Moldova Suliţa. Este vorba de 3,5 kilometri de drum care era betonat şi pe care nu se intervenise de foarte mulţi ani. După cum anunţa la vremea respectivă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, investiţia a fost de un milion de euro, iar lucrările au fost efectuate de SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. La vremea respectivă proiectul a prevăzut ca soluţie tehnică turnarea de mixtură asfaltică peste suprafaţa betonată. Lucrările au fost finalizate în vara lui 2009, drumul fiind recepţionat la finele lunii august.

Din păcate, drumul, ieşit între timp din garanţie, a rezistat destul de puţin. Acum, în vara lui 2013, pe mai multe porţiuni drumul se află într-o stare de degradare accentuată. Semnale de degradare sunt mai vechi şi s-au accentuat după iarna trecută.

 

DJ 175, aflat într-un nou program de modernizare, dar pe altă porţiune

În momentul de faţă, pe DJ 175 se efectuează lucrări de modernizare, dar pe o altă porţiune, de la Moldova Suliţa spre Izvoarele Sucevei. Este vorba de aproape cinci kilometri de drum. Proiectul actual este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României şi vizează îmbunătăţirea infrastructurii transfrontaliere de transport rutier prin reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care asigură legătura directă cu punctul de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei – Sepit, precum şi între localităţi situate de o parte şi de alta a frontierei cu Ucraina.

Actualele lucrări nu cuprind însă şi zona reabilitată în 2009.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că, din punctul său de vedere, soluţia adoptată în 2009, de turnare a mixturii asfaltice peste drumul betonat, nu s-a dovedit eficientă, astfel că în proiectul pentru noile lucrări a fost exclusă o astfel de variantă.

Proiectul aflat acum în derulare a fost aprobat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova şi are o valoare de 2,6 milioane de euro.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drum modernizat cu un milion de euro, distrus în mai puţin de patru ani de la inaugurare.
 Vizualizări articol: 3721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Drum modernizat cu un milion de euro, distrus în mai puţin de patru ani de la inaugurare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu este singurul... trimis de
(23 iul 2013, 11:28:59
In acelasi hal a ajuns si drumul de la Dorna Arini- Panaci- Paltinis- Dragoiasa, diferenta fiind ca acolo s-a betonat de la a-z si tot betonul este macinat, la mai putin de doi ani de cand s-au finalizat lucrarile. Si de la Pojorata spre Rarau drumul pare a se degrada, cel putin din cauza solutiilor prost alese ( maluri care cad, santuri infundate, etc. ..) Chiar nimeni nu raspunde pentru aceste investitii? Dupa ce ca suntem o tara vai de noi, ne plangem ca nu avem bani, mai facem si lucrari de proasta calitate care tin nici doi ani!
2.   Starea proastă a trei drumuri modernizate de PDL trimis de
(23 iul 2013, 19:09:05
*Pe drumul Dărmăneşti-Calafinde
3.   Starea proastă a trei drumuri modernizate de PDL trimis de
(23 iul 2013, 19:18:08
*Pe drumul Darmanesti -Calafindesti -Siret asfaltul s-a degradat pe diverse portiuni datorita alunecarilor de teren si a cedarii terasamentelor.
*Drumul Pojorata -Rarau este afectat pe portiunea dinspre varf de pietrisul care cade de pe versanti.Pietrisul se acumuleaza pe carosabil si in zona santurilor care colmateaza.Se risca pierderea unei portiuni de la kilometrul 10 la kilometrul 15,8 adica in zona de varf a drumului.
*Cea mai grava situatie se inregistreaza la drumul betonat Vatra Dornei-Saru Dornei -Panaci care este deteriorat pe portiuni mari.Drumul prezinta foarte mari degradari.
4.   Comentariu trimis de
(24 iul 2013, 00:41:52
de vina sunt cei care circula pe acele drumuri care au fost proiectate si construite doar pentru a zbura stolurile de fluturi pe deasupra partii carosabile.doar au fost modernizate cu bani adusi si cheltuiti de domnul Flutur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei