Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Activitate

Tabără de limbă engleză pentru încurajarea descoperirii patrimoniului mondial UNESCO, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 8-13 iulie, la Gura Humorului, s-a desfăşurat tabăra de limbă engleză cu tema „Let’s Discover Who We Are within a UNESCO World Heritage Site: Voroneţ, Bucovina”, acţiune organizată de asociaţia „7x7 pentru Educaţie”, în colaborare cu Conacul Domniţei, Voroneţ. În cele şase zile de tabără, 18 copii cu vârste între 6 şi 13 ani, ajutaţi de şapte voluntari entuziaşti, ei înșiși adolescenți și beneficiari ai programelor organizate în anii precedenți de clubul „7x7 pentru Educație”, au exersat limba engleză, au descoperit lucruri noi despre patrimoniul cultural local, naţional şi mondial, s-au jucat, au desenat, au dansat, au cusut trăistuţe şi costume medievale, au gătit bucate tradiţionale şi au vizitat Mănăstirea Voroneţ.

Potrivit organizatorilor, „această tabără este unică în România, pentru că doar aici copiii învaţă să-şi definească propria identitate şi să construiască respectul de sine şi respectul pentru ceilalţi, cu ajutorul patrimoniului cultural local, naţional şi mondial”. 

Cristina Pupăză, profesor de limba engleză, membru Cambridge English Teacher, membru VIP Effortless English Club, a apelat la un mentor de nivel înalt, prof. univ. dr. Elisabeta Stănciulescu, pentru a concepe și pune în aplicare un program educativ variat, complex și original.

Copiii au învăţat cum să înveţe jucându-se, folosind Şotronul sau Curcubeul învăţării, primul model românesc de învățare și dezvoltare a potențialului uman, creat de prof. univ. dr. Elisabeta Stănciulescu.

 “Șotronul creează o imagine și o activitate care atrage și prin care se comunică și exersează un conținut foarte serios”, precizează Elisabeta Stănciulescu.

 

Impresii despre tabără

În ultima zi de tabără, copiii au fost antrenați într-un joc ”de-a interviul”, despre tot ce s-a petrecut pe parcurs.

Întrebată ce va folosi la şcoală și în viața reală din tot ce a aflat și exersat în tabără, Ştefana, în vârstă de 10 ani, a răspuns: “voi folosi <Şotronul învăţării> pentru orice lucru nou pe care vreau să-l învăţ sau trebuie să-l învăţ de acum înainte şi o să spun şi altora cum să-l folosească”.

Matei (10 ani) a mărturisit că: „am să le povestesc prietenilor mei despre <Şotronul învăţării>, istoria Voroneţului şi despre cum să învăţăm în timp ce ne jucăm”. Alisia, în vârstă de 11 ani, a declarat că le va povesti despre <Şotronul învăţării> prietenilor săi şi îi va îndemna să se alăture echipei, iar în tabăra din vara viitoare îi va primi pe cei noi cu braţele deschise.

Alte aspecte apreciate de către copii au fost importanţa unei echipe, importanța planificării şi stabilirii unor scopuri clare, urmărite apoi constant.

Ștefana a mai mărturisit: „am aflat în tabără că planificarea lucrurilor e foarte importantă”, în timp ce Luca (7 ani) a povestit că “am învăţat să spun: <I can do it!>”.

„Am învăţat cum să fim o echipă, cum să ne ascultăm unii pe alţii”, a apreciat Ana, o participantă în vârstă de 9 ani. Totodată, Ana-Maria (9 ani), mărturiseşte că „am descoperit cât de frumoase sunt prietenia şi echipa”.

„Aici am învăţat să mă comport frumos cu restul echipei. Până acum am crezut că o echipă e un grup de oameni, pur şi simplu. Aici am înțeles că o echipă e mult mai mult decât atât, că are reguli şi că e foarte greu să o menţinem, să fim o echipă adevărată”, spune Adrian.

Cât priveşte însemnătatea patrimoniului mondial, natural și cultural, participanţii au aflat că Mănăstirea Voroneț face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

La finalul interviului, copiii au fost întrebați ce notă ar da acestei tabere. Variantele de răspuns au început cu 4, copiii oprindu-se la nota 100.

 

Cursuri de engleză pe tot parcursul anului şcolar

Tabăra din această vară a marcat lansarea noului program al asociaţiei „7x7 pentru Educaţie”, intitulat „WHERE Learning House Gura Humorului”, respectiv şapte module de învăţare pentru întreg anul şcolar, inclusiv în vacanţe. Prin urmare, din luna septembrie 2013, la „WHERE Learning House Gura Humorului”, copiii vor învăţa şi exersa limba engleză, atât pentru conversaţie în situaţii reale, cât şi pentru testare Cambridge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără de limbă engleză pentru încurajarea descoperirii patrimoniului mondial UNESCO, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 10 voturi
Tabără de limbă engleză pentru încurajarea descoperirii patrimoniului mondial UNESCO, la Gura Humorului4.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei