Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Poeme de debut

„Cuvinte pe spatele tău”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala de Arte „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava a avut loc vineri lansarea volumului cu titlul „Cuvinte pe spatele tău”, care cuprinde poemele de debut ale Ilincăi Ioana Rusu.

 

O carte care a prins contur „anul trecut, într-o scurtă întrevedere cu marea”

Cartea, care a văzut lumina tiparului la Editura Lidana, reuneşte cca. 50 de poezii pe care autoarea le-a ales şi le-a cules în volum pentru debutul său editorial.

Deşi, aşa cum a remarcat Florentin Ionuţ Haidamac, „medicul SF”, iniţiatorul şi promotorul „Clubului de iniţiativă literară” (pe care-l frecventează şi autoarea), Ilinca Ioana Rusu “s-a remarcat iniţial în cadrul cenaclului literar prin proză scurtă”, iată că debutul său editorial se împlineşte printr-un volum de versuri.

O carte care, aşa cum a mărturisit Ilinca, a prins contur „anul trecut, într-o scurtă întrevedere cu marea”, versuri pe care le-a arătat prietenei sale Cristina Lauric, care a încurajat-o şi a convins-o că trebuie publicate.

 

Poeme care „au ca fundament adevărate trăiri”

Şi dacă Florentin Ionuţ Haidamac a spus că pentru el, ca autor de proză SF, „poezia reprezintă un secret” (mărturisindu-şi totodată „adoraţia maximă” pentru cei care scriu versuri), un alt membru al „Clubului de iniţiativă literară”, Paul Mustaţă, a felicitat-o pe autoare pentru curajul publicării acestei cărţi şi a învestit-o din start cu „gradul de poet”.

Felicitări pentru curajul de a se lansa prin acest gen literar a primit Ilinca Ioana Rusu şi din partea prof. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc, care a subliniat faptul că poemele sale de debut „au ca fundament adevărate trăiri”.

Recomandarea sa, „pentru ca drumul în poezie să nu se oprească aici”, a fost de a se apleca asupra poeziei româneşti şi universale din secolele XX-XXI, ca să-şi „cizeleze talentul”.

 

„Scurte povestiri de căutare, de iubire, de regăsire”

Cu emoţiile inerente momentului, Ilinca Ioana Rusu, care le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de ea la debut („familie, prieteni, oameni între care am crescut şi care m-au influenţat”), a citit câteva din poeziile sale pe care le-a calificat ca fiind „scurte povestiri de căutare, de iubire, de regăsire”.

Ilinca Ioana Rusu, „o surpriză foarte plăcută”, aşa cum a remarcat Florentin Ionuţ Haidamac, o nouă prezenţă literară în arealul bucovinean căreia îi vom urmări evoluţia în continuare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cuvinte pe spatele tău”.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Cuvinte pe spatele tău”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei