Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere USV

Şase candidaţi pe un loc bugetat la specializarea drept

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finalul primei săptămâni a sesiunii de admitere de la Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV), 1.606candidaţi şi-au depus dosarele pentru unul dintre programele de licenţă ale instituţiei (la zi), iar alţi 200 au optat pentru învăţământul la distanţă.

Cifra este uşor mai mare comparativ cu cea înregistrată în 2012, când, după prima săptămână de înscrieri, 1.553 de absolvenţi optaseră pentru unul dintre programele de licenţă ale instituţiei.

 

Înscrişi mulţi şi locuri bugetate puţine, la specializarea drept

Pentru aproape toate specializările Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, numărul absolvenţilor care au optat pentru direcţiile de studiu ale facultăţii depăşeşte cifra de şcolarizare aferentă locurilor finanţate de stat. De exemplu, la drept, 6.2 candidaţi „se bat” pentru un loc bugetat, numărul înscrişilor ajungând la 93 (pentru 15 locuri finanţate de stat).

La mare căutare printre absolvenţi s-a dovedit a fi şi specializarea calculatoare din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde numărul candidaţilor deja a ajuns la 142. 46 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat sunt disponibile pentru această specializare, pentru anul universitar 2013-2014. La aceeaşi facultate, adresabilitatea a fost mai scăzută în cazul specializărilor electronică aplicată, energetică industrială sau inginerie economică în domeniul electric, numărul înscrişilor fiind mai mic decât numărul locurilor bugetate disponibile.

Concurenţă de trei candidaţi pe un loc se înregistrează şi la pedagogia învăţământului primar şi preşcolar din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei (166 de candidaţi pe cele 52 de locuri bugetate).

La specializarea kinetoterapie şi motricitate specială de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, în cursa pentru unul din cele 18 locuri bugetate, după cinci zile de înscrieri, figurează un număr de 54 de înscrişi. Situaţie asemănătoare şi pentru specializarea educaţie fizică şi sport, unde 45 de bacalaureaţi şi-au depus dosarele, numărul locurilor bugetate fiind de 36.

 

Trei înscrişi la filosofie

67 absolvenţi ai ciclului liceal sunt dornici să devină studenţi ai Facultăţii de Istorie şi Geografie, specializarea geografia turismului, în condiţiile în care sunt disponibile doar 28 locuri subvenţionate de la bugetul de stat. La Facultatea de Istorie şi Geografie, înscrişi puţini sunt la specializările filosofie (trei candidaţi), ştiinţe politice (şapte candidaţi) şi geografia mediului (nouă candidaţi).

La Facultatea de Inginerie Alimentară, cea mai vânată specializare este controlul şi expertiza produselor alimentare (54 de înscrişi).

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, cei mai mulţi candidaţi sunt înscrişi la specializarea limba engleză/germană – limba română (78 de înscrişi pe cele 41 de locuri bugetate). Mai puţini candidaţi, dar concurenţă mai mare, se găseşte la specializarea comunicare şi relaţii publice, unde pentru cele zece locuri bugetate s-au înscris 32 de candidaţi.

Silvicultura a fost opţiunea a 105 candidaţi, aceştia vânând unul din cele 48 de locuri fără taxă.

Toate cele patru specializări ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management înregistrează mai puţini candidaţi decât numărul locurilor bugetate. Potrivit unei evidenţe întocmite de reprezentanţii USV, după o săptămână de înscrieri, doar cinci candidaţi au optat pentru specializarea echipamente pentru procese industriale, iar alţi zece au optat pentru mecatronică şi robotică.

Astăzi este ultima zi în care se pot face înscrieri pentru programele de studii ale USV, urmând ca până la data de 31 iulie să se desfăşoare perioada de înmatriculare. Candidaţii care nu se înmatriculează vor pierde locul pe care s-au înscris.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.admitere.usv.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase candidaţi pe un loc bugetat la specializarea drept.
 Vizualizări articol: 1673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şase candidaţi pe un loc bugetat la specializarea drept5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei