Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

„Legenda Pietrei Buhii” a câştigat concursul „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev din clasa I a câştigat concursul „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic”, organizat de cabinetul parlamentar al deputatului PNL de Suceava Radu Surugiu. Premierea câştigătorilor acestui concurs a avut loc în cadrul Festivalului „Întâlniri Bucovinene”, eveniment desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc.

Radu Surugiu a ţinut să precizeze că scopul concursului „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic” a fost  acela de a pune în valoare bogăția culturală a Bucovinei și de a încuraja locuitorii județului Suceava să promoveze meleagurile bucovinene prin intermediul poveștilor și istoriilor locale care s-au transmis din generații în generații.

Premiul special al concursului a fost acordat micului poet Sebastian Remus Crăciun, care a participat la concurs cu „Legenda Pietrei Buhii”. Câștigătoarea premiului I a fost Mihaela Buta, ale cărei povestiri au fost despre ”Fântâna Varvarei” și ”Comoara de pe Rarău”. Premiul al II-lea i-a fost acordat Tudoriței Huțuleac, care a prezentat legenda muntelui Păușa, iar premiul III a fost câştigat de Florin George Popovici, care a povestit despre ”Pictura Pietrele Muierilor”.

”Bucovina reprezintă una dintre regiunile României în care tradițiile și obiceiurile încă se păstrează. Bucovinenii sunt demni de admirația noastră prin exemplul de credință, muncă și onestitate. Prin concursul pe care l-am organizat am dorit să oferim și altora posibilitatea de a afla mai multe despre oamenii, legendele și istoriile acestui loc și să-i sprijinim pe cei care doresc să facă cunoscută această regiune. De asemenea, oportunitatea de a-i premia pe câștigătorii concursului în cadrul Festivalului <Întâlniri Bucovinene> a reprezentat un moment prielnic ca toți participanții la acest șir de evenimente să-i cunoască pe cei care au contribuit la realizarea revistei <O poveste pentru fiecare obiectiv turistic>. Le mulțumesc pe această cale celor care au făcut parte din acest proiect”, ne-a declarat deputatul din colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Legenda Pietrei Buhii” a câştigat concursul „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic”.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 12 voturi
„Legenda Pietrei Buhii” a câştigat concursul „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic”4.6512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei