Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recuperat

Unul dintre cei trei fugari din centre de plasament, găsit de poliţiştii din Constanţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei trei tineri fugiţi zilele trecute din centre de plasament, subordonate Protecţiei Copilului Suceava, a fost prins de poliţiştii din Constanţa. Iulian Alexandru Guşetoaia, în vârstă de 17 ani, este internat momentan la Adăpostul de zi şi de noapte din Constanţa, urmând să fie preluat de un reprezentant al Complexului de Servicii pentru Copilul Aflat în Dificultate „Laurenţia Ulici” Gura Humorului şi readus în centrul de plasament. Părinţii lui Iulian au domiciliul în municipiul Suceava, iar adolescentul se află de mai mulţi ani în plasament la Complexul de Servicii pentru Copilul Aflat în Dificultate „Laurenţia Ulici” Gura Humorului, urmând cursurile Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sfântul Andrei” din oraş. Băiatul a dispărut din centrul de plasament pe 15 iulie. După ce Poliţia Suceava a făcut un apel la toate persoanele care pot da relaţii despre minor să sune la numărul de urgenţe 112 ori la 116.000, număr telefonic special pentru copiii dispăruţi, băiatul a fost găsit, pe 20 iulie, în Constanţa, de poliţişti. Reprezentanţi ai Protecţiei Copilului Suceava ne-au spus că Iulian Alexandru Guşetoaia a ajuns în grija statului după ce mama lui a declarat că este singură, nu are venituri şi o locuinţă proprie şi nu are cu ce să-şi crească copilul.

 

Neglijat de propria familie dezorganizată

Poliţiştii încearcă să dea şi de urma celorlalţi doi tineri care au dispărut voluntar din centre de plasament. Este vorba de Ionuţ Florin Arteni, în vârstă de 16 ani, din satul Buda, comuna Râşca, care a plecat pe 21 iunie 2013 de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava și nu a mai revenit. Ca semnalmente acesta are 1,65 metri înălţime, constituţie atletică, ten alb, păr şaten deschis, tuns scurt. Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că Ionuţ se află în plasament la Centrul de Plasament „Cireşarii” Ostra, dar este elev la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava (Burdujeni). Băiatul a dispărut de la sediul DGASPC Suceava pe 21 iunie. Adolescentul a fost luat de stat şi s-a instituit pentru el o măsură de protecţie pentru că provine dintr-o familie dezorganizată şi era neglijat în familia naturală.

 

Luat de stat, pentru că era trimis la cerşit de mamă

Cu o zi înainte de fuga lui Ionuţ Arteni, pe 20 iunie, a fost dat dispărut şi minorul Vasile Motan, în vârstă de 17 ani, care a fugit din Centrul de Plasament „Mihail şi Gavril” Solca. Ca semnalmente acesta are în jur de 1,70-1,75 metri înălţime, constituţie atletică, păr şaten, ten măsliniu, ochi căprui. Minorul Vasile Motan nu este recunoscut de tată, iar mama are domiciliul în localitatea Câmpulung Moldovenesc. El se află în plasament la Centrul „Mihail şi Gavril” Solca, dar este elev la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava. Vasile a fost luat în grija statului pentru că mama îl exploata trimiţându-l la cerşit.

Poliţia precizează că este posibil ca cei doi minori să fi fugit împreună. Cei care pot să dea relaţii despre cei doi minori fugari pot să sune la numărul de urgenţe 112 ori la 116.000, număr telefonic special pentru copiii dispăruţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre cei trei fugari din centre de plasament, găsit de poliţiştii din Constanţa.
 Vizualizări articol: 1410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unul dintre cei trei fugari din centre de plasament, găsit de poliţiştii din Constanţa5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei