Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paradox

Elevi de nota 8 sau 9 au primit calificative de 3 şi 4 la examenul de evaluare naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele examenului de evaluare naţională din acest an evidenţiază în cazul a zeci de elevi o discrepanţă însemnată dintre media de la testarea de sfârşit de clasa a VIII-a şi media din anii de gimnaziu, diferenţă ce în unele situaţii este chiar şi de cinci puncte. În aceste situaţii, media din gimnaziu depăşeşte cu mult media de la evaluarea naţională.

În condiţiile în care subiectele de la evaluarea naţională au fost clasificate ca fiind foarte simple, rămâne întrebarea care dintre cele două note relevă nivelul real de pregătire a elevilor aflaţi în această situaţie?

De exemplu, un elev al Şcolii Gimnaziale Prelipca a fost notat la examenul de evaluare naţională cu puţin peste nota 4, deşi media anilor din gimnaziu este de 9,02. Elevul de nota 9 a primit la matematică 3,8. De la Şcoala Gimnazială Gulia, un absolvent de nota 9,03 are la evaluarea naţională media 3,77 (3,7 la limba română şi 3,85 la matematică).

Caz asemănător la Şcoala Gimnazială Mihăieşti, unde un elev cu media 8,76 în gimnaziu, a obţinut la evaluare media 4,22, la matematică fiind notat cu calificativul 3. Scenariu similar şi în cazul unui elev al Şcolii Gimnaziale Siliştea, unde, deşi cu o medie a anilor de studiu de 8,05, un elev are la evaluarea naţională media 3,52.

De la Şcoala Gimnazială Leucuşeşti, un elev de nota 8,41 a primit la evaluarea naţională media 3,52, la disciplina matematică fiind notat cu 2,05.

De la Liceul „Oltea Doamna” din Dolhasca, un absolvent cu media 8,26 în gimnaziu a primit la evaluare media 3,75.

Un alt elev cu media 9,03 în gimnaziu are la evaluarea naţinală media 4,75, la matematică fiind notat cu 4,4. Un elev de la şcoala din Pâraie a obţinut media 4,8 la examen, însă în timpul anilor de gimnaziu elevul a avut media de 9,17. Şi lista poate continua cu astfel de zeci de exemple.

 

Cazuri şi în mediul rural, şi în cel urban

Exemplele sunt numeroase şi pot fi regăsite nu numai în mediul rural, ci şi la şcoli ceva mai bine cotate din judeţul Suceava. Astfel, la Şcoala “Grigore Ghica Voievod” din municipiul Suceava, pe listele elevilor ce au susţinut evaluarea naţională regăsim un absolvent cu media 4,17 la testarea de sfârşit de clasa a VIII-a, dar cu media anilor de gimnaziu de 8,92.

O discrepanţă de patru puncte dintre media de la evaluarea naţională şi media celor patru ani de gimnaziu regăsim în cazul unui absolvent al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, elevul fiind notat cu 4,67 la examenul de săptămâna trecută, dar figurează cu o medie a claselor V-VIII de 8,64.

Nouă absolvenţi din judeţul Suceava au medii de admitere de 10, iar 1.600 de elevi au note de admitere de 9 şi peste 9. 1.539 au medii între 8 şi 8,99, 1.479 – între 7 şi 7,99, 1.276 – între 6 şi 6,99 şi 646 – între 5 şi 5,99. 168 de absolvenţi au medii de admitere sub 5, iar dintre aceştia 162 au medii de admitere între 4,01 şi 4,99, iar şase dintre ei au medii mai mici de 4. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 16 iulie. Repartizarea computerizată nu finalizează înscrierea la liceu. După afişarea listelor cu rezultatul repartizării computerizate urmează înscrierea la liceu, elevii putând depune dosarele în perioada 17-26 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de nota 8 sau 9 au primit calificative de 3 şi 4 la examenul de evaluare naţională.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi de nota 8 sau 9 au primit calificative de 3 şi 4 la examenul de evaluare naţională5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei