Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe bani europeni

Semafoarele din centrul modernizat al Sucevei, pornite doar la sărbători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două treceri de pietoni care fac legătura între esplanada modernizată din faţa Casei de Cultură Suceava şi zona pietonală care duce înspre Biserica Sf. Dumitru sunt, teoretic, semaforizate.

Practic, acolo au fost aduse inutil cabluri electrice, au fost făcute racorduri speciale şi au fost montate echipamente de zeci de mii de lei, pentru ca semafoarele de pe strada Nicolae Bălcescu să fie folosite cel mult ca sperietoare de ciori.

Cele două semafoare nu au fost funcţionale decât timp de vreo săptămână, după care au fost trecute în „conservare”.

Se pare că, după ce le-au văzut „în acţiune”, cei care răspund de străzi şi de modul în care se circulă prin oraş au ajuns la concluzia că acestea mai mult încurcă traficul decât îl fluidizează.

„Traficul pietonal din acea zonă nu justifică funcţionarea semafoarelor decât atunci când în zonă au loc evenimente speciale. Avem o adresă în acest sens de la Poliţia Rutieră, prin care ni se recomandă  punerea lor în funcţiune doar atunci când sunt diverse manifestări care implică un număr mai mare de oameni”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

În scurta lor perioadă de funcţionare, semafoarele montate în cadrul programului de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava au fost ignorate, de cele mai multe ori, atât de pietoni, cât şi de şoferi, astfel încât riscul de producere de accidente era foarte mare, pietonii sărind în faţa maşinilor, chiar de aveau „roşu” la semafor, în vreme ce şi pietonii care puneau piciorul pe zebră doar când aveau „verde” se trezeau cu maşini care se băgau printre ei, abuziv.

Lunga perioadă în care semafoarele au stat închise, fără ca prin Centru să se întâmple vreun incident rutier, demonstrează că acestea au fost prinse în proiect doar ca să fie, fără să se facă un studiu de necesitate, banii europeni utilizaţi la achiziţia şi montarea acestora fiind „îngropaţi” în semafoarele care sunt acum doar piese de decor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semafoarele din centrul modernizat al Sucevei, pornite doar la sărbători.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Semafoarele din centrul modernizat al Sucevei, pornite doar la sărbători3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru ca desteptii ne conduc. trimis de
(11 iul 2013, 14:06:10
nu au putut analiza acest lucru inainte de a fi montate acele semafoare? Interesele sunt mari , au fost montate in oras si camere de supravegheat care nu functioneaza,, cineva spala bani ..dan andronic este nimic pe langa aceste magarii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei