Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Sala Tronului va fi mutată din Muzeul de Istorie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că instituţia pe care o conduce a primit acceptul Ministerului Dezvoltării pentru a organiza licitaţia în vederea desemnării firmei care va realiza lucrările în cadrul proiectului „O clădire de patrimoniu – Muzeu pentru mileniul III”.

Nechifor a spus că proiectul urmează să fie depus pentru a fi finanţat din fonduri europene, prin programul Operaţional Regional, valoarea investiţiei fiind de 60 de milioane de lei. Şeful administraţiei judeţene a explicat că proiectul are în vedere reabilitarea, modernizarea şi extinderea Muzeului de Istorie din Suceava, lucrările urmând să fie finalizate în data de 15 iulie 2015. „Având în vedere că finanţarea multianuală a Uniunii Europene se încheie în 2013, banii trebuie să fie cheltuiţi urgent, motiv pentru care trebuie să lucrăm într-un ritm foarte alert”, a spus Nechifor. El a arătat că în cadrul proiectului vor fi realizate lucrări la accesul în clădirea muzeului, inclusiv înlocuirea actualei scări monumentale din holul principal al clădirii. De asemenea, vor fi montate lifturi, vor fi recompartimentate spaţiile, iar birourile angajaţilor vor fi mutate de la parter în mansarde.

 

Spaţiile expoziţionale vor fi extinse şi modernizate

Cătălin Nechifor a mai explicat că tot în cadrul proiectului vor fi realizate şi lucrări de amploare pentru reabilitarea şi modernizarea spaţiilor expoziţionale, vor fi înlocuite uşile şi ferestrele şi va fi consolidat planşeul care desparte parterul de primul etaj al clădirii.

Nechifor a arătat că în momentul de faţă, Consiliul Judeţean şi Muzeul Bucovinei caută cele mai bine soluţii pentru relocarea unor expoziţii permanente şi tezaurul muzeului. El a precizat că inclusiv „Sala Tronului” va fi mutată într-o altă locaţie. Preşedintele CJ Suceava a arătat că pe parcursul realizării lucrărilor, anumite zone ale muzeului nu vor mai putea fi vizitate de public.

„Clădirea muzeului, în stadiul în care se află în momentul de faţă, nu mai poate rezista foarte mult”, a spus Cătălin Nechifor, care a adăugat că există posibilitatea ca la începutul lunii septembrie a.c. să se semneze contractul de finanţare.

Şeful administraţiei judeţene a declarat că Muzeul de Istorie se află într-o clădire finalizată în anii 1901 -1903 şi care a fost destinată Prefecturii Districtului Suceava în perioada Imperiului Austro-Ungar. Nechifor a mai spus că ulterior, la clădirea muzeului au mai fost realizate diverse lucrări în perioadele 1954-1955 şi 1976 – 1979.

Cătălin Nechifor a precizat că în medie, Muzeul de Istorie Suceava are aproximativ 32.200 de vizitatori pe an, iar după implementarea acestui proiect se are în vedere creşterea acestui număr cu 6% într-o perioadă de trei ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sala Tronului va fi mutată din Muzeul de Istorie din Suceava.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Sala Tronului va fi mutată din Muzeul de Istorie din Suceava4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei