Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La proba a doua a bacului

Un elev a fost eliminat pentru fraudă, iar o candidată a leşinat în urma unei căderi de calciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Candidaţii primei sesiuni a bacalaureatului din acest an au susţinut ieri cea de-a doua probă scrisă a examenului, respectiv proba obligatorie a profilului.

După ce, la prima probă scrisă a bacului, doi elevi au fost eliminaţi pentru fraudă, incidentele nu au lipsit nici la cea de-a doua testare a „examenului maturităţii”.

O absolventă a Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni a suferit o criză de spasmofilie în timp ce susţinea testarea la centrul de examen organizat la Colegiul „Samuil Isopescu”. Incidentul s-a petrecut la o oră şi jumătate de la debutul probei, tânăra predând teza înainte de a fi transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean, unde medicii urgentişti i-au administrat o perfuzie cu calciu.

Totodată, un alt candidat a fost surprins cu un telefon mobil asupra sa, fiind eliminat din examen.

 

336 de absenţi

4.520 de elevi suceveni au susţinut testarea la matematică şi 1.405 la istorie, în funcţie de filiera şi specializarea pe care au urmat-o în cursul celor patru ani de liceu. Alţi 336 au absentat.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa şcolară, din care, în dimineaţa zilei de ieri, a fost extrasă varianta de subiect cu numărul 2. Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de siguranţă de către toate cele 21 de centre de examinare desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava pentru sesiunea iunie-iulie 2013.

 

Şi-au dat întâlnire la toamnă

Cu zeci de cerinţe şi subiecte asemănătoare rezolvate în timpul orelor de curs, părerile examinaţilor suceveni cu privire la cerinţele variantei extrase au fost dintre cele mai variate.

Marius este absolvent al Liceului Particular „Virgil Madgearu” şi, deşi a predat foile goale, nu pare afectat de faptul că va trebui să-şi încerce încă o dată norocul, la sesiunea din toamnă a bacului. „A fost foarte, foarte greu. Subiectele 2 şi 3 m-au pus în mare dificultate. La ultimul subiect nu am scris nimic. Cred că o să iau 4, o notă de trecere nu se pune în discuţie”, ne mărturiseşte Marius zâmbitor. La întrebarea referitoare la timpul alocat pregătirii pentru acest examen, elevul ne răspunde „am învăţat 3 ore, ieri”.

Cum era de aşteptat, cel de-al treilea subiect, cel care prezintă cel mai înalt grad de dificultate şi cel care totodată cere o tratare mai complexă, a fost desemnat de elevi drept cel mai problematic punct al tezei.

Simona, de la Liceul Teoretic Filadelfia, speră la un 5. „Am dat la istorie, a fost bine. Subiectul al III-lea nu l-am ştiut, dar sper să iau măcar un 5”, ne spune eleva.

De partea cealaltă, după mai multe discuţii purtate cu examinaţii, am întâlnit-o în sfârşit pe Laura Ilisei, prima elevă mulţumită de cum s-a descurcat la testare.

„Pentru mine a fost foarte uşor. Am reuşit să fac aproape toate subpunctele, cu excepţia unuia. Sper să iau peste 9.5. Eu m-am pregătit tot anul, în fiecare oră de matematică am fost atentă, am reuşit să înţeleg, am ieşit la tablă. Sunt foarte fericită”, ne-a mărturisit Laura, absolventă a Liceului Teoretic Filadelfia.

„A fost atât de simplu încât la subiectul al III-lea nu am scris nimic. Am avut un lapsus şi n-am reuşit să scriu. Pentru examen m-am pregătit cam o lună, mai intensiv”, ne-a declaratRoxana Iurea, de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni.

 

5.983 de elevi sunt aşteptaţi mâine pentru a susţine ultima probă scrisă a bacalaureatului

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi a specializării, a fost programatăvineri, 5iulie. 5.963 de elevi suceveni sunt aşteptaţi în centrele de examen din judeţ pentru a susţine testarea. Cei mai mulţi s-au înscris pentru a fi examinaţi la disciplina geografie (2.315) şi biologie vegetală şi animală (1.348). Alţi 1.041 de absolvenţi suceveni vor susţine ultima probă a examenului de bacalaureat la biologie (anatomie şi fiziologie umană), iar 405 candidaţi vor fi examinaţi la fizică. Cei mai puţini candidaţi s-au înscris pentru a susţine proba la economie (40), sociologie (34) şi psihologie (14).

Rezultatele parţiale se vor afişa luni, 8 iulie, iar în aceeaşi zi se vor depune contestaţiile.  Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi făcute publice pe 12 iulie. Candidaţii care n-au promovat vor avea posibilitatea să mai susţină examenul în sesiunea a doua, care se va desfăşura între 19 august şi 5 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev a fost eliminat pentru fraudă, iar o candidată a leşinat în urma unei căderi de calciu.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un elev a fost eliminat pentru fraudă, iar o candidată a leşinat în urma unei căderi de calciu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei