Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Excursie

Persoane cu dizabilităţi de la Mitocu Dragomirnei, trei zile în Belgia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de persoane cu dizabilităţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei, care a câştigat în luna mai Concursul naţional EuropAffiche 2013, a beneficiat de o excursie la Bruxelles, în perioada 24-26 iunie. Excursia şi toate cheltuielile legate de transport, cazare şi masă pentru cele trei zile au fost asigurate de fostul europarlamentar Cristian Busoi.

Grupul sucevean a fost format din patru beneficiari ai Centrului de Recuperare, Cornel Pascu, Vasile Blanariu, Ilie Pîrju, Gheorghe Brânduşeriu, beneficiari ai serviciilor sociale, însoţiţi de Laura Bocăneţ, asistent medical şi îndrumător proiect, Georgeta Păscuţ, asistent social, şi Radu Botezatu, pedagog recuperare.

Din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, echipa a fost însoţită de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Daneliuc. În cele trei zile petrecute în capitala Belgiei, grupul sucevean a vizitat Parlamentul European. Acolo echipa a prezentat afişul EuropAffiche, în sala de vizite a Parlamentului, precum şi modul de realizare, acesta fiind confecţionat doar din elemente naturale: sfoară, aţă, pânză, sârmă.

Concursul EuropAffiche, cu tema „Să descoperim împreună Europa şi capitalele ei!”, adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, a fost organizat, în acest an, la nivel naţional, cu sprijinul Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara şi al Fundaţiei „The Jerome Lejeune”.

 

Concursul naţional EuropAffiche, la Suceava, anul viitor

Nicoleta Daneliuc ne-a spus că „la Bruxelles, după vizita la Parlamentul European, grupul sucevean s-a întâlnit cu un grup de copii şi profesori din Franţa, precum şi cu Elisabeth Bisbrouck, responsabil educaţie şi formare, şi Marie Dominique Daniel, expert arte vizuale, din cadrul Fundaţiei <Jérôme Lejeune>, împreună cu care asistaţii noştri au vizitat Mini Europa şi au luat cina, legându-se astfel relaţii de prietenie cu partea franceză”.

Elisabeth Bisbrouck şi-a arăt disponibilitatea de a vizita Suceava, în toamna acestui an, pentru a veni în sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în vederea organizării Concursului naţional EuropAffiche în anul 2014, la Suceava. „Mulţumim încă o dată fostului europarlamentar Cristian Busoi, actualmente preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru premiul acordat echipei sucevene, şi Ginei Vasile, care a fost asistenta lui Cristian Busoi, pentru implicare şi sprijin pe tot parcursul vizitei în Bruxelles”, a completat Nicoleta Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoane cu dizabilităţi de la Mitocu Dragomirnei, trei zile în Belgia.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Persoane cu dizabilităţi de la Mitocu Dragomirnei, trei zile în Belgia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei