Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 143 (5350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Flutur propune înființarea unei bănci agricole și creşterea cofinanţării la 70% pentru proiectele de dezvoltare a agriculturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Județene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că agricultura poate deveni motorul de dezvoltare a ţării și propune înființarea unei bănci agricole, realizarea cadastrului gratuit și creșterea cofinanțării la 70% pentru promovarea proiectelor europene de dezvoltare a agriculturii.

Flutur a făcut aceste considerații la finele săptămânii trecute, la ședința de constituire a Comisiei de Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală a PDL Suceava. Alături de el s-au aflat membrii Biroului Permanent Județean al partidului, dar și Gheorghe Ștefan, coordonatorul la nivel național al Comisiei de Agricultură, vicepreședinte al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat Liberal.

Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii, a arătat că lipsa cadastrului creează probleme şi îngreunează promovarea de proiecte cu finanţare europeană, iar în lipsa unei pieţe funciare samsarii de terenuri le cumpără "pe nimic". ”Vom cere Guvernului să se realizeze cadastrul cu fonduri ale Uniunii Europene. Proiectul pilot iniţiat în guvernarea PDL pentru realizarea cadastrului gratuit este oprit, în Suceava fiind două comune beneficiare ale acestui program”, a spus Flutur. În opinia lui, cofinanţarea proiectelor de dezvoltare a agriculturii trebuie să crească de la 40%, cât este în prezent, la 70%, întrucât beneficiarii acestor proiecte nu au banii necesari.

„Este nevoie de înfiinţarea unei bănci agricole pentru a finanţa agricultura. Vom cere Guvernului ca din 2014 şi pomicultorii să beneficieze de fonduri pentru reconversie, cum au primit proprietarii de viţă-de-vie, dar şi înfiinţarea de perdele de protecţie pentru căi de comunicaţii, terenuri agricole şi malurile râurilor”, a precizat fostul ministru al Agriculturii. Flutur a adăugat că estenevoie de înfiinţarea unor unităţi pentru preluarea produselor agricole de la micii fermieri. ”Pentru dezvoltarea satului românesc estenevoie de deblocarea programelor de aducţiuni de apă şi de reţele de canalizare finanţate prin Fondul de Mediu, arătând că sunt lucrări realizate în proporţie de 50 sau chiar 70 la sută şi care se deteriorează. Va trebui ca Guvernul să audă vocea fermierilor pentru că acum 70 la sută din produsele alimentare se importă. Agricultura României poate deveni însă motorul de dezvoltare a ţării”, a încheiat Flutur.

 

Comisia de Agricultură a PDL Suceava va fi coordonată de inginerul zootehnist Mihai Flutur

La Suceava, Comisia de Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală va fi coordonată de inginerul zootehnist Mihai Flutur. În cadrul comisiei au fost cooptați specialiști din toate sectoarele ce privesc agricultura, silvicultura, mediul și dezvoltarea rurală. La această dată, 50 de specialiști lucrează la definitivarea strategiei județului Suceava în domeniul agriculturii. Totodată, comisia va face propuneri pentru ajustarea la nivel național a strategiei pe agricultură, strategie lansată de curând în dezbatere în întreaga țară.

Printre cei 50 de membri ai comisiei se numără ingineri, fermieri, crescători de animale, procesatori, oameni de afaceri, medici veterinari, juriști, profesori în domeniul agricol, țărani, precum și doi studenți – unul la medicină veterinară și celălalt la specializarea zootehnie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur propune înființarea unei bănci agricole și creşterea cofinanţării la 70% pentru proiectele de dezvoltare a agriculturii.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Flutur propune înființarea unei bănci agricole și creşterea cofinanţării la 70% pentru proiectele de dezvoltare a agriculturii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei