Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 143 (5350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare

Candidaţii de la bacalaureat se pregătesc de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

5.439 de candidaţi ai sesiunii din vară a bacalaureatului 2013 susţin, începând de mâine, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, probă care se desfăşoară pe parcursul a patru zile. Susţinerea acestei probe este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise, indiferent de calificativul obţinut. Spre deosebire de celelalte probe de evaluare a competenţelor, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională se face prin trei tipuri de probe: proba de înţelegere a unui text audiat, proba scrisă şi proba orală.

Pentru proba C a bacalaureatului, cei mai mulţi absolvenţi suceveni au ales să susţină examenul la limba engleză – 4.533 de elevi, 869 de elevi vor susţine proba de competenţe la limba franceză, 12 au ales limba germană modernă, 22 vor fi testaţi la limba spaniolă, iar trei elevi au ales pentru această probă limba rusă.

Graficul de desfăşurare a acestei probe a fost stabilit de fiecare unitate şcolară, în funcţie de numărul de elevi înscrişi din cadrul fiecărui liceu, candidaţii urmând a intra în examen respectându-se criteriul alfabetic. 

La fel ca în cazul probelor A, B sau D, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională nu se exprimă prin note sau prin calificativele admis sau respins. Elevii vor fi notaţicu calificative de la A1 până la B2, în funcţie de rezultatul obţinut. Astfel, A1 ia cine obţine între 11 şi 30 de puncte, A2 pentru cei care acumulează între 31 şi 60 de puncte, B1 primesc elevii care obţin între 61 şi 80 de puncte, iar calificativul maxim, B2, îl primesc cei mai buni absolvenţi, cei care obţin peste 81 de puncte.

 

Liceenii îşi pot echivala competenţele lingvistice într-o limbă străină

Dacă în cazul mai multor colegii şi licee din judeţ sunt necesare toate cele patru zile pentru susţinerea probei C, unele licee sucevene vor termina de evaluat competenţele lingvistice ale candidaţilor în una sau două zile, asta şi datorită faptului că mare parte din elevii acestor licee au promovat examene de tipul IELTS, TOEFL, DALF, DELF, TCF sau TEF.

Elevii care au promovat, pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene.

Astfel, cei care au promovat IELTS sau TOEFL (pentru limba engleză), DALF, DELF, TCF şi TEF (pentru franceză) sau alte examene recunoscute (pentru germană, italiană, spaniolă sau portugheză) nu vor mai fi nevoiţi să susţină probele de evaluare a competenţelor într-o limbă străină.

După finalul probelor de competenţe, în data de 1 iulie, 5.923 de candidaţi vor susţine prima probă scrisă a bacalaureatului 2013, cea de limba şi literatura română. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii de la bacalaureat se pregătesc de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
 Vizualizări articol: 1119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidaţii de la bacalaureat se pregătesc de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei