Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cei mai buni dintre cei buni

Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, deschisă oficial la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) găzduieşte, în perioada 17-18 mai, faza națională a Olimpiadei Naționale a Studenților Economiști, secțiunea Finanțe și Instituții Financiare.

Ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, manifestarea ştiinţifică are următoarele subsecțiuni: Finanțe cantitative, Instituții și piețe financiare, Finanțe publice și private şi Asigurări. Competiţia se desfăşoară separat pe niveluri de pregătire universitară, respectiv licenţă şi masterat. În concurs au fost înscrise 42 de lucrări ale studenţilor şi masteranzilor din centre universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Craiova şi Suceava.

Profesori de specialitate, economişti, cadre didactice ale Universităţii „Ştefan cel Mare”, organizatori, dar şi studenţi calificaţi în această fază a competiţiei şi-au dat întâlnire, ieri, în Auditorium „Joseph Schmidt”, pentru deschiderea oficială a competiţiei.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei de nivel naţional s-a bucurat de prezenţa lui Dionisie Marcan – preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECAR), prof. univ. dr. Constantin Roşca – director executiv al Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România (AFER), Universitatea de Vest Timişoara, şi conf. univ. dr. Cristina Ciumaş – Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca.

Prezidiul a fost completat de prof. univ. dr. Carmen Năstase – decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) Suceava, prof. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc – preşedintele Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al USV, Cristian Şologon – directorul cancelariei Prefectului Suceava şi Mariana Lupan – prodecan FSEAP Suceava.

 

Trei evenimente importante, în acest weekend, la USV

Cuvântul de bun venit i-a aparţinut prof. univ. dr. Constantin Roşca, ce a transmis felicitări tuturor studenţilor calificaţi la această fază a olimpiadei. „În această sală sunt prezente elitele generaţiei de viitori economişti. Sunteţi cartea de vizită a facultăţilor pe care le urmaţi. Vă urmărim traiectoria devenirii voastre ca viitori cercetători, ca viitori oameni de ştiinţă. Cât priveşte Olimpiada Studenţilor Economişti, suntem la a opta ediţie a olimpiadei şi, încă de la prima ediţie, am constatat că studenţii au primit cu mult entuziasm această iniţiativă.Din 2005, când a luat fiinţă Asociaţia Facultăţilor Economice din România, ne-am aplecat, în mod deosebit, să adăugăm studenţilor şi competenţe extracurriculare, organizarea acestui concurs fiind una dintre urmările acestui fapt”, a declarat Constantin Roşca.

La rândul său, Elena Brânduşa Steiciuc a transmis mesajul rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, specificând faptul că: „În acest final de săptămână, universitatea suceveană este capitala cercetării ştiinţifice, ţinând cont că aceasta găzduieşte colocviul internaţional <Omul şi mitul> (organizat de Facultatea de Litere), conferinţa internaţională <Products in Machine Manufacturing Technologies> (Facultatea de Inginerie Mecanică), dar şi Olimpiada Studenţilor Economişti”.

De asemenea, Carmen Năstase, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul USV, a realizat o succintă prezentare a facultăţii sucevene (care numără, în prezent, circa 3.000 de studenţi), a specializărilor, programelor de studii, activităţilor şi premiilor obţinute de-a lungul timpului. 

 

Câştigătorul va primi 1.500 de lei

Marele premiu al competiţiei este în valoare de 1.500 de lei, premiile pentru originalitate sunt în cuantum de 900 de lei, iar menţiunile de 300 de lei.

Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti se va mai desfăşura în Craiova (secţiunea Economie şi Dezvoltare Durabilă), Timişoara (secţiunea Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică) şi Oradea (secţiunea Marketing). Olimpiada este organizată sub egida Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică Suceava a mai organizat o ediţie a olimpiadei (secţiunea Economie Instituţională şi Administraţie Publică), în anul 2011. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, deschisă oficial la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, deschisă oficial la Universitatea „Ştefan cel Mare”3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei