Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Care-i mai beat, Băsescu sau Voronin?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fostul milițian sovietic Vladimir Voronin, personaj care vorbește rusește și când visează, și când se află singur în closet și hamletizează pe țucal, zice că Băsescu, amicul lui de mai ieri, sună beat la Chișinău și se bagă în treburile Republicii Moldova. Fiind vorba de doi drojdieri, cum scrie cineva pe site-ul ampress, n-ar trebui să ne băgăm, întrucât chefliii de profesie iute se ceartă, iute se împacă. Și totuși destui s-au băgat, când de o parte, când de alta, când de niciuna. Băsescu la rându-i zice că nu-i poartă pică liderului comuniștilor de la Chișinău, confirmând într-un fel scrisa corespondentului de mai devreme. Alții, cum ar fi și amicul meu Radu Tudor, ridică la nivel statal conflictul și, fiindu-ne insultat președintele (adică arendașul din Deal!), ar trebui să ne simțim datori cu o ripostă de orgoliu național. Îmi pare rău, Radule, dar aici mă despart cu tristețe de tine. Băsescu, pentru mine, că nu pot vorbi în numele maselor populare, nu mai e președinte de când votarăm, majoritatea alegătorilor vii din țară, pentru că pe ăi din Alaska nu-i poți socoti, să plece. În legătură cu beția, întrucât Băsescu – așa cum bine știi – își începe ziua cu tăria pe marginea piscinei și o isprăvește în aceeași fidelă companie, n-avea cum suna la Chișinău decât ciugulit. De câte ori n-a intervenit în emisiuni de televiziune cu limba gripată grav? Am mărturii de la oameni care au fost în acel avion, pe vremea când era ministru la Transporturi, și a dat, pilit zdravăn, la o parte pilotul și s-a apucat să valseze el prin nori spre disperarea celor din aeronavă. S-a suit beat – sunt atâtea probe filmate – la volan, iar unii spun că odată a adormit cu capul pe colacul mașinii lângă Arcul de Triumf. Bea cu un exercițiu îndelungat și încă rezistă cu toate că are probabil ficatul pateu. Deci, zicând sovieticul Voronin că sună beat, nu comite nici o fărădelege. Moldoveanul rus, cu mecla lui de bețiv, comite o porcărie și aici poți avea dreptate. El face icter negru la ficați pe orice chestiune care leagă România de Basarabia. Chiar și un telefon de chefliu. Misia lui e să țină Republica Moldova cât mai departe de România, cât mai la distanță de Uniunea Europeană, vârâtă dacă se poate cu totul, ca un pui rebegit, sub cloșca Moscovei. Că Băsescu sună beat n-am nici o îndoială. Sună și pe aici, pe unde nu te aștepți. Sună la orice oră, după ce se capsează bine și-i vin idei. Vă amintiți când, dimineața, din piscină, suna un ministru? Și-a scăpat și o scobitoare sau un bețigaș în ureche, emoționat de dialog (unii zic că ministrul pe care-l suna era Udrea)? Sună șefi de servicii, cumetri de botez, oameni de afaceri. Mereu are ceva de învârtit, iar telefonul pentru el, instrument securizat, fără interceptări, e un tobogan pe care se dă întruna, ca un grădinițar care a făcut pasiune pentru respectiva jucărie.

Nu, n-am nici o îndoială că Băsescu sună la Chișinău. Când erau în perioada schimbului de clondire cu vin, îl suna și pe Voronin. Nu-mi dau seama cum realiza sovieticul întârziat, capsat și el bine, că ăla de la București e beat! Ca în bancul ăla cu șoferul și milițianul. Dați-vă, mă, la o parte, zice șoferul milițianului care era singur. Cu o condiție, răspunde gradatul sughițând, fără înghesuială, treceți unul câte unul.

Ce e de reținut din toată povestea asta e că dialogul la nivel înalt Chișinău-București, București-Chișinău a devenit extrem de scund, iar cele două Românii sunt reprezentate, ca statură, identic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care-i mai beat, Băsescu sau Voronin?.
 Vizualizări articol: 2849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Care-i mai beat, Băsescu sau Voronin?3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei