Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Nechifor ar putea să ceară demiterea directorului Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că ar putea să-i solicite ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să o destituie pe Camelia Chitul din funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Suceava. Nechifor s-a declarat nemulţumit de faptul că instituţia condusă de Camelia Chitul a reziliat contractul pe care îl avea încheiat cu secţia de boli profesionale din cadrul spitalul  din Gura Humorului. El a mai adăugat că îi va solicita prefectului judeţului, Florin Sinescu, să demareze un control legat de această problemă la Casa Judeţeană de Pensii Suceava.

„O să-i cer prefectului ca luni să înceapă un control la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, pentru că în afară de ceea ce spunea anterior şi Curtea de Conturi, cu anumite ilegalităţi cu zeci de miliarde de lei vechi, acum apar şi câteva disfuncţionalităţi care creează tensiuni inutile”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a arătat că la secţia de boli infecţioase de la spitalul din Gura Humorului lucrează un medic şi opt asistenţi, care riscă să-şi piardă locurile de muncă. El a mai spus că varianta propusă de Casa Judeţeană de Pensii Suceava pentru bolnavii care se tratau la Gura Humroului a fost mutarea lor la o secţie de boli profesionale din Iaşi.

„Dacă doamna director de la Casa de Pensii înţelege că asta este administraţie eficientă, dacă ea înţelege că oamenii pot fi transportaţi aşa de uşor de la Gura Humorului la Iaşi, vreau să-i spun că se înşală amarnic. Şi o să-i cer prefectului să demareze o acţiune de control la această instituţie, pentru că am sentimentul că aceste lucruri sunt făcute cu rea intenţie, şi acest lucru nu pot să-l tolerez, pentru că este vorba de oameni. Iar bolile profesionale nu reprezintă o chestiune atât de simplă. Nu e vorba de un tratament de SPA. Este o chestiune care se referă la oameni simpli, dar care au probleme cu sănătatea datorită faptului că au avut diverse locuri de muncă unde s-au îmbolnăvit”, a mai precizat Nechifor. El a adăugat că în situaţia în care această situaţie de la Casa Judeţeană de Pensii Sucaeva „nu se va regla”, intenţionează să-i solicite ministrului Muncii să o demită pe Camelia Chitul din  funcţie.

Contactată telefonic, Camelia Chitul a explicat că acel contract la care face referire Cătălin Nechifor nu a fost reziliat. Mai mult, ea a declarat că instituţia pe care o conduce a solicitat conducerii spitalului din Gura Humorului să introducă în organigramă un post pentru un medic specialist în medicina muncii, care în momentul de faţă lipseşte.

„Ei trebuie să se pună la punct cu organigrama, după care vom semna actul adiţional cu spitalul din Gura Humorului. Acum nu s-a întâmplat nimic cu acest contract, numai că ei trebuie să aibă în organigramă un post de medic specialist în medicina muncii”, a spus directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor ar putea să ceară demiterea directorului Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul.
 Vizualizări articol: 3145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Nechifor ar putea să ceară demiterea directorului Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ALOOO! trimis de
(18 mai 2013, 11:15:51
Ideal ar fi sa ceri demisia hotului din prelipca, care a distrus fotbalul sucevean, si sa dispui un control la primarie!!!!!!!!!!
2.   Cineva minte ,oare cine ? trimis de
(18 mai 2013, 12:06:53
Domnul Nechifor spune ca a fost reziliat contractul iar d-na directoare spune ca nu a fost reziliat . Daca la acest nivel se spun minciuni atunci ce sa mai asteptam de la esaloanele inferioare . In cazul de fata cel care a mintit ar trebui sa dea demisia din functia pe care o detine , dar cum traim intr-o tara unde onoarea este o bagatela , situatia se va rezolva in coada de randunica .
2.1  RE: Cineva minte ,oare cine ? trimis de
(18 mai 2013, 12:15:27
Moderat, daca contractul era reziliat, directoarea nu mai avea ce cauta pe la servici. Dar ce sa ceri de la Nechifor cand sefii de la USL, unul e un plagitor iar altul tipa in gura mare in parlament ca se lasa de politica daca Marinarul nu va fi demis.
Stii ce e mai grav, ca ne meritam soarta, ca popor, avem ce am ales...
3.   Parerea unui cetatean trimis de
(18 mai 2013, 12:07:26
AI PUTEA: - sa te zbati sa aduci bani pentru Suceava;
- sa faci drumurile sa arate ca intr-o tara europeana, nu ca dupa bombardamente;
- sa lasi plimbarile prin lume;
- sa te implici in rezolvarea problemelor de la SC Drumuri si poduri;
- sa te implici sa nu mai "puta" in Suceava a K.K.T.
Ai putea sa faci multe.... dar... nu faci nimik.
Suntem satui. Doar vorbe, nu fapte...
4.   ... trimis de
(18 mai 2013, 15:24:32
Normal ar fi fost ca directoarea sa plece odată cu PDL-ul.
Problema e ca respectiva s-a încăpăţânat să rămână pe o funcţie politică. Asta ne arată caracterul oamenilor care sunt puşi de către partide în funcţiile de conducere ale instituţiilor publice.
Era normal ca actualii sa o "zboare", exact cum a făcul şi PDL-ul când a pus-o pe funcţie pe cucoana care tot ţipă că a intrat prin concurs.
5.   Analiza pe fond politica trimis de
(18 mai 2013, 21:00:32
Este ciudata aceasta sistare a finanţarii pentru secţia de boli profesionale de la Spitalul orăşenesc Gura Humorului.Sistarea poate fi perceputa ca o răzbunare a lui Băişanu, aflat în conflict deschis cu aripa PNL din zona de munte, reprezentată de primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi de deputatul liberal din colegiul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu.Sefa Casei de Pensii, numită în funcţie de PDL, a fost menţinută la conducerea instituţiei ca urmare a presiunilor lui Băişanu.Conflictele din cadrul USL nu sunt doar la nivel de varf ci ele se propaga si in teritoriu perturband in acest fel buna functionare a coalitiei si a guvernului.
6.   Raport Curtea de Conturi 2011 trimis de
(18 mai 2013, 21:04:50
Casa Judeţeană de Pensii Suceava - situațiile financiare la finele anului 2011 prezintă neconcordanțe în sumă totală de 3.016 mii lei, care provin din: obligații de plată către furnizori neînregistrate în contabilitate.
-- Nereguli cu privire la organizarea activității de audit intern, prin neocuparea postului de auditor intern, neîntocmirea planului anual de audit și neefectuarea vreunei misiuni de audit în perioada 2010-2011.
- Plăți nelegale în sumă estimată de 336 mii lei pentru prestații sociale prevăzute de legi cu caracter special, pentru care nu au fost respectate prevederile legale cu privire la majorarea cu 15% a unor drepturi bănești, fiind stabilite și achitate într-un cuantum mai mare decât cel legal.
7.   Vrem profesionalism si competenta trimis de
(19 mai 2013, 09:33:21
Statul este o mare firma care are sarcini si competente complexe.Este o firma care trebuie sa aiba grija de 20 milioane de oameni.Si are nevoie,ca orice firma ,de manageri profesionisti,competenti si cinstiti.In esalonul 1 sunt numiti oameni politici pentru ca asa e sistemul creat.Ma refer la presedinte,prim ministru,ministrii,primari,prefecti,CJ.Dar cei din esaloanele de mai jos ar trebui alesi pe criterii de profesionalism si competenta.La fel si cei din conducerea deconcentratelor.Din pacate nu se face acest lucru.Chiar si oamenii din esalonul doi si trei sunt numiti politic.Si acest lucru se concretizeaza in crizele economice UE.daca nu exista profesionalism,competenta,ambi si daruire NIMIC NU E.
8.   Lui Radumamii trimis de
(20 mai 2013, 08:58:17
deci lucrezi in CJ..deci esti din ,,politichie....deci e bun si bine cu ,,sistemul creat..."fruntea este politica...buuunnn! e bun dupa domnia ta (ai o functie politica), ce nu e bun e ca cei din esalonul doi e numit tot pe criterii politice..dar cine ii numeste pe cei din spatele frontului? nu tot cei cu politica pe care ii votam noi ? Ne invartim in jurul cozii, nu i cumva nimeni de vina, ca asa i sistemul...dar cetateanul nemiltumit de ce naiba va tot voteaza si schimba? ca atunci cand ajungi la putere sa muti ceva, sa verifici ceva ,sa impingi cate ceva...ca de aia veneai in campanie si aratai cu ,,destul " la alalalt... CE ZICE ALESUL DOMNIEI TALE DE DRUMURILE DIN JUDET? suntem la jumatea lui mai si facem slalom printre gropi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei