Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

„Ziua internaţională a familiei”, sărbătorită de copiii de la centrul „Creştem împreună”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Organizaţia “Salvaţi copiii”, împreună cu Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, a marcat în această săptămână “Ziua internaţională a familiei”, la centrul “Creştem împreună”. În judeţul există un singur centru care îi ajută pe copiii rămaşi „singuri acasă” să depăşească impactul negativ asociat migraţiei părinţilor lor, elevii beneficiind aici de suport psihologic, ajutor la teme, consiliere şi activităţi recreative

În cadrul centrului, de „Ziua internaţională a familiei” s-au desfăşurat activităţi ce au avut drept scop dezvoltarea conceptului de familie şi cunoaşterea mediului familial al fiecărui beneficiar.

„Am numit activitatea de astăzi <Împreună suntem o familie> deoarece încercăm să compensăm, prin ajutor la teme şi diferite activităţi de timp liber, lipsa părinţilor plecaţi în străinătate, rezultatele scontate fiind vizibile”, a declarat Gabriela Ciornei, cadru didactic implicat în proiect.

Conform acesteia, întrunirea a demarat cu un exerciţiu de „spargerea gheţii”, fiecare copil exprimând opinii şi gânduri cu referire la cuvântul „familie”, acţiune urmată de realizarea arborelui genealogic de către copii şi părinţi, susţinut de fotografii care înfăţişează diferite aspecte din viaţa copilului în sânul familiei.

Cadrele didactice implicate argumentează organizarea acestui eveniment prin faptul că lipsa părinților, momentele dificile prin care trec atât copiii, cât şi rudele care îi îngrijesc, precum şi nevoia de modele a copiilor nu trebuie să ştirbească valorile care stau la baza unei familii unite. De aceea, aceştia au reunit copiii beneficiari ai proiectului, aparţinătorii acestora şi voluntarii, pentru a descoperi cât de importantă este familia, grija unora faţă de alţii şi disponibilitatea de a înţelege eforturile fiecăruia dintre membri pentru a crea un mediu mai sigur și pentru a păstra familia unită.

În proiectul „Creştem împreună”, iniţiat de organizaţia „Salvaţi Copiii”, sunt implicaţi 55 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani. 17 dintre ei au tatăl plecat, 29 au mama plecată, iar nouă dintre ei au ambii părinţi peste hotare.

Potrivit psih. Teresa Andreea Niculică, coordonator al proiectului, „prin activităţi de grup dorim includerea copiilor într-un colectiv şi dezvoltarea abilităţilor lor de relaţionare cu ceilalţi. Problemele resimţite de copii în lipsa părinţilor pot duce la comportamente deviante şi de aceea oferim elevilor sprijin emoţional prin specialiştii din cadrul proiectului. Totodată, le asigurăm suport în efectuarea temelor, meditaţii la anumite materii şi îi ajutăm să menţină legătura cu părinţii aflaţi în străinătate”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua internaţională a familiei”, sărbătorită de copiii de la centrul „Creştem împreună”.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
„Ziua internaţională a familiei”, sărbătorită de copiii de la centrul „Creştem împreună”3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei