Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune caritabilă

„Expo Graphics”, vernisaj cu licitaţie şi vânzare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina şi artista plastică Sophia-Cristina Lauric, având ca parteneri Universitatea „Ştefan cel Mare”, Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group) şi Asociaţia „Copilul din Soare”, organizează sâmbătă, 1 iunie, la ora 10.00, la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, o acţiune caritabilă cu prilejul vernisajului expoziţiei „Expo Graphics”.

 

Expoziţia, realizată de artista plastică Sophia-Cristina Lauric, fostă elevă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ion Irimescu” Suceava (la secţia pictură, clasa prof. Dumitru Rusu), absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică şi a Masteratului de Arte Vizuale, Design şi Imagine Publicitară Asistate de Calculator - Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, doctor în domeniul Arte Plastice si Decorative, subdomeniul Arte Vizuale - Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, etalează circa 300 de lucrări de grafică executate în perioada 1996-2013.

Sophia-Cristina Lauric, care şi-a început activitatea expoziţională în anul 2002, participând la peste 50 de expoziţii în ţară şi în străinătate (obţinând mai multe premii în cadrul concursurilor organizate la secţiunile pictură, grafică şi artă decorativă), face acum un gest caritabil pentru susţinerea copiilor din cadrul Asociaţiei „Copilul din Soare” (nouă copii, din care opt cu autism şi unul cu sindrom Dawn), asociaţie fondată în anul 2011 şi coordonată de jurista Irina Crainiciuc.

Cu prilejul vernisării acestei expoziţii, jumătate din lucrări vor fi donate Centrului Cultural Bucovina, iar jumătate vor fi scoase la licitaţie (cu preţul de pornire de 100 de euro) pentru ca 30% din suma obţinută să fie donată Asociaţiei „Copilul din Soare”.

Vor fi scose totodată la vânzare catalogul „Masonica I” şi două cărţi semnate de Sophia-Cristina Lauric: “Timp şi spaţiu în pictură: percepţia psihosenzorială a imaginii artistice” (teza de doctorat) şi „Timp şi Spaţiu în pictura bizantină”.

Invitată să expună în cadrul acestei expoziţii, care va fi prezentată de maestrul Dumitru Rusu, este psihologul Ilinca-Ioana Rusu. Evenimentul va cuprinde şi o serie de surprize, cadouri oferite copiilor, dar şi participarea artistică a Asociaţiei Culturale „Friedrich Schwartz”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Expo Graphics”, vernisaj cu licitaţie şi vânzare.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Expo Graphics”, vernisaj cu licitaţie şi vânzare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei