Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au protestat în faţa Consiliului Judeţean, solicitând salvarea firmei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Câteva zeci de salariaţi ai SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au protestat, ieri, în faţa Palatului Administrativ Suceava, solicitând salvarea societăţii de la faliment. Protestul a avut loc în timpul şedinţei Consiliului Judeţean Suceava în care s-a dezbătut un proiect de hotărâre pentru operarea, în parte, de către SC Drumuri şi Poduri, a serviciului de administrare, reparaţii şi întreţinere a unor drumuri judeţene, în regim de gestiune delegată. Pe parcursul şedinţei, salariaţii SC Drumuri şi Poduri SA, firma Consiliului Judeţean, au afişat pancarte pe care se puteau citi mesaje precum „Vrem să muncim, nu vrem să cerşim”, „Nu vă lăsaţi manipulaţi”, „Nu ne luaţi locurile de muncă”, „Salvaţi societatea de drumuri” sau „Nu votaţi falimentul SC Drumuri şi Poduri SA”.

În timp ce salariaţii acestei societăţi protestau în faţa Palatului Administrativ, consilierii judeţeni au dezbătut timp de aproape două ore proiectul de hotărâre prin care SC Drumuri şi Poduri SA ar fi putut să obţină, prin negociere directă, dreptul de a întreţine o parte din drumurile judeţene din Suceava. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost retras de către iniţiatori, aceasta după ce secretarul judeţului, Constantin Paşcu, i-a informat pe consilieri că pentru o astfel de decizie este nevoie şi de avizul Consiliului Concurenţei. Deşi au fost informaţi despre necesitatea acestui aviz, o parte dintre iniţiatorii proiectului, Mihai Grozavu, Brânduşel Nichitean, Constantin Proboteanu şi Niculai Bosancu, au ţinut să-şi susţină această iniţiativă.

Unii dintre consilierii actualei puteri au adus o serie de acuzaţii la adresa fostei conduceri PDL a Consiliului Judeţean, precizând că aceasta ar fi vinovată de situaţia de insolvenţă în care se află în momentul de faţă SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. Cu toate acestea, consilierii PDL, prin vocea lui Ioan Bădeliţă, au anunţat că susţin salvarea SC Drumuri şi Poduri SA, însă în situaţia în care se poate iniţia un proiect care să respecte în totalitate legea.

Proiectul de hotărâre privind  operarea în parte, prin negociere directă, către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a serviciului de administrare, reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene nu a primit aviz de legalitate din partea secretarului judeţului, Constantin Paşcu.

În ceea ce-l priveşte pe administratorul special al firmei sucevene, Eugen Girigan, acesta le-a transmis consilierilor judeţeni că SC Drumuri şi Poduri SA Suceava ar putea să iasă din starea de insolvenţă în cel mult un an, însă doar în situaţia în care ar primi întreţinerea drumurilor judeţene din Suceava. Girigan a arătat că această firmă are utilajele, personalul şi toate certificatele necesare pentru a realiza lucrări de calitate.

 

Nechifor: Ne dorim salvarea societăţii şi păstrarea locurilor de muncă

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că preocuparea lui este de a salva de la faliment această societate şi de a păstra locurile de muncă.

„Vreau să iau în calcul toate posibilităţile, inclusiv cel mai prost scenariu posibil, şi anume că va falimenta. Însă pentru noi obiectivul principal nu este să obţinem profit. Obiectivul principal este ca aceşti oameni care lucrează acolo să aibă un loc de muncă, să-şi facă meseria, şi găsim soluţii alternative. Dar sper să găsim soluţii să nu ajungem în situaţia de faliment”, a spus Nechifor. El l-a criticat pe liderul consilierilor PDL, Vasile Ilie, care a spus că SC Drumuri şi Poduri SA are utilaje uzate şi şi-a vândut jumătate din active. Cătălin Nechifor a arătat că Vasile Ilie „este foarte curajos” în presă, însă a lipsit de la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean în care s-a dezbătut acest proiect.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a început să aibă pierderi financiare încă din primul an de guvernare judeţeană PDL. Nechifor a mai arătat că atunci când la conducerea CJ Suceava era Gheorghe Flutur, societatea de drumuri a achiziţionat de la firme din „clientela PDL” bitum şi combustibil lichid uşor la preţuri mult mai mari decât cele normale de pe piaţă, achiziţii menţionate şi într-un raport al Curţii de Conturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au protestat în faţa Consiliului Judeţean, solicitând salvarea firmei.
 Vizualizări articol: 2046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au protestat în faţa Consiliului Judeţean, solicitând salvarea firmei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A inceput sezonul mitingurilor trimis de
(18 mai 2013, 21:17:48
Preşedintele PSD Suceava Cătălin Nechifor, a acuzat conducerea PDL că a dus la faliment societatea Drumuri şi Poduri SA, aflată sub autoritatea CJ. Nechifor a explicat că în anul 2008, când conducerea CJ Suceava a fost câştigată de PDL, societatea Drumuri şi Poduri SA avea o cifră de afaceri şi profit anual de zeci de miliarde de lei vechi, iar acum aceasta a ajuns să aibă datorii de zeci de miliarde de lei vechi.Preşedintele PSD Suceava a spus că firma, care avea lucrări de construcţii de drumuri şi poduri la nivel regional şi care are un patrimoniu important, a fost astfel adusă în stare de faliment, iar o firmă din judeţul Botoşani aparţinând unor membri ai familiei Conţac a câştigat licitaţia de întreţinere a drumurilor din judeţul Suceava pentru o perioadă de trei ani.

2.   A inceput sezonul mitingurilor trimis de
(18 mai 2013, 21:30:57
Ideea este ca SC Drumuri şi Poduri SA era o firma cu experienta in intretinerea drumurilor si care detine un parc de utilaje corespunzator.Inlaturarea acestei firme de pe piata a permis accesul altor firme .Firma Transporturi Auto SA Botoşani a câştigat în 2010 licitaţia deschisă organizată de CJ Suceava pentru execuţia de lucrări de întreţinere şi reparaţii pe drumurile judeţene, precum şi servicii de deszăpezire, pentru o perioadă de trei ani, cu o valoare de 100 milioane lei.Firma Transporturi Auto Botoşani este deţinută de Constantin Conţac şi de fiul său.Fostul preşedinte al CJ Botoşani, Constantin Conţac şi fiul său, Liviu Conţac, au fost încarceraţi la începutul lunii noiembrie 2012 după ce au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, efectuarea de operaţiuni financiare în stare de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii.
3.   A inceput sezonul mitingurilor trimis de
(18 mai 2013, 21:43:22
Daca tot vorbim de drumuri si asfaltari ia sa vedem ce a mai spus primarul Lungu.Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că străzile mai puţin importante vor fi doar „cîrpite”, fiindcă nu sînt bani pentru lucrări de amploare.Din ce se observa cu ochiul liber se pare ca strazile importante vor fi doar carpite ,celelalte deloc.
dar sa trecem la drumuri judetene si nationale.Domnul Sova a zis ca drumul naţional 29 Suceava – Botoşani este cel mai prost din ţară.Sigur ca domnul Sova circula cu elicopterul si nu stie ca mai sunt o gramada de drumuri cele mai proaste din tara.Exemplu DN 18 Iacobeni – Cârlibaba – Borşa – Satu Mare şi al doilea este DN 17 B Vatra Dornei – Poiana Micului – Bicaz – Piatra Neamţ.Aici mai punem si Soseaua de centura.Nu stiu pe plan national dar in judetul Suceava USL a inghetat(inmormantat)toate investitiile.
4.   Unde sunt banii pentru drumuri si strazi? trimis de
(18 mai 2013, 21:49:06
Platim taxe si impozite locale(inclusiv impozit pe masina)platim benzina de doua ori mai scump decat pretul la poarta rafinariei(accize),platim rovigneta,platim TVA.Si bani pentru infrastructura nu se gasesc niciodata.Nici pentru drumuri,nici pentru autostrazi.România deţine cea mai mică reţea de autostrăzi pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Doar 2,4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor, de trei ori mai puţin decât bulgarii şi de opt ori mai puţin decât germanii.Concluzia:Romania O ARE MICA.
5.   Unde sunt banii pentru drumuri si strazi? trimis de
(18 mai 2013, 21:58:26
Pretul benzina la pompa 1,29 euro/litru ;pret furnizor 0,59 euro/litru.JUMATATE DIN PRETUL PLATIT DE ROMANI la pompă este colectat de statul român prin intermediul accizelor, TVAului sau prin taxe precum cea de un cent pe litru aplicată pentru recuperarea unor datorii istorice ale fostei Companii Române de Petrol.Guvernul francez a decis reducerea accizelor la carburanti, masura care va avea ca efect imediat scaderea preturilor la pompe, urmand ca ulterior sa fie introdus un mecanism permanent de control al cresterii preturilor.
Guvernul Bulgariei a propus o forma de accizare in functie de nivelul de trai din fiecare stat membru al Uniunii Europene.

6.   Mda... trimis de
(19 mai 2013, 12:42:55
voi astia de protestati aveti si skill, nu gluma. Cand o sa faceti drumuri, atunci sa comentati. Deocamdata avem ulite.
6.1  RE: Mda... trimis de
(20 mai 2013, 09:06:07
cere -i drumuri lui Contac ca el le are in administrare de 4 ani, esti cumva PDL-ist? prea ai numele televiziunii pedeliste

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei