Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

 

Perioada 16 – 22 mai

Festivalul Cuvântului, la Casa de Cultură Suceava

În perioada 15-17 mai, la sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, va avea loc Festivalul Cuvântului. În prima zi a festivalului, la ora 17:00, vor evolua Ansamblul folcloric „Muguraşul”, urmat de expunerile invitaţilor: „Cuvântul în administraţie” – primarul Sucevei, Ion Lungu, „Cuvântul în educaţie” – inspector şcolar general Gheorghe Lazăr, „Cuvântul în presă” - redactorul-şef al cotidianului Monitorul de Suceava, Tiberiu Avram. În programul primei zile sunt cuprinse „Cuvântul generaţiilor”, sesiunea de comunicări „Cuvântul”, „Cuvântul în arta plastică” – coordonator inspector Loredana Mihaela Ceică, profesor Bogdan Luparu. Seara se va încheia cu un recital folk susţinut de Cornel Angelescu. În cea de-a doua azi a festivalului, joi, 16 mai, tot de la ora 17:00, în sala mică a Casei de Cultură Suceava sunt programate alte expuneri care au ca temă: „Rolul cuvântului în existenţa omului” –  dr. Virgiliu Gheorghe şi invitaţii săi, expoziţie de fotografie – Victor T. Rusu şi „Cântecul cuvintelor” - lector univ. dr. Carmen Agoutin. În a treia zi de festival, organizatorii au pregătit dezbateri: „Soluţii pentru câteva probleme (controversate) de limba română (vorbită)” – prof. univ. dr. Corneliu Dimitriu, „Cuvântul care zideşte” - preot prof. univ. dr. Mihai Valică, „Cuvinte pentru toate zilele” – filolog, editor Alexandru Ciolan, „Copilul şi cartea” - Ancuţa Radu, „Cuvinte din Ţara Soarelui Răsare” - Ana-Maria Fujii, „Cântări ale Învierii” - Corul de copii „SYN Bucovina”.

 

Zilele Filmului Românesc, la Auditorium „Joseph Schmidt”

În perioada 16-19 mai, Auditoriumul „Joseph Schmidt” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava găzduieşte Zilele Filmului Românesc. Program: astăzi, ora 18:00, „Bună! Ce faci?”, ora 20:00 - „Toată lumea din familia noastră”, mâine, ora 18:00, „Dolce far niente”, ora 20:00, „Domestic” (în sală va fi prezent regizorul Adrian Sitaru), sâmbătă,ora 18:00, „O lună în Thailanda”, ora 20:00, „Poziția copilului”, duminică, ora 18:00, „Occident”, ora 20:00, „După dealuri”. Biletele se găsesc la Planetariul Suceava.

 

Circul Acquatico Bellucci

Până pe 21 mai, în parcarea Iulius Mall Suceava poposeşte Circul Acquatico Bellucci. Indiferent de vârstă, sucevenii vor participa la un spectacol inedit oferit de artişti renumiţi în industria circului. Dresaj de animale, jonglerii, acrobaţii şi vieţuitoare exotice se vor regăsi în programul fascinant oferit publicului.

 

Joi, 16 mai

Lansare de carte

În Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava va avea loc, la ora 16.00, lansarea volumului de versuri „Cuvintele”, rezultatul colaborării dintre Florin-Iulian Foca şi Alexandru Stan, studenţi ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Cartea, aşa cum precizează autorii, „se adresează în principal tinerei generaţii şi se doreşte a fi un element de redeschidere a apetitului pentru lectură”.

 

Clubul de Lectură, la Casa Prieteniei

Biroul Francez, din cadrul Casei Prieteniei, organizează, de la ora 16:00, activitatea educativ-culturală “Clubul de Lectură”. Proiectul “Clubul de Lectură” se adresează elevilor din întreg județul Suceava, care doresc să participe activ la activități de lectură și comunicare menite să le crească apetitul pentru citit, pentru literatură, îmbogățindu-le vocabularul și deprinderile conversaționale. Tinerii sunt aşteptaţi, în fiecare joi, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru o călătorie în spaţiul practicilor culturale diverse în care elementul cheie va fi „lectura” ca activitate socială şi culturală. Mai multe informaţii puteţi obţine de la coordonatoarea proiectului, profesoara Alexandra Sîrghi (telefon 0740 135 484), sau de la voluntara Diana Bucătar, din cadrul Biroului Francez (telefon 0733 558 723).

 

Marş împotriva accidentelor rutiere

Asociaţia „Alecs Group” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Asociaţia „Euroactiv” Suceava şi unităţi de învăţământ din municipiul Suceava, organizează, de la ora 13:00, un marş împotriva accidentelor rutiere, consumului de alcool la volan, traversărilor neregulamentare, împotriva drogurilor, tutunului şi violenţei în şcoli.

Marşul va avea următorul traseu: esplanada Casei de Cultură Suceava, Prefectură, Biblioteca Judeţeană, Hotel Bucovina, Primărie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Spitalul Judeţean şi revenire la Biblioteca Judeţeană Suceava.

 

Student Power Night, în Padrino

Începând cu ora 22.30, în Padrino este Student Power Night. „Eşti student? Vino să petrecem împreună! Şampanie şi shot-uri din partea casei pentru toţi studenţii, în plus reducere 15% după ora 24. Nu rata cea mai tare petrecere studenţească marca Padrino!”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Vineri, 17 mai

Lansări de carte

La Muzeul de Istorie Suceava vor fi lansate, începând cu ora 12.00, trei cărţi care poartă sigla Editurii „Karl A. Romstorfer” a instituţiei muzeale sucevene. Este vorba de volumele „Bisericile lui Ştefan cel Mare”, de G. Balş, „Lăzile de zestre din patrimoniul etnografic al Muzeului Bucovinei”, de Aurel Prepeliuc, şi „Iaşii în sec. XV-XVIII. Elemente de topografie istorică”, de Cătălin Hriban.

 

Târgul Ofertelor Educaţionale

Iulius Mall Suceava găzduieşte, de la ora 10.00, Târgul Ofertelor Educaţionale. Ajuns la a XIV-a ediţie, evenimentul este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava şi oferă celor interesaţi o prezentare completă a programelor de învăţământ din judeţ, momente artistice pregătite de instituţiile participante, testări psihologice şi ateliere de dezvoltare personală.

 

Stand-up comedy cu Vio, Sorin şi Andrei

„Începând cu ora 22:30, te invităm la un superspectacol de stand-up comedy cu Vio, Sorin şi Andrei”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Sâmbătă, 18 mai

Expoziţia „Crâmpeie de suflet”

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group) organizează, la ora 18.00, la Iulius Mall Suceava, expoziţia cu genericul „Crâmpeie de suflet”, realizată de Ioana Palamar. Vor fi expuse 19 lucrări de artă plastică executate în perioada 2009-2013.

 

Noaptea Muzeelor, la Suceava

Cu prilejul marcării la Suceava, pe data de 18 mai, a Zilei Internaţionale a Muzeelor şi a Nopţii Muzeelor, publicul va avea posibilitatea să viziteze gratuit, beneficiind de un program prelungit, Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean şi Cetatea de Scaun a Sucevei. Programul de vizitare a obiectivelor menţionate începe la ora 10.00, ora de închidere fiind 01.00, cu excepţia Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a Muzeului Satului Bucovinean, unde închiderea va avea loc la ora 22.00, respectiv 23.00. Pe lângă vizitarea gratuită a acestor obiective, vizitatorilor li se oferă şi câteva spectacole de muzică veche, clasică, jazz şi rock. Astfel, la ora 18.00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii va avea loc un concert de muzică clasică susţinut de grupul Artis Band, la ora 19.00, la Hanul Domnesc, trupa Trei Parale va prezenta un concert de muzică arhaică românească, la 20.30, la Muzeul de Istorie, publicul se va întâlni cu Mike Godoroja & Blue Spirit, iar la ora 22.00, pe scena în aer liber din incinta Muzeului Satului Bucovinean, va concerta trupa rock Odyssey.

 

Ateliere de creaţie pentru copii

De la ora 12.00, prichindeii sunt aşteptaţi la atelierele de creaţie organizate la KidsLand, în Iulius Mall Suceava. Cei mici îşi vor demonstra aptitudinile şi imaginaţia realizând mici opere de artă, sub îndrumarea specialiştilor.

 

Distracţie în stil Padrino

„Începând cu ora 22.30, te invităm să te distrezi în stil Padrino pe cea mai bună muzică de pub şi cea mai cool atmosferă din oraş întreţinută de DJ Dolka”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Duminică, 19 mai

Expoziţia „Sacru şi profan”

La Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava se deschide, la ora 12.00, expoziţia cu genericul „Sacru şi profan”. Organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group), expoziţia, care etalează circa 40 de lucrări realizate în diferite tehnici în anii 2012- 2013, constituie un prilej pentru o incursiune vizuală în care, aşa cum spun organizatorii, „obiectul artistic devine puntea de balans între eul interior şi eul exterior asimilat ca spaţiu atemporal frumos sau urât, bun sau rău, sau orice latură a sufletului din perspectiva dualităţii”.

Expun membri TAG: Ana Maria Ovadiuc (AMO), Rodica Maria Iacobescu, Cătălin Alexandru Chifan, Andreea Alexandra Stela Juduc, Mihai Pînzaru PIM, Cristina Iacob, Carmel Georgescu, Ioana Cezara Poiată, Leonard Adrian Melisch, Cristina Hreamătă Macoveiciuc, Ioana Palamar, Cristina Elena Chiriac, Sophia Cristina Lauric, Liviana Pînzaru, Angelica Mirela Pagu, Rodica Postolache, Ionela Olaru, Gabriela Popoveniuc.

 

Teatru de păpuşi, la Iulius Mall

De la ora 12.00, în zona Kidsland, năzdrăvanii se vor întâlni cu personajele din spectacolul oferit de Teatrul de Păpuşi „Puppet”, în Iulius Mall Suceava.

 

Marţi, 21 mai

Supernanny, la Librăria Cărtureşti, în Iulius Mall

Supernanny va susţine, de la ora 17:00, până la ora 21:00, la Librăria Cărtureşti, în Iulius Mall Suceava, conferinţa „Cum poţi fi un părinte mai bun”. Irina Petrea, cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinți” și “Cei 7 ani de acasă”, precum și pentru cărțile şi articolele sale pe teme de parenting, şi-a propus să-i ghideze şi pe suceveni în călătoria numită “părinte”, care are de multe ori are suişuri şi coborâşuri. La această conferinţă vor fi discutate aspecte importante din viaţa şi educaţia copiilor, de la primii lor paşi, până în adolescenţă. Înscrierea este obligatorie la adresa de e-mail www.unparintemaibun@yahoo.comsau telefonic, la numărul 0757 464 988 (Cosmina Pop - manager al proiectului educaţional "Un părinte mai bun", www.unparintemaibun.ro).

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei