Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naivitate

Suceveni păcăliţi cu zeci de mii de euro, printr-un simplu telefon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Seria sucevenilor înşelaţi să trimită sume semnificative de bani unor necunoscuți, care i-au păcălit la telefon că fiul lor a avut un accident rutier şi are nevoie disperată de bani pentru a se împăca cu victima, a mai înregistrat un caz, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

S-a întâmplat marţi după-amiază, când un bărbat din municipiul Suceava, Ioan S., în vârstă de 56 de ani, a fost contactat pe telefonul fix de un bărbat, care i-a spus că este fiul său şi nu prea poate vorbi, pentru că a avut un accident rutier grav, se află internat la spital şi are nevoie de o sumă mare de bani, pentru a se împăca cu familia victimei.

Ioan S. s-a dus imediat la sediul unei agenţii bancare din cartierul Burdujeni, unde a depus 8.400 de lei pe numele unei persoane din municipiul Bucureşti, nume indicat de către „fiul” său.

După ce a trimis banii, Ioan S. a fost contactat din nou de persoana care s-a recomandat ca fiind fiul păgubitului şi un aşa-zis avocat, care i-au solicitat să mai trimită o sumă de bani, respectiv 3.800 de euro, pe motiv că victima accidentului a decedat.

„După ce a fost trimisă şi suma de 3.800 de euro, soţia persoanei vătămate a efectuat verificări prin intermediul fiicei sale la Spitalul Judeţean Suceava, unde ar fi fost internat fiul acestora, stabilind că în data de 14.05.2013 nu a avut loc nici un accident. De asemenea, familia a luat legătura telefonic cu fiul lor, care se afla în acel moment în Ungaria, acesta menţionând că nu a suferit nici un accident”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, precizând că valoarea prejudiciului este de 6.000 de euro.

 

Trei victime, numai de la începutul acestei luni 

În ciuda numeroaselor ştiri apărute în ziare şi la televiziuni despre acest mod de operare, escrocii care folosesc această metodă continuă să facă victime.

Săptămâna trecută, o femeie de 71 de ani, din municipiul Suceava, le-a trimis 6.000 de lei unor necunoscuţi, tot în urma unui telefon prin care a fost anunţată că fiul ei a provocat un accident rutier. A trimis toate economiile din casă, în total aproximativ 6.000 de lei.

La începutul acestei luni, tot o femeie din municipiul Suceava, Ioana L., de 64 de ani, a muşcat aceeaşi momeală, fiind păcălită după exact acelaşi scenariu. Prejudiciul: 2.000 de euro.

De la sfârşitul anului trecut şi până în prezent, pe raza judeţului s-au înregistrat zeci de victime ale acestui gen de înşelăciuni.

În mai multe cazuri, poliţiştii au reuşit să dea de urma „fiilor şi avocaţilor” de la telefon, fiind identificaţi în persoana unor deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Galaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni păcăliţi cu zeci de mii de euro, printr-un simplu telefon.
 Vizualizări articol: 1687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceveni păcăliţi cu zeci de mii de euro, printr-un simplu telefon3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Q.e.d trimis de
(16 mai 2013, 11:41:17
Erau ieri niste indivizi care au comentat la articolul cu Ovidiu Rusu, spunand ca fabuleaza. Eu stiu.. poate, poate nu. Dar prostia astora cum o explici? Pe langa felul in care s-au lasat astia fraieriti, ce a facut Ov. Rusu e meserie. Am o observatie insa la ce a spus O. Rusu: romanii nu sunt usor de pacalit pentru ca sunt naivi, ci pentru ca sunt extrem de prosti si refuza cu consecventa sa-si asume responsabilitatea propriilor fapte.
2.   Nu e prost cine cere , ci acel ce da trimis de
(16 mai 2013, 15:00:23
In Romania n-o sa se termine niciodata apa, aerul si fraierul . Si pe mine m-au sunat niste baieti ca sa-mi explice ca cica fratele meu ar fi facut un accident . Acum mai depinde si cati neuroni iti functioneaza la "mansarda" ca sa pui bot la vrajeala lor . Interesant e ca stiau ceva amanunte despre familia mea . Si mai interesant e ca baietii veseli de la "pension" au telefoane mobile .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei