Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Valoare recunoscută

Suceveanul colecţionar de Dacii 1300, Dănuţ Crainiciuc, premiat pentru cea mai veche maşină din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Suceveanul Dănuţ Crainiciuc, marele colecţionar de Dacii 1300, a primit încă o recunoaştere a valorii maşinilor sale, fiind declarat de Retromobil Club România posesorul celei mai vechi Dacii 1300 din ţară. S-a întâmplat la Întrunirea Naţională „Dacia Clasic”, eveniment care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Braşov, în organizarea Retromobil Club România. Dănuţ Crainiciuc s-a deplasat la Braşov cu vedeta colecţiei sale, Dacia 1300 din 1969, primul an de fabricaţie, autoturismul cu numărul 90 din istoria modelului.

 

Un vehicul istoric impecabil

Le eveniment au participat pasionaţi de Dacii vechi din toată ţara. La parada din Piaţa Sfatului din Braşov au fost expuse 17 Daci 1300, deţinute de pasionaţi din Argeş, Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Vrancea, Buzău, Prahova, Mureş, Dâmboviţa şi Teleorman. Au participat şi alte modele de Dacii, în total aproape cinzeci de maşini.

„Fără falsă modestie pot să spun că am luat un premiu scontat, de care însă sunt foarte mândru. M-am bucurat de asemenea foarte mult că au apărut la această întrunire şi oameni noi pasionaţi de modelul Dacia 1300. Am cunoscut tineri de 20-22 de ani care au intrat în posesia unor Dacii 1300 şi au pus multă pasiune în restaurarea lor”, a declarat Dănuţ Crainiciuc.

Distincţia pentru cea mai veche Dacia 1300 i-a fost înmânată suceveanului de Bogdan Coconoiu, preşedintele Retromobil Clubul Român.

Trebuie spus că Dacia 1300 din 1969, deşi cea mai veche din ţară ca serie, arată impecabil din toate punctele de vedere, este sută la sută originală, fiind de altfel recunoscută ca vehicul istoric.

Cu ocazia întrunirii, pasionaţii de Dacii retro au făcut o paradă pe străzile municipiului Braşov, după care a urmat expoziţia din Piaţa Sfatului.

La întrunire au mai fost acordate distincţii pentru cea mai originală maşină, pentru cea mai bine restaurată etc. De asemenea, s-a acordat şi un premiu special, pentru posesorul unui autoturism Dacia 2000, un model foarte rar, copiat după Renault 20, fabricat în anii '80 pentru elita Partidului Comunist.

 

Colecţie impresionantă: zece Dacii 1300 

Pentru Dănuţ Crainiciuc Dacia 1300 nu mai este de mult timp doar o pasiune. Este un mod de viaţă.

El are deja în proprietate zece Dacii 1300, din primii ani de fabricaţie, 1969-1978. Piesa de rezistenţă rămâne Dacia 1300 din primul an de fabricaţie, cea cu care, în vara anului trecut, suceveanul a făcut un tur de 7.000 de kilometri în Europa, tur care l-a făcut cunoscut în toată România şi nu numai.

„Doresc să mulţumesc familiei că mă înţelege şi mă sprijină în pasiunea mea. Altfel nu s-ar putea, mai ales în condiţiile în care am ajuns deja să am în colecţie zece Dacii 1300. În fiecare am investit enorm, în primul rând ca timp, dar şi financiar”, a ţinut să precizeze Dănuţ Crainiciuc.

În afara celor zece Dacii 1300, în colecţia sa retro acesta mai deţine un Fiat 850 şi un Renault 12 Gordini, maşină construită special pentru curse. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul colecţionar de Dacii 1300, Dănuţ Crainiciuc, premiat pentru cea mai veche maşină din ţară.
 Vizualizări articol: 3814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceveanul colecţionar de Dacii 1300, Dănuţ Crainiciuc, premiat pentru cea mai veche maşină din ţară5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot o tigaie ramane , fara valoare.. trimis de
(16 mai 2013, 11:39:12
Oricat ai vopsi-o si ai lustrui-o..dacia nu are valoare asa cum nu a avut niciodata. masinile de valoare sunt masinile fabricate in numar restrans de exemplare. plus originalitatea ( vopseaua originala si piesel originale) aceasta masina a fost restaurata!!
2.   Comentariu trimis de
(16 mai 2013, 18:09:24
Dacia 1300/Renault 12 a fost la vremea ei o masina foarte buna si apreciata,problemele au fost ca,Ceausescu a vrut sa o construiasca mai ieftin si nu s-au mai folosit materiale bune(asa a aparut 1310 si derivatele ei)si productia a durat 30 de ani ! de asta multi considera Dacia o tigaie.
In 10 ani ai sa vezi ce valoare o sa aiba Dacia 1100/1300 din cauza ca multe au fost date la remat si multi vor sa detina una,ba ca au avut parinti,au invatat sa conduca etc. Daca pui un Mercedes s-class si langa o Dacie 1300(restaurata ca la carte),multi se vor invarti pe langa dacie.
Ca o masina sa fie atestata ca vehicul istoric nu este obligatoriu sa fie vopseaua originala,ci doar nuanta(vopseaua este afectata de multi factori:clima,umezeala,tipul de vopsea,solutiile de curatat etc)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei