Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul penitenciarelor, suplimentat cu 20.000 de lei, pentru hrana deţinuţilor şi utilităţi

Joi, 16 Mai 2013 (19:20:53)

Bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) va fi suplimentat cu 20.000 de lei pentru a acoperi cheltuielie legate de hrana deţinuţilor şi plata utilităţilor, în condiţiile creşterii numărului de deţinuţi, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Proiectul de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei pe anul 2013, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013, a fost lansat în dezbatere publică, marţi, pe site-ul Ministerului Justiţiei.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre, se arată că este necesară suplimentarea bugetului ANP cu 20.000 de lei pentru "bunuri şi servicii", bugetul aprobat pentru anul 2013 fiind insuficient, având în vedere că numărul deţinuţilor a crescut semnificativ în ultima perioadă.

În şase luni, numărul deţinuţilor din penitenciarele româneşti a crescut cu peste 1.500, se arată în documentul citat. Astfel, la 30 septembrie 2012, erau 31.742 de deţinuţi, iar la 30 aprilie 2013 erau 33.302 de persoane private de libertate în unităţile ANP, care asigură însă doar 27.700 de locuri.

În nota de fundamentare se arată şi faptul că, pentru nerespectarea condiţiilor de detenţie, statul român a fost obligat, prin intermediul a 69 de hotărâri CEDO, la plata unor despăgubiri de 680.605 euro şi 10.000 de franci elveţieni.

"Pentru preîntâmpinarea unui colaps în activitatea sistemului penitenciar, ce poate crea situaţii imprevizibile generate de starea de nemulţumire a persoanelor private de libertate, precum şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii specifice sistemului penitenciar, este imperios necesar majorarea fondurilor bugetare cu suma de 20.000 lei", se menţionează în nota de fundamentare.

Propunerile şi observaţiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiţiei, se mai arată pe site-ul instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul penitenciarelor, suplimentat cu 20.000 de lei, pentru hrana deţinuţilor şi utilităţi.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul penitenciarelor, suplimentat cu 20.000 de lei, pentru hrana deţinuţilor şi utilităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei