Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Proiect ecologic realizat la Colegiul Militar Liceal ”Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Elevii Colegiului Militar Liceal ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc sunt implicați în derularea unui amplu proiect ecologic. Potrivit prof. Cătălina Gulii, responsabil educaţie ecologică în cadrul instituției militare de învățământ, proiectul intitulat ”Think Green!” (Gândeşte Verde!) este realizat de Asociaţia Proiect Pro Europa și face parte din  programul Spaţii Verzi – componenta Spaţii Verzi Urbane, ediţia a II-a 2013. Finanțarea proiectului, în valoare de 9.000 de lei, este asigurată de MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat.

Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” abordează implicarea în acest proiect ca pe o excelentă oportunitate pentru dezvoltarea și stimularea în rândul elevilor a sentimentului de responsabilitate. Prin acest proiect se dorește, ca obiective imediate, antrenarea efectivă a tuturor elevilor colegiului în activităţi de protejare a mediului, fiind vorba atât de activități de formare, cât și practic-aplicative. În prealabil au fost desfăşurate sesiuni de team-building şi de pregătire a materialelor de promovare. Activităţile se desfăşoară săptămânal.

În cadrul acestor activități, elevii contribuie la reabilitarea şi reamenajarea spaţiului verde din incinta colegiului, sunt organizate ateliere de confecţionare manuală a unor obiecte personalizate din hârtie reciclată și are loc dezvoltarea competenţelor elevilor de a concepe şi aplica un plan de acţiune de responsabilitate socială. Rezultatele sunt deja vizibile, după ce elevii câmpulungeni au realizat curăţarea spaţiului verde, o parte din reamenajarea parcului din incinta colegiului şi a locului de odihnă din punctul de control, confecţionarea unor jardiniere din lemn, decorarea manuală a unor vase ceramice de exterior cu deşeuri de faianţă şi gresie, plantarea de flori şi arbuşti autohtoni.

Ulterior, în urma unor sesiuni de training, vor fi desemnaţi minimum 40 de promotori din rândul celor mai activi elevi și vor fi identificaţi voluntari care vor fi formaţi pentru a elabora şi aplica conceptele promovate de acest proiect ecologic şi pentru a monitoriza modul în care sunt respectaţi şi aplicaţi indicatorii de mediu. Proiectul a fost lansat de Ziua Pământului și se derulează până la finalul lunii iulie. ”Experienţa acumulată prin derularea activităţilor din proiectul <Think Green!>va fi împărtăşită în revista cu acelaşi nume, într-o expoziţie de fotografie, prin acţiuni de flashmob sau prin sesiuni de formare”, ne-a mai precizat prof. Cătălina Gulii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect ecologic realizat la Colegiul Militar Liceal ”Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect ecologic realizat la Colegiul Militar Liceal ”Ștefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei