Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Loţiune ce conţine alcool metilic şi ar fi cauzat moartea a 25 de persoane care au băut-o, retrasă de la comercializare

 

O loţiune de îngrijire a pielii, care conţine alcool metilic şi care ar fi provocat moartea a 25 de bihoreni, după ce au băut din ea, recipientul fiind similar celui pentru spirt medicinal, va fi retrasă de la comercializare în urma unei anchete a Protecţiei Consumatorilor în Regiunea de Nord-Vest.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a declanşat o anchetă în Regiunea de Nord-Vest pentru găsirea şi retragerea de la comercializare a loţiunii pentru îngrijirea pielii Alcofarm, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful CRPC Cluj, Cristian Nicula, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că produsul conţine alcool metilic şi a fost băut de mai multe persoane din Bihor, care ulterior au murit.

"Am declanşat o anchetă în toată Regiunea de Nord-Vest, după ce am primit informaţii despre loţiunea Alcofarm pentru îngrijirea epidermei, cu efect antiseptic, care, potrivit buletinului de analiză, conţine alcool metilic, componentă nemenţionată pe eticheta produsului. Ancheta vizează depistarea şi retragerea de la comercializare a loţiunii, produsă de o firmă din Bistriţa, care, din câte am aflat, nu mai desfăşoară nici o activitate. Precizez că în judeţul Bihor, în cursul anului 2013, au fost semnalate 25 de cazuri de decese în urma consumului acestui produs, prin ingerare, eventual în combinaţie cu alte produse similare. Recipientul acestei loţiuni seamănă cu unul de spirt medicinal", a spus Nicula.

Potrivit acestuia, în baza buletinului de analiză al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, produsul Alcofarm este considerat neconform, motiv pentru care comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus retragerea de la comercializare a loturilor nr. 234/01.07.2011 şi 235/02.07.2011 identificate în judeţul Bihor.

Reprezentanţii CRPC Cluj au menţionat că în cazul identificării altor loturi din acest produs vor fi luate probe pentru analize în laboratorul DSP Cluj, pentru proprietăţile organoleptice şi parametrii fizico-chimici.

În luna aprilie, Direcţia de Sănătate Publică Bihor anunţa că în judeţ au fost înregistrate multe cazuri de intoxicaţii cu combinaţii de substanţe extrem de nocive, precum alcool sanitar cu lichid de frână, lichid de parbriz, antigel, alcool metilic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Loţiune ce conţine alcool metilic şi ar fi cauzat moartea a 25 de persoane care au băut-o, retrasă de la comercializare.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Loţiune ce conţine alcool metilic şi ar fi cauzat moartea a 25 de persoane care au băut-o, retrasă de la comercializare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei