Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incendierea pajiştilor, interzisă!

Lege schimbată şi amenzi usturătoare, pentru limitarea incendiilor de pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numeroasele incendii de vegetaţie uscată scăpate de sub control, care de multe ori s-au extins în fondul forestier şi au creat probleme foarte mari, au dus la emiterea de către Guvernul României a unei ordonanţe de urgenţă, în data de 23 aprilie 2013, privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente. Cel mai important aspect este legat de reglementarea contravenţiilor, a sancţiunilor şi a modului de aplicare a acestora.

Astfel, conform noilor prevederi legale, constituie contravenţie orice tip de ardere a pajiştilor permanente. Amenzile sunt mari, de la 3.000 la 6.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 25.000 la 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

O altă noutate prevede că abaterile pot fi constatate şi sancţionate şi de personalul din cadrul Jandarmeriei şi de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul serviciilor de situaţii de urgenţă profesioniste.

Noţiunea de pajişte permanentă se referă la terenurile acoperite permanent cu vegetaţie ierboasă, care s-au instalat în locul fostelor păduri defrişate în decursul timpului.

Apariţia noii ordonanţe de urgenţă, se speră, va limita numărul incendiilor de vegetaţie şi automat va exista un risc mai scăzut ca mari suprafeţe de pajişti şi de pădure să fie cuprinse de flăcări.

În judeţul Suceava, numai de la începutul lui aprilie, pompierii au intervenit la 25 de incendii de vegetaţie uscată şi 18 incendii care s-au extins la fondul forestier.

De pe 4 mai şi până acum trei zile, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au avut o perioadă extrem de grea, din cauza extinderii unor astfel de incendii la pădure. Incendii de mari proporţii, extinse pe zeci de hectare, au fost stinse după zile întregi de muncă, cu implicarea a sute de oameni, pompieri, silvicultori sau voluntari. De multe ori incendiile au fost la un pas de a fi scăpate de sub control. În judeţ au fost mobilizaţi la un moment dat şi pompieri din alte judeţe, iar la ISU Suceava s-a instaurat „cod galben” de mobilizare 24 de ore din 24. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lege schimbată şi amenzi usturătoare, pentru limitarea incendiilor de pădure.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lege schimbată şi amenzi usturătoare, pentru limitarea incendiilor de pădure5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine e de vina ? trimis de
(16 mai 2013, 15:25:46
S-au marit amenzile , dar cui o sa fie aplicate ? Pana acum nu prea am aflat cine se face vinovat de producerea acestor incendii . Ma tem ca la originea lor stau motive care ne scapa momentan , insa daca se va descoperi macar un incendiator atunci cu siguranta se va afla si motivul care la determinat sa faca acest gest .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei