Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 107 (5314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Adolescenta cu voce de înger

Suceveanca Diana Căldăraru a uimit din nou juriul şi publicul în finala „Românii au talent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

La numai 14 ani, Diana Căldăraru, o elevă din Gura Humorului, a reuşit să cucerească o ţară întreagă cu vocea şi talentul să muzical. Suceveanca care a reuşit să ajungă în marea finală a concursului „Românii au talent” i-a fermecat pe toţi cei din sală, dar şi pe milioanele de români aflaţi în faţa televizoarelor, chiar de la primele acorduri.

Deşi şi-a făcut apariţia cântând la o harpă imaginară, din lasere, precum Jean Michel Jarre, micuţa suceveancă a fermecat publicul, definitiv, de cum s-a aşezat la pianul transparent, dând viaţă clapelor şi interpretând în acelaşi timp, cu o voce extraordinară, melodia „Imagine”, a lui John Lennon.

„Sper să ajung în inimile oamenilor” spunea Diana într-o înregistrare, înainte de a urca pe scenă, iar dorinţa sa i s-a împlinit.

Vocea extraordinară, interpretarea exemplară şi talentul său muzical au ridicat sala şi juriul în picioare.

„Superb, superb, superb!” a exclamat Andra, îmbrăţişând-o şi pupând-o pe micuţa care a impresionat o ţară întreagă cu talentul ei muzical.

„Ai spus că vrei să transmiţi emoţie şi asta ai reuşit de la primele acorduri. Eşti foarte, foarte talentată şi de la preselecţie şi până acum nu ai făcut un pas, ci zece paşi enormi, care îmi arată că eşti o adevărată artistă”, i-a spus Andra, emoţionată.

Andi Moisescu a fost cel de-al doilea membru al juriului care s-a ridicat în picioare în faţa talentului ei, la finele melodiei. El, care înainte de finala concursului mărturisise că are mari aşteptări de la ea - „Chiar dacă va cânta o singură melodie eu vreau să mă simt din nou ca la un mare concert”, s-a arătat foarte impresionat, declarând: „A fost o demonstraţie impecabilă ceea ce am văzut noi aici. Un talent, fără discuţie”.

Poate cea mai bună concluzie a fost însă a exigentului Mihai Petre, care a evidenţiat şi o altă latură a unei asemenea demonstraţii de talent: „Mi-a plăcut enorm şi cred că punctul tău forte este că dai dovadă de o maturitate profesională extraordinară, deşi eşti un copil. Eşti un model deja pentru toţi copiii talentaţi din ţara aceasta, care trebuie să repete şi să muncească foarte mult să ajungă la o asemenea performanţă. Ştiu că în spatele unui astfel de moment impecabil nu este doar talentul şi sprijinul familiei, ci şi foarte multă muncă din partea ta”.

 

Un vis împlinit

Chiar de nu a câştigat concursul şi premiul de 120.000 de euro, ce i-a revenit lui Bruno Icobeţ, care a avut un tulburător număr de dresaj canin, în care a reuşit să comunice cu câinii săi şi să-i facă să danseze, fără nici o comandă vocală şi fără vreo recompensă, Diana Căldăraru este foarte fericită că a avut şansa de a fi acolo, pe scenă, în marea finală.

„Eu îmi doream să trec de preselecţie şi să ajung în semifinale, să pot cânta pe scenă. Finala a fost ca un bonus. Cel mai mult îmi doream ca măcar cineva din juriu să se ridice în picioare, nu mă gândeam la cîştigarea marelui premiu. Toţi cei prezenţi acolo erau foarte buni, fiecare merita premiul”, a mărturisit ieri Diana Căldăraru, la scurt timp după ce a ajuns acasă, la Gura Humorului.

Pianul de sticlă, făcut special de tatăl ei, pentru apariţia în emisiune, era încă în portbagajul maşinii.

„Adolescenta cu voce de înger”, cum au numit-o cei de la Pro TV, după ce a cântat şi a încântat o ţară întreagă cu melodii precum „Against all odds“ a lui Phil Collins, „If I ain't got you“ - Alicia Keys, iar vineri seara, în finală, piesa „Imagine”, a lui John Lennon, a dovedit că modestia face casă bună cu talentul.

 

Secretul succesului – multă muncă şi ambiţie

Fără pic de ifose de vedetă, fata care la 14 ani a fost şi este încă admirată de milioane de români îi mulţumeşte lui Dumnezeu, celor care au crescut-o şi profesorilor săi – Laura Hreniuc (pian), Oana Puşcaşu (canto) şi Petrică Cojocaru (piano jazz) pentru că i-au dat şansa de a arăta de ce este capabilă.

Recunoaşte că talentul l-a moştenit din partea tatălui, mai exact de la bunicul ei, Petrică Căldăraru, care, bun cunoscător al instrumentelor muzicale, dar mai ales al pianului, a cântat şi pentru preşedinţi, prim-miniştri şi mari oameni de stat, făcându-le viaţa mai frumoasă.

Acum, adolescenta care se pregăteşte să intre la liceu îşi doreşte să îşi facă o carieră muzicală, iar pentru asta este decisă să lucreze măcar la fel de mult ca şi până acum, deşi timpul ei este împărţit între şcoală şi repetiţii.

„Munceşte enorm, minim 3-4 ore pe zi, pe lângă ce face pentru şcoală, dovadă şi notele foarte bune pe care le are. O singură dată a trebuit să mă rog de ea să se apuce de treabă... era copil, normal să nu-i placă să facă game ore în şir, dar apoi s-a ambiţionat şi singură s-a îndemnat să tot înveţe şi să repete”, spune tatăl său, Mircea Căldăraru, căruia mândria şi fericirea de a-i fi părinte i se citeşte pe chip.

Emoţiile pe care le-a trăit alături de ea în concurs au fost vizibile şi la TV, mai ales atunci când Diana a fost selectată pentru marea finală:

„Eram în al nouălea cer, e ceva ce nu poţi exprima, o fericire care te cuprinde şi aproape că ţi se taie picioarele şi glasul de emoţie. Au fost momente în care cuvântul <mulţumesc> îmi părea că exprimă mult prea puţin faţă de ce simţeam eu, ca părinte, când vedeam aprecierea de care se bucura Diana atât din partea publicului, cât şi a unor artişti precum Andra, Smiley, Adela Popescu, Mihai Petre sau Pavel Bartoş”.

 

Oferte muzicale, la scurt timp după apariţia în emisiune

De altfel, personalitatea plăcută a Dianei şi modestia sa, combinată cu un talent imens, i-a cucerit pe mulţi dintre cei care se aflau în studiourile Pro TV. Adela Popescu, care se afla în sală, a căutat-o special să o felicite personal, amuzându-se teribil de o amintire din copilăria Dianei, când tatăl ei botezase toate felurile de mâncare „Numai iubirea”, după serialul ei preferat, după ce a descoperit că astfel o poate convinge să mănânce.

Noi orizonturi i se deschid deja tinerei care a demonstrat ce poate. Smiley s-a oferit să colaboreze cu ea pe plan muzical, în vreme ce sucevenii o vor putea curând admira în concerte live atât alături de Trupa Nouă, la Talcioc Cultural, cât şi pe scena festivalului Zilele Humorului.

Dar Diana consideră că cel mai mare câştig al ei în urma participării la emisiunea – concurs este faptul că şi-a făcut o mulţime de prieteni, atât dintre cei înscrişi în competiţie, cei prezenţi în platourile de filmare, cât şi printre cei care au urmărit-o de acasă şi au susţinut-o mereu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Diana Căldăraru a uimit din nou juriul şi publicul în finala „Românii au talent”.
 Vizualizări articol: 3865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 18 voturi
Suceveanca Diana Căldăraru a uimit din nou juriul şi publicul în finala „Românii au talent”4.4518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Robinet deschis iar pentru laude!? trimis de
(13 mai 2013, 16:43:53
Da ce va mai imbatati cu apa rece si ziceti ca e vin!? Vi se pare ca tot ce straluceste este si aur?!
Muzica, chiar daca este numita usoara, solicita din partea ei multa pregatire.
De asta e bine sa nu ne dam cu parerea ca la fotbal!
1.1  RE: Robinet deschis iar pentru laude!? trimis de
(13 mai 2013, 19:41:46
da, atat timp cat are pentru ce ROBINETUL E DESCHIS PENTRU LAUDE. Vine generatia tanara din urma si trebuie sa ne mandrim cu talentele ei, nu sa ponegrim. Daca esti batran si frustrat, stai in banca ta si ramai nostalgic la crasmele din 1960.
1.2  RE: Robinet deschis iar pentru laude!? trimis de
(13 mai 2013, 20:09:44
Ai dovedit ca nu ai competenta nici cit a celor ce au scris anterior mie. Cit priveste intuitia asupra virstei mele si aici ai dat-o in bara.

Iar cind dialogul degenereaza si miroase a balacareala, eu ma retrag.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei